Wreszcie zrobiłem tę zasraną bete9, długo to prywatnie testowaliśmy z "Gt team", ale wreszcie wszystko działa. W porównaniu do bety8 zmieniły się głównie drobnostki, ale nawet to jest ważne.
Mapę robiło mi się bardzo miło, niestety dlatego, że jest to w zasadzie pierwsza duża mapa na ten mod, to nie obyło się bez problemów. Ciągłe zmiany w pluginie, a potem przystosowywanie mapy do zmian w systemie wykrywania drogi do wierzy było udręką. Jeszcze bardziej namęczyłem się przy optymalizacji. Na samym początku była ona koszmarna, mi udało się zmniejszyć mapę o ponad 500 kb, niby to mało, ale gdybym zastosował stare kompilatory ZHLT, to mapa ważyłaby aż 3 mb, dzięki temu, że zastosowałem najlepsze obecnie kompilatory VHLT v31 mapa nie dość, że jest lepiej zoptymalizowana, ponieważ zawiera mniej bytów (więc będzie można więcej dodawać ich przez zewnętrzne pluginy), to wygląda ładniej i jest na niej znacznie więcej fps. Łącznie podsumowując od bety1 do bety9 usunąłem ponad 1000 bloków. Jest to na prawdę ogromna ilość, szczególnie, że ludzie będą grać na otwartej przestrzeni i zawsze będą widzieć te wszystkie bloki w mniejszym lub większym stopniu.
Changelog:
- Zostały użyte nowa wersja kompilatorów VHLT, dzięki czemu waga mapy spadła aż o ponad 400 kb, w porównaniu do bety1.
- Poprawiona została optymalizacja, jest teraz mniej bytów, szczególnie func_illusoary. Zamiast nich użyłem bloków z teksturą "ContentEmpty", zachowują się dokładnie jak ten byt, a mimo wszystko nie zużywają pamięci na nie.
- Poprawiony został bug z wierzą, która robiła się czarna, gdy traciła hp.
- Mapa została zaktualizowana do nowej wersji moda, teraz działa bezproblemowo.
- Cienie zostały zapisane w troszkę lepszej jakości.
- Nazewnictwo plików z teksturami, folderów z modelami i plików minimapki zostały zmienione.
- Dodano plik *.res , dzięki czemu mapa oficjalnie wspiera serwery multiplayer, nie będzie żadnych błędów przy jej pobieraniu.
Download:
http://earth.keed.pl..._park_beta9.zip
PS: Może tym razem ktoś zacznie robić jakieś rewolucje w zombie modzie? Też mogę wesprzeć mapą 
Mógłbym o niej powiedzieć na prawdę wiele dobrego, ale zamiast tego dam zwykłego screena, tak oto prezentuje się mapa w vhe na oknie 2d w widoku z góry:
http://earth.keed.pl/ss_zm34.png
Użytkownik pd311 edytował ten post 26.10.2013 22:28