Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Statystyki Diablo Mod WWW by Gh0st

statystyki diablo mod by gh0st

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#41 Szymon Konacki

    Nowy

  • Zbanowany

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:8
Offline

Napisano 10.11.2011 14:38

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 110 in /virtual/m/o/mordowniadiablorank.ugu.pl/kernel/class.Stats.php on line 77
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 110


Jest to ta linijka :

$wybierz = mysql_connect($host, $user, $pass) or die(mysql_error());

Jak to naprawić ?

Host strony jest na ugu.pl , a baza na UnixStormie

Użytkownik Szymon Konacki edytował ten post 10.11.2011 14:40


#42 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 10.11.2011 16:39

O ile pamiętam to host strony jak i bazy danych musi być taki sam. :)
  • +
  • -
  • 1

#43 Szymon Konacki

    Nowy

  • Zbanowany

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:8
Offline

Napisano 11.11.2011 09:50

Zrobiłem tak. Strona jest na tym samym hoście co baza i mam komunikat :

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'mestyr1_mestyr'@'91.227.122.43' (using password: TAK) in /home/mestyr1/domains/mestyr1.unixstorm.org/public_html/kernel/class.Stats.php on line 77
Access denied for user 'mestyr1_mestyr'@'91.227.122.43' (using password: TAK)


Co robić ?

@DOWN
Translator przy tym głupieje i pokazuje to samo w obu językach... A więc co poprawić ?

Użytkownik Szymon Konacki edytował ten post 11.11.2011 12:09


#44 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 11.11.2011 13:43

masz ty angielski w szkole?:) jeżeli nie to translator google ci pomoże.

wpisz samo :
Access denied
...
  • +
  • -
  • 1

#45 Szymon Konacki

    Nowy

  • Zbanowany

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:8
Offline

Napisano 12.11.2011 19:00

Sam sobie poradziłem już wczoraj.

#46 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 17.11.2011 20:36

Jak dodam sobie manę, to dobrze się będzie wyświetlało ?
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#47 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 18.11.2011 08:16

Tak. :) wzoruj się sie innych statystykach :)
  • +
  • -
  • 1

#48 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 18.11.2011 10:13

Prawie mi wyszło :D http://luckyskill.free.netdc.pl/stats/
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#49 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 18.11.2011 11:28

ehhh . Dodałeś tylko jedno
<td> </td>
A ich jest parę

Trzeba dodawać jeszcze wynik z bazy.

znajdz :
<td>'.$stats["agi"].'</td>
Dodaj za
<td>'.$stats["kolumna_z_mana"].'</td>

@niżej
Już było to rozpatrywane na poprzedniej stronie :D

Użytkownik Gh0st edytował ten post 18.11.2011 14:40

  • +
  • -
  • 1

#50 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 18.11.2011 14:02

Gh0st, jeśli nie zauważyłeś to piszę się Statystyki a nie Satystyki (looknij logo) ;)
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#51 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 18.11.2011 18:24

ehhh . Dodałeś tylko jedno

<td> </td>
A ich jest parę

Trzeba dodawać jeszcze wynik z bazy.

znajdz :
<td>'.$stats["agi"].'</td>
Dodaj za
<td>'.$stats["kolumna_z_mana"].'</td>

@niżej
Już było to rozpatrywane na poprzedniej stronie :D



To akurat mam dobrze, wygląda to tak: http://wklej.org/id/629988/txt/
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#52 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 18.11.2011 20:35

Kolumna na pewno nazywa się
man
??
  • +
  • -
  • 1

#53 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 18.11.2011 22:46

Tak

format(q_command,511,"CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` ( `nick` VARCHAR( 64 ),`ip` VARCHAR( 64 ),`sid` VARCHAR( 64 ), `klasa` integer( 2 ) , `lvl` integer( 3 ) DEFAULT 1, `exp` integer( 9 ) DEFAULT 0,  `str` integer( 3 ) DEFAULT 0, `int` integer( 3 ) DEFAULT 0, `dex` integer( 3 ) DEFAULT 0, `agi` integer( 3 ) DEFAULT 0, `arm` integer( 3 ) DEFAULT 0, `man` integer( 3 ) DEFAULT 0 ) ",g_sqlTable)

  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#54 JawoR1337

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 23
Życzliwy

  • Postów:299
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 11.12.2011 01:46

Proszę o pomoc


Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user '10423'@'127.0.0.1' (using password: YES) in /home/p114329/public_html/stats/kernel/class.Stats.php on line 76
Access denied for user '10423'@'127.0.0.1' (using password: YES)
  • +
  • -
  • 0

#55 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 11.12.2011 13:00

nadałeś dostęp do bazy. czasem nawet 127.0.0.1 lub localhost musisz dodać.

na pewno poprawne dane?
  • +
  • -
  • 1

#56 JawoR1337

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 23
Życzliwy

  • Postów:299
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 11.12.2011 13:04

Dane do tych stat mają być takie same jak do diablo tak?

Ze strony serwera wygląda to tak

diablo_sql_host "127.0.0.1:3306"
diablo_sql_user "10423"
diablo_sql_pass "xxxxxxxx"
diablo_sql_database "10423_diablofree"
diablo_sql_table "dbmod"
diablo_sql_save "0"



<?
/********************************/
/**** PLIK KONFIGURACYJNY *******/
/*** Statystyki Diablo Mod ******/
/********************************/

define('Host', '127.0.0.1:3306');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Host Bazy Danych */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('User', '10423');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Użytkownik Bazy Danych */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('Pass', 'xxxxx');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Hasło Bazy Danych */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('Base', '10423_diablofree');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Nazwa Bazy Danych */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('Diablo_table', 'dbmod');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Tabela DiabloModa */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('ILE_GRACZY_NA_STRONE', 250);
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Ustal Ile Graczy Ma być wy¶wietlanych na stronie głównej */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('IP_SERWERA', '188.116.33.136:27050');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Podaj Tutaj Ip Swojego Serwera */
/* ---------------------------------------------------------------- */


/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Edycja Ponizszych danych nie jest zalecana */
/* ---------------------------------------------------------------- */


define('KERNEL_ROOT', './kernel/');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Lokalizacja Folderu Kernel */
/* -----------------------------------------------------------------*/

define('TEMPLATE_ROOT', './templates/');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Lokalizacja Folderu Templates */
/* -----------------------------------------------------------------*/



?>


A tak wygląda ze strony www w inidata.php
  • +
  • -
  • 0

#57 Mores

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Chudow
Offline

Napisano 11.12.2011 13:05

Dane do tych stat mają być takie same jak do diablo tak?

Ze strony serwera wygląda to tak

diablo_sql_host "127.0.0.1:3306"
diablo_sql_user "10423"
diablo_sql_pass "xxxxxxxx"
diablo_sql_database "10423_diablofree"
diablo_sql_table "dbmod"
diablo_sql_save "0"



<?
/********************************/
/**** PLIK KONFIGURACYJNY *******/
/*** Statystyki Diablo Mod ******/
/********************************/

define('Host', '127.0.0.1:3306');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Host Bazy Danych */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('User', '10423');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Użytkownik Bazy Danych */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('Pass', 'xxxxx');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Hasło Bazy Danych */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('Base', '10423_diablofree');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Nazwa Bazy Danych */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('Diablo_table', 'dbmod');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Tabela DiabloModa */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('ILE_GRACZY_NA_STRONE', 250);
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Ustal Ile Graczy Ma być wy¶wietlanych na stronie głównej */
/* ---------------------------------------------------------------- */

define('IP_SERWERA', '188.116.33.136:27050');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Podaj Tutaj Ip Swojego Serwera */
/* ---------------------------------------------------------------- */


/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Edycja Ponizszych danych nie jest zalecana */
/* ---------------------------------------------------------------- */


define('KERNEL_ROOT', './kernel/');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Lokalizacja Folderu Kernel */
/* -----------------------------------------------------------------*/

define('TEMPLATE_ROOT', './templates/');
/* ---------------------------------------------------------------- */
/* Lokalizacja Folderu Templates */
/* -----------------------------------------------------------------*/



?>


A tak wygląda ze strony www w inidata.php


Tak
  • +
  • -
  • 0

#58 JawoR1337

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 23
Życzliwy

  • Postów:299
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 11.12.2011 13:18

To tak jest zrobione, lecz nie działa

DEMO : http://free-kills.pl/stats/index.php
  • +
  • -
  • 0

#59 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 11.12.2011 13:42

Baza danych stoi na serwerze. Więc na stronie www nie możesz wpisać 127.0.0.1 ... Spróbuj zamiast 127.0.0.1:3306 wkleić IP serwera
  • +
  • -
  • 1

#60 adam2255

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:5
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:L-ka
Offline

Napisano 24.12.2011 18:28

0 Problemów ze skryptem. Bardzo ale to bardzo łatwy w edycji i dostosowywaniu do swoich potrzeb :) Więcej takich !Dla panelu admina mogłeś zrobić osobno templatkę. Nie lubię takiego mieszania kodu bo potem dużo zamieszania w edycji :P

Użytkownik adam2255 edytował ten post 24.12.2011 18:52

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: statystyki, diablo, mod, by, gh0st

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych