Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Statystyki Diablo Mod WWW by Gh0st

statystyki diablo mod by gh0st

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 01.11.2011 19:46

*
Popularny

Polecam zacząć korzystać z tych statystyk: http://amxx.pl/topic/103969-statystyki-diablo-mod/page__pid__506380#entry506380


Statystyki Diablo Mod By Gh0st:
Witam mam do zaprezentowania wam zupełnie nową wersje statystyk diablo mod.
Statystyki te są lepsze od poprzednich dlatego między innymi że za pomocą dodania jednej linijki w kodzie można zarejestrowac nową klase wyświetlaną w statystykach, różnią się też tym że są napisane obiektowo. U dołu zamieszę co trzeba zrobić żeby mieć wszystko klasy z diablo mod by onyke.
Mimo jednego kolesia który nalegał abym tego nie wstawiał na amxx.pl to ja i tak wstawię :)
Demo : Diablo Mod Stats


Panel Admina Zawiera:
  • Resetowanie Leveli
  • Edycja Danych gracza
  • Sumowanie Expa z klasy x na klase y
  • Dodawanie expa graczowi x na klase y ( jeżeli gracz ma np 200 expa a my wpiszemy 150 to ten gracz będzie miał w sumie 350 expa )
  • i wylogowywanie ^^
Klasy dodajemy tylko w jednym miejscu, bo parę osób się mnie już oto pytało. Niżej jest opisane jak dodać.



Instalacja:
Otwieramy Plik:
inidata.php
i wszystkie dane zamieniamy na swoje. Pola są popodpisywane więc problemów z uzupełnianiem nie będzie.
Aby zmienić styl wchodzimy do folderu
templates/
i tam edytujemy wybrany przez siebie element.

Jak dodać nową klase do statystyk www by Gh0st :o :
Wchodzimy do folderu
/kernel/
otwieramy plik
class.Stats.php
Następnie szukamy linijki
	var $klasy = array(
i tutaj dodajemy Nowe klasy
jako pierwszy argument podajemy ID klasy a jako drugi jej nazwę.
Pamiętaj... Po ostaniej klasie nie może być przecinka.

aby ustawić hasło adminowi należy otworzyć folder
./kernel/class.Stats.php
znaleść
var $admin = array(
		'login' => 'Admin',
		'haslo' => '12345'
	);
i zamienić na swoje dane.

Aby zmienić ilość graczy na stronie głównej należy otworzyć plik:
inidata.php
znajdź linijkę :
	define('ILE_GRACZY_NA_STRONE', 250);
i zamień liczbę 250 na taką jaką wolisz

SS:
Dołączona grafika

Klasy dla diablo mod by Onyke:

var $klasy = array(
1 => "Czarodziejka",
2 => "Druid",
3 =>  "Paladyn",
4 => "Zabojczyni",
5 =>  "Nekromanta",
6 => "Barbarzynca",
7 => "Ninja",
8 =>"Amazonka",
9 => "Andariel",
10 => "Duriel",
11 => "Mefisto",
12 => "Hefasto",
13 => "Diablo",
14 => "Baal",
15 => "Upadly",
16 => "Imp",
17 => "Izual",
18 => "Skoczek",
19 => "Zniewolony",
20 => "Zgniatacz",
21 => "Pijawka",
22 => "Gigantyczny Pajak",
23 => "Sniegowy Tulacz",
24 => "Griswold",
25 => "Kowal",
26 =>"Demonolog"
);

Download:

Załączone pliki


Użytkownik Gh0st edytował ten post 25.01.2013 13:51

  • +
  • -
  • 23

#2 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 01.11.2011 19:58

Załącznik Dodany ;)
  • +
  • -
  • 1

#3 Karpielek

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:361
  • Lokalizacja:Zakopane
Offline

Napisano 01.11.2011 19:59

Widzę, że inwestujesz swój czas w "public domain" oczywiście to bardzo dobrze, a swoją drogą jesteś początkujący czy zaawansowany w php? Jaki czas programujesz?
  • +
  • -
  • 1

#4 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 01.11.2011 20:02

Nie licze ile programuje. Można to zobaczyć po czasie w którym z postów w dziale diablomoda/coda zaczołem pisać w www ^ ^

@MisieQ
Dzięks
  • +
  • -
  • 1

#5 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 01.11.2011 20:29

+
Pomimo tego że jest bez panelu i ustawiania wg. X klasy jest git.
Na pewno łata 1 bug, ten który miałem...
  • +
  • -
  • 1

#6 JaBydlak

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 70
Pomocny

  • Postów:332
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 01.11.2011 20:35

+ fajne staty ale mam taki błąd:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/diablostat/kernel/class.Stats.php on line 94

Jak to naprawić?
  • +
  • -
  • 1

#7 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 01.11.2011 20:56

daj ten plik + ile masz klas + czy masz jakieś nowe staty.
  • +
  • -
  • 1

#8 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 01.11.2011 21:10

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/diablostat/kernel/class.Stats.php on line 94

prawdopodobnie nie ma takiej tabeli w bazie danych.

KariiO

Da się sortować według X klasy ... poprostu klikasz na tą klasę obok głównego rankingu ;)

Demo : http://prodiablo.eu/xxx/index.php
  • +
  • -
  • 1

#9 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 01.11.2011 21:34

Dodaj Jeszcze opcję szukaj :) I bęzie spoko statystyka :) Oczywiście leci + :P
  • +
  • -
  • 1

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#10 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 02.11.2011 12:17

Opcja szukania będzie,
Panel admina bedzie
I stronowanie stron z graczami

Dzisiaj po szkole wstawie nową wersje z możliwością szukania graczy.
I zmienię funkcję wyświetlającą na jedną a nie że w każdym case jest wygląd.

A w piątek / sobote Panelik Admina będzie
  • +
  • -
  • 2

#11 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 02.11.2011 12:53

Jak dla mnie to możesz jeszcze to zrobić tak, żeby nie wyświetlało na głównej kto ile ma siły, itp. Tak samo w statach konkretnej klasy, zrobić gdzieś na górze nagłówek, że są to staty klasy X, a nie nazwę powtarzać przy każdym graczu ^^

Użytkownik sebul edytował ten post 02.11.2011 12:53

  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#12 nns

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:33
  • GG:
  • Lokalizacja:****
Offline

Napisano 02.11.2011 15:56

Czego ty jeszcze nie napiszesz???

Jednego co mi tutaj brakuje to stronicowania, bo pobieranie kilkunastu tysięcy danych z bany może ją mocno nadszarpnąć.

PS. Stopka jest przeważnie na dole a nie na górze :D
  • +
  • -
  • 0

#13 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 02.11.2011 15:57

Stronnicowanie też będzie ^^
  • +
  • -
  • 0

#14 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 02.11.2011 19:31

Super statystyki schludne bez zbędnych dodatków, prosta instalacja. Polecam!
  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#15 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 02.11.2011 19:40

Wersja 1.0 Dodana. (wcześniejsza to była beta ^^ )
  • Wyszukiwanie po nicu
  • Zoptymalizowany kod
  • Nowe SS na których widać wszystko

  • +
  • -
  • 0

#16 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 02.11.2011 20:19

Wgraj aktualizację do dema ;] Chciałbym coś sprawdzić.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#17 Why?!

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 37
Życzliwy

  • Postów:139
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 02.11.2011 20:22

Dobrze wykonane, proste w edycji i obsłudze.

+
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Chcesz wygrać klucz CS 1.6? Wejdź http://skillarena.co...c.php?p=552#552

#18 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 02.11.2011 20:27

@Sebul
Demo będzie jak KariiO wejdzie bo to jego stronka.
A można wiedzieć co chciałbyś sprawdzić?:)
  • +
  • -
  • 0

#19 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 02.11.2011 20:34

W sumie to już nic, bo jak dobrze widzę po kodzie, to szukajka działa tak, że wyszykuje konkretne nicki, a dobrze by było dodać tą szukajkę z poleceniem "LIKE" ;]

A jednak źle spojrzałem :D
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#20 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 04.11.2011 22:55

No źle spojrzałeś :)
Zaskoczyłem cię xD .

Nowa wersja dostępna już na demo ^^

Nowa wersja statystyk już na forum, radzę przeczytać cały temat jeszcze raz. :)

Życzę miłego korzystania z moich statystyk. :D
P.S
Te statystyki już mają panel admina
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: statystyki, diablo, mod, by, gh0st

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych