Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Na deathrun`a staty i rankv0.5, mysql, ML


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
307 odpowiedzi w tym temacie

#101 Nenczoks

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:358
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 17.04.2011 16:08

Albo nie dałeś zezwolenia, albo jak masz, np. $user = "asd" to masz tutaj w "" przerwę czyli " asd" :>


Pytanie, mam w bazie mapy pozapisywane.
I teraz jak zrobić, aby na końcu był ten element do ukończenia mapy? Skąd ja mam wiedzieć jakie są pozycje X Y Z?


W dalszym ciągu czekam na odpowiedź.

#102 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 17.04.2011 17:26

musisz sobie sam te punkty koncowe poustawiac podczas gry lub poprosic kogos kto juz ma taka baze o eksport tabeli maps

w zalaczniku masz baze 280 map, jak chcesz wiedziec jakich to sprawdz sobie na mojej stronie statow. Import z trybem zgodnosci mysql4
oczywiscie jesli chcesz, aby zaimportowane dane dzialaly poprawnie musisz wyczyscic wszystkie tabele z tej bazy poniewaz inaczej "pomylą" sie ID map i bedziesz miec ciekawe czasy na mapach.
Załączony plik  tabelamaps.rar   5,64 KB  179 Ilość pobrań

Hiroshima (20.10.2011 21:28):
zaktualizowany załącznik

Użytkownik Hiroshima edytował ten post 20.10.2011 21:36

  • +
  • -
  • 2

#103 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 17.04.2011 17:45

@Nenczoks
jak masz flagę ADMIN_CFG to przy każdym spawnie dostajesz info, że możesz użyć komendy dr_finish

albo zaimportuj to co Ci wysłał hiroshima


@suis
ustaw dobrą nazwę bazy danych "drstats" nie jest raczej przypisana do Twojego użytkownika
  • +
  • -
  • 1

#104 Nenczoks

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:358
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 18.04.2011 07:27

Dzięki, leci +.
Natomiast mam problem jeszcze, bo ustawiłem rzekome respy i w liście map pokazuje to Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kack1/domains/.../public_html/deathrunstats/models/modelMaps.php on line 22 oraz najlepsi gracze:

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kack1/domains/.../public_html/deathrunstats/models/modelBestPlayers.php on line 20

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kack1/domains/.../public_html/deathrunstats/models/modelBestPlayers.php on line 38

O co chodzi. Problem zniknie, jak gracze będą?

Użytkownik Nenczoks edytował ten post 20.04.2011 23:51


#105 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 18.04.2011 16:50

Hiroshima wgrałem twoją tabele na mysql ugu.pl na czysto, zmieniłem cvary na baze ugu.pl, restart i serwer nie chce się odpalić.
Po wyłączeniu pluginu dr stats działa.
  • +
  • -
  • 0

#106 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 18.04.2011 18:55

plugin ma stworzyc te tabele w mysql, dopiero wtedy robisz TRUNCATE TABLE maps i importujesz po rozpakowaniu plik z rozszerzeniem .sql z trybem zgodnosci mysql4. jesli serwer nie chce ci sie odpalic to jest inna przyczyna. serwer odpali sie normalnie nawet w razie problemow lecz ewentualnie plugin sie nie zaladuje (np z przyczyny braku polaczenia z baza mysql). prosciej nie potrafie tego wytlumaczyc. jesli zrobiles tak jak to napisalem to daj error logi
TRUNCATE TABLE najlepiej zastosowac do wszystkich tabeli w bazie - powod podalem juz wczesniej

Użytkownik hiroshima edytował ten post 18.04.2011 18:58

  • +
  • -
  • 0

#107 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 18.04.2011 21:56

ja po wgraniu tej najnowszej wersji mam takie błędy

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/booyaka/public_html/models/modelBestPlayers.php on line 20


Użytkownik SzrederS edytował ten post 18.04.2011 22:00


#108 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 19.04.2011 09:16

masz jakieś dane w bazie?
  • +
  • -
  • 0

#109 Nenczoks

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:358
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.04.2011 09:33

No ja np. mam, i dalej mam błędy..

#110 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 19.04.2011 10:04

ale masz tylko zaimportowane moje dane czy pobiles jakis rekord?
  • +
  • -
  • 1

#111 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 19.04.2011 14:18

W tabeli results nie można usunąć rekordu bo nie ma nazwy map i wtedy trzeba usuwać mapę z maps z kwadratem razem :

Zrób kwadraty dla wszystkich, żeby widzieli.. nawet TT nie widzi ,a ja czasami z freelooka chce ustawić kwadrat

Użytkownik DAMIANq edytował ten post 19.04.2011 15:17

  • +
  • -
  • 0

#112 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 19.04.2011 17:09

damianq - dalem ci GOTOWCA ! kazda mapa prawie tam jest.... ale nie wazne.... poza tym nazwy mapy szukaj po 'mid' czyli map ID...

R3X - mam kogos kto napisze zapis pod nvault, jesli podeśle Ci ten plugin sprawdzisz go i zrobisz staty www? bedzie to jako opcja ustawiona cvarem

Użytkownik hiroshima edytował ten post 19.04.2011 17:12

  • +
  • -
  • 0

#113 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 19.04.2011 18:08

jakiego gotowca? nic nie chciałem. Kwadraty rozstawiłem sam, lecz potem przy usuwaniu rekordów nie ma nazwy mapy i nie wiem jak..
  • +
  • -
  • 0

#114 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 19.04.2011 18:16

a napisalem to moze nie po polsku? szukaj po mid czyli map id... czytanie ze zrozumieniem...
  • +
  • -
  • 0

#115 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 19.04.2011 18:22

wiesz dlaczego się nie zachwycam nVault tak jak Ty? prawda, że dostęp do konkretnych danych jest bardzo szybki (o złożoności stałej), ale do pobrania jakichkolwiek zależności trzeba przeczytać cały plik lub na bieżąco dbać o prawidłowy zestaw wyników; zapytaj swojego programisty jak planuje zrobić komendę /rank

nVault nie nadaje się do tego typu pluginów i . jak ktoś zrobi taką wersję ja nie będę protestował, a nie mam zamiaru przy tym grzebać, tym bardziej się pod tym podpisywać
  • +
  • -
  • 0

#116 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 19.04.2011 18:25

tylko pytam, czy jeśli sprawdzisz i wszystko będzie OK, czy zrobisz opcje czytania z tego pliku statów www?
a podniecam sie zapisem do nvault poniewaz zapis do mysql mi laguje i nie umiem tego naprawic... zmienialem juz rozne wartosci w cfg mysqld i niestety bez poprawy...
jeśli nie zalezaloby mi na tym pluginie to nie szukalbym rozwiazania, takze sorry ze sie podniecam ale chce zeby ludzie grajacy u mnie cieszyli sie tym pluginem, mogli rywalizowac miedzy sobą i grac bez lagow.

Użytkownik hiroshima edytował ten post 19.04.2011 18:34

  • +
  • -
  • 0

#117 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 19.04.2011 18:33

może
  • +
  • -
  • 0

#118 Karpielek

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:361
  • Lokalizacja:Zakopane
Offline

Napisano 19.04.2011 18:38

R3X, a jak z optymalnością pluginu? Będzie zabierał dużo procesora/lagował na serwerze? Dodam, że mam prócz podstawowych pluginów zainstalowanych jeszcze 16. <_<
  • +
  • -
  • 0

#119 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 19.04.2011 21:01

juz naprawilem sobie

Użytkownik SzrederS edytował ten post 19.04.2011 21:12


#120 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 19.04.2011 22:30

@Karpielek
czas dostępu do serwera MySQL jest zauważalny, ale nie powinien psuć gry, choć niektórzy mają z tym problem. Można by wysłać pojedyncze zapytanie przy wyjściu z gry, ale jak kogoś wyrzuci z serwa bez informacji dla serwera to straci ew. rekord, a jak miałbyś problemy z aktualnym stanem to i ta wersja ze zredukowanymi zapytaniami raczej by nic nie zmieniła.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych