Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Na deathrun`a staty i rankv0.5, mysql, ML


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
307 odpowiedzi w tym temacie

#121 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 20.04.2011 13:56

przy 20 slotach juz czuc bardzo mocno te "opoznienia" - jesli tak mozna nazwac pingi po 150ms
nvault moze idealne nie jest (co widac na CODmodach jednakże problemow z lagami nie ma) a dane nie zapisza sie tylko wtedy kiedy serwer dostanie czkawki i sie scrashuje, co u mnie czesto sie nie zdarza.

Użytkownik hiroshima edytował ten post 20.04.2011 14:30

  • +
  • -
  • 0

#122 Karpielek

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:361
  • Lokalizacja:Zakopane
Offline

Napisano 20.04.2011 16:22

@up: naprawdę ? To czy opłaca się w ogóle instalować te staty na serwer?

Do R3X'a: mógłbyś dodać optymalne wartości (default) przy cvarach? :rolleyes:

Użytkownik Karpielek edytował ten post 20.04.2011 16:22

  • +
  • -
  • 0

#123 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 20.04.2011 16:40

hiroshima mówi o swoim serwerze, gdyby ogólnie mysql był aż tak zły nikt nie używałby amxbans, psychostats, diablomoda
cvary zaraz uzupełnię
  • +
  • -
  • 0

#124 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 20.04.2011 16:40

@Karpielek
to jest u mnie odczuwalne przy 17-20 slotach. jak jest mniej da sie grac.

amxbans o dziwo nie powoduje lagow na serwerze... na prawde nie moge znalezc rozwiazania tego problemu, na serwerze z zabijaki dziala dobrze. Jest to pewnie wina mojego mysqld ale nie wiem gdzie lezy przyczyna...

Użytkownik hiroshima edytował ten post 20.04.2011 16:42

  • +
  • -
  • 0

#125 Karpielek

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:361
  • Lokalizacja:Zakopane
Offline

Napisano 20.04.2011 16:57

Jak na razie używam starego timera... jak r3x doda te domyślne wartości to przetestuję. Tyle, że hosting mam w Gdańsku, a bazę we Wawie...
  • +
  • -
  • 0

#126 Nenczoks

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:358
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 20.04.2011 23:50

Dzięki, leci +.
Natomiast mam problem jeszcze, bo ustawiłem rzekome respy i w liście map pokazuje to Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kack1/domains/.../public_html/deathrunstats/models/modelMaps.php on line 22 oraz najlepsi gracze:

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kack1/domains/../public_html/deathrunstats/models/modelBestPlayers.php on line 20

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kack1/domains/../public_html/deathrunstats/models/modelBestPlayers.php on line 38

O co chodzi. Problem zniknie, jak gracze będą?


Refresh.

Użytkownik Nenczoks edytował ten post 20.04.2011 23:50


#127 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 21.04.2011 07:47

hiroshima..

w tabeli results każdy mid wynosi 1000 a w tabeli maps inne i nie mogę usunąć rekordu z mapy nadal.
  • +
  • -
  • 0

#128 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 21.04.2011 12:11

@DAMIANq
mid=1000? Albo Ci jakos dziwnie numeruje, albo znasz wiecej map niz ja do tego moda... zdefiniuj KAZDY.... wchodziles na nastepne strony wyników w tej tabeli results w phpmyadmin? uzyles tam moze takiej fajnej opcji "Szukaj"? ze stron statystyk kliknij w mape na ktorej chcesz skasowac rekord. Z paska adresu skopiuj te ID mapy czyli 'mid' a nastepnie w phpmyadmin uzyj opcji "Szukaj"....

@Nenczoks
pytalem, czy masz juz wbite jakies rekordy? czy przeszedles jakąkolwiek mape? Czy w ogole masz ustawione te punkty koncowe? Nie będę Ci tłumaczył jak importowac dane w phpmyadmin bo to jest proste jak.... musisz na spokojnie siąść do tego a wytłumaczyłem to juz kilka postów wyżej - prawie krok po kroku.
  • +
  • -
  • 0

#129 Nenczoks

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:358
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 21.04.2011 12:27

@Nenczoks
pytalem, czy masz juz wbite jakies rekordy? czy przeszedles jakąkolwiek mape? Czy w ogole masz ustawione te punkty koncowe? Nie będę Ci tłumaczył jak importowac dane w phpmyadmin bo to jest proste jak.... musisz na spokojnie siąść do tego a wytłumaczyłem to juz kilka postów wyżej - prawie krok po kroku.

Wszystko jest.. Wszystko :)

#130 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 21.04.2011 12:32

Nie rozumiem nic...

Nie można dodać po prostu nazwy map ?
  • +
  • -
  • 0

#131 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 21.04.2011 14:55

@Nenczoks - moge Ci to skonfigurowac jak masz z tym problem bo nie potrafie tego prosciej wytlumaczyc.... o_O

@DAMIANq - tak jest skonstuowana ta baza i wytlumaczylem ci juz wszystko. rusz głową troche... w results nie ma map name tylko map id...

Użytkownik hiroshima edytował ten post 21.04.2011 14:59

  • +
  • -
  • 0

#132 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 21.04.2011 18:14

a jak usunąc rekord :>
tylko z pojedynczej mapki i 1 rekord ...
bo zbugowany jest ...

#133 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 21.04.2011 18:44

tabela 'results' - opcja szukaj, wisz 'mid' ktory Cie interesuje i wyjda Ci wyniki, skasuj najkrotszy czas i tyle..
  • +
  • -
  • 0

#134 Karpielek

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:361
  • Lokalizacja:Zakopane
Offline

Napisano 21.04.2011 18:58

Wszystkim działają te statystyki? Mi nie działają... więcej tutaj: na deathruna staty i rank - nie działa plugin. - AMXX.pl: Support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 0

#135 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 21.04.2011 21:21

wiem gdzie to szukac , ale w tym tkwi problem ,ze nie mam pojecia jak odszukac interesujący mnie rekord.
mozesz rozszerzyć pojęcie

wisz 'mid'

bo nie wiem np. ktory mid mi za jaka mapke odpowiada ...

#136 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 21.04.2011 21:28

Wchodzisz w swoje statystyki WWW, klikasz w mape ktora cie interesuje i w pasku przegladarki masz adres
PRZYKLAD: link z mapy deathrun_2010 Deathrun - Statystyki --- koncowka adresu to mid=47
wyszukujesz wlasnie ten mid 47. masz najprostrza opcje....

druga opcja: patrz tabela "maps".... tak ciezko?
  • +
  • -
  • 1

#137 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 22.04.2011 19:39

jak w phpmyadmin wziąłem deathrun_arctic (mid=78) i skasowałem jakiś 1 rekord to nic się nie stało.. mam całą listę skasować ? na stronę ponad.
  • +
  • -
  • 0

#138 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 22.04.2011 20:42

ok, ja juz nie mam sily... tobie damianq polecam najpierw nauczyc sie obslugi mysql, phpmyadmina zanim zaczniesz cokolwiek tam robic...
  • +
  • -
  • 0

#139 Nenczoks

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:358
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.04.2011 22:48

L 04/22/2011 - 23:43:50: [deathrun_stats.amxx] SQL Insert error: Nieznana kolumna 'recorddate' w field list

ja mam taki błąd. Jest strefa, i taki błąd..

#140 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 23.04.2011 13:35

Wchodzisz w swoje statystyki WWW, klikasz w mape ktora cie interesuje i w pasku przegladarki masz adres
PRZYKLAD: link z mapy deathrun_2010 Deathrun - Statystyki --- koncowka adresu to mid=47
wyszukujesz wlasnie ten mid 47. masz najprostrza opcje....

druga opcja: patrz tabela "maps".... tak ciezko?

pomogło dzięx




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych