Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Na deathrun`a staty i rankv0.5, mysql, ML


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
307 odpowiedzi w tym temacie

#61 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 07.04.2011 16:35

da radę usunąć te staty? nvault jakieś kasowałem ale nic nie dało. A chcę ponieważ nabiłem przypadkowo rekord 0:00:12
  • +
  • -
  • 0

#62 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 07.04.2011 16:55

nie wiem czy masz dostęp do wykonywania SQL (phpmyadmin?) ustaw sobie besttime=0 w tabeli results dla tej mapy
  • +
  • -
  • 0

#63 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 09.04.2011 20:55

Muzyka po pobiciu rekordu nie działa.. nie odgrywa..

Skompilowany, muza w sound/misc/drstats/owned.mp3
  • +
  • -
  • 0

#64 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 09.04.2011 21:00

sprawdź czy odgrywa się sam dźwięk (mp3 play)
  • +
  • -
  • 0

#65 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 09.04.2011 21:43

odgrywa na pewno, chyba ze dales inna muzyczke, niz ta co ja dalem i zle ja skleiles

Użytkownik hiroshima edytował ten post 09.04.2011 21:44

  • +
  • -
  • 0

#66 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 09.04.2011 22:37

wyczyściłem nawet rekordy i był 1, pobiłem i nic.. mp3 play działa.. owned.mp3, ta co dałeś.
  • +
  • -
  • 0

#67 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 09.04.2011 23:57

dziwne jest to co powiadasz... u mnie wszystko działa... czy plugin na pewno się załadował? na 100% wpisałeś dobrą nazwę w plugins.ini?


@R3X - dalej jest ten sam problem ze statystykami www w "viewMaps.php" musiałem ustawić:
if(++$counter >= 100){
                $start += 100;
bo inaczej miałem luki pomiędzy następnymi tabelami o wymiarach takiej tabeli... rezultat jest taki, że mam to teraz wszystko w jednej kolumnie.
Jeśli mogę coś zasugerować, to ładniej wyglądałoby to w tabelce z kolumnami: Mapa | Rekordzista | Czas
Nazwa mapy tak jak teraz mogłaby być linkiem do top15.
Na razie na serwerze mamy przegranych 101 mapek i taki format tabelki byłby dużo czytelniejszy :)

Użytkownik hiroshima edytował ten post 10.04.2011 12:42

  • +
  • -
  • 0

#68 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 10.04.2011 13:17

I niestety nie działa. Tylko skompilowałem ten plug.. mp3 play sound/misc/drstats/owned.mp3 działa. Pobiłem rekord sekundę nawet wcześniej itp i nic.
  • +
  • -
  • 0

#69 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 10.04.2011 13:49

powtorze pytanie: czy sprawdziles czy plugin sie zaladowal bez erroru?
  • +
  • -
  • 0

#70 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 10.04.2011 16:38

Nie ma error logów.
  • +
  • -
  • 0

#71 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 10.04.2011 18:28

wydaje mi sie ze nie dodales w ogole tego pluginu ktory skompilowales do plugins.ini lub podales jego zla nazwe bo to jest niemożliwe zeby nie dzialalo...
  • +
  • -
  • 0

#72 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 10.04.2011 19:07

albo używasz starszej wersji drstats, która nie obsługuje funkcji użytych w tym pluginie z dźwiękiem
  • +
  • -
  • 0

#73 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 11.04.2011 13:47

Używam skompilowanego z postu #4. Jeśli nie dobra i wgram najnowszą, rekordy i "kwadraty" nie ulegną usunięciu ?
  • +
  • -
  • 0

#74 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 11.04.2011 14:01

rekordy i "kwadraty" są zapisane w bazie danych, a zmieniasz tylko plugin :) w mysqlu nic się nie zmieniło od pierwszego wydania
  • +
  • -
  • 0

#75 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 11.04.2011 14:19

To działa. Dzięki.

A zrobisz, że czas liczy tam gdzie roundtime ?

Użytkownik DAMIANq edytował ten post 11.04.2011 15:49

  • +
  • -
  • 0

#76 maniek1515

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 12.04.2011 08:17

Proszę o plik amxx. Bo mam problemy z skomplikowaniem
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#77 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 12.04.2011 08:22

Załącznik.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#78 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 12.04.2011 10:10

tak zrobię czas w roundtime, zrobię też tabelkę zamiast listy na www, wystarczy poczekać; jak chcesz mieć to za 30 minut znajdź programistę i mu zapłać za edycję; napiszę jak znajdę wolną chwilę i chęci



Aktualizacja do 0.3.2
czas w roundtime opcjonalnie


staty
-tabelka zamiast listy
- w menu.ini pole view może być adresem http://strona
- buforowanie wyjścia (dostępne header`y w widokach)
  • +
  • -
  • 1

#79 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 12.04.2011 14:03

teraz wygląda super :)
Mam jeszcze jeden pomysł:

viewAllplayers.php --> Coś jak top graczy z ta różnicą, że zawierałoby więcej informacji, tj:
Nick | Czas spędzony na serwerze | Ilość zgonów | Ilość rekordów | Najdłużej na mapie (nazwa mapki)
Posortowane po czasie spędzonym na serwerze
dasz rade zrobić w wolnym czasie?

Użytkownik hiroshima edytował ten post 12.04.2011 14:52

  • +
  • -
  • 0

#80 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 12.04.2011 14:38

Co do tego roundtime, widziałem na innych serwerach, że działa poprawnie..

Proponuję jeszcze zrobić, jak się podgląda gracza jaki on ma czas np jak u Knopersa u góry w statach.

Użytkownik DAMIANq edytował ten post 12.04.2011 15:55

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych