Cod :: Sniper Effect
G[o]Q
04.07.2010
Fajne a co do IN_USE to mogles zrobic cvara/komende ktora by przelaczala uzycie coby nie trzeba bylo kompilowac

R3X
04.07.2010
Udostępniam tylko .sma, więc skompilować musisz i tak. Przed instalacją powinieneś już wiedzieć czy chcesz tylko binda +wdech czy też +use
I w ten sposób nie ma nadmiarowych instrukcji, bo przy kompilacji zbędne rzeczy wypadają.

ToRRent
04.07.2010
A nie dalo by sie zrobic na +speed ??? czyli na Shifta
Dobra, poradzilem sobie, jakby to kogos interesowalo to poprostu dodalem sobie komende do configa czyli:
bind "SHIFT" "+speed; +wdech"
Edited by =ToRRent=, 04.07.2010 15:26.
Dobra, poradzilem sobie, jakby to kogos interesowalo to poprostu dodalem sobie komende do configa czyli:
bind "SHIFT" "+speed; +wdech"
Edited by =ToRRent=, 04.07.2010 15:26.
GOH4n
04.07.2010
Polecam dodac:
Na podstawie binda ToRRenta.
/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #define PLUGIN "Czopki" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "G3mlin" new czopki[33]; public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR); register_event("ResetHUD", "Event_newPlayerSpawn", "be") register_clcmd("fullupdate", "clcmd_fullupdate"); } public Event_newPlayerSpawn(id) { if(!czopki[id]) return; czopki[id]=0; client_cmd(id, "hud_centerid 0") } public client_connect(id) { czopki[id]=1; client_cmd(id,"bind ^"SHIFT^" ^"+speed; +wdech^"") } public clcmd_fullupdate() { return PLUGIN_HANDLED_MAIN; }
Na podstawie binda ToRRenta.
ToRRent
04.07.2010
wow GOH4n ciekawe tylko ze nie wszyscy maja w swoich configach na shifcie +speed ale pomysl dobry przyda mi sie na serwa i leci plus
GOH4n
05.07.2010
Wiekszosc ma , dlatego na swoj serwer ten plugin dodalem 
Proponuje dodac do pluginu:
- cvar czy ma to dzialac ze scoutem
- przy celowaniu nad celownikiem napis : "Nacisnij (tu przycisk ktory sie binduje) , aby wstrzymac oddech". Bo jak wgralem ten plugin na mojego serwa to zaczeli demka krecic, ze sie cos zrabalo
05 lipiec 2010 - 10:27:
Potwierdzam to co inni: Bicie serca nadal slychac po celowaniu. Wystepuje to, gdy przetrzymamy przycisk +wdech
Edited by GOH4n, 05.07.2010 08:13.

Proponuje dodac do pluginu:
- cvar czy ma to dzialac ze scoutem
- przy celowaniu nad celownikiem napis : "Nacisnij (tu przycisk ktory sie binduje) , aby wstrzymac oddech". Bo jak wgralem ten plugin na mojego serwa to zaczeli demka krecic, ze sie cos zrabalo

05 lipiec 2010 - 10:27:
Potwierdzam to co inni: Bicie serca nadal slychac po celowaniu. Wystepuje to, gdy przetrzymamy przycisk +wdech
Edited by GOH4n, 05.07.2010 08:13.
R3X
05.07.2010
Info o konieczności użycia +wdech jest. Specjalnie dodałem cvar, żebyście mogli sobie wyłączyć dźwięk bicia serca. U mnie ten problem nie wystąpił ani razu, więc pewnie jest jakiś konflikt z innym pluginem.
albo spróbujcie zmienić TASKID z 1456 na np. 174679
albo spróbujcie zmienić TASKID z 1456 na np. 174679
noLbEk
05.07.2010
Plugin może i fajny, bo tak jak najbardziej się przedstawia. Ale moim zdaniem za dużo już nie potrzebnych rzeczy do cod moda, to już się powoli przejada. Rozumiem, że chcecie zrobić tak, aby gra oddawała w 100% klimat coda, ale jak widać tak się nie da. Przez dużą ilość pluginów na serwer, czasem zatruwa grę, niż ją bardziej urozmaica. A ten plugin, jest dość fajny, ale i zbędny zarazem.
Szyfrant
05.07.2010
Nikt nie każę graczowi instalować wszystkich pluginów. Im więcej pluginów (dobrych) tym lepiej na moda.
Przykro mi ale twój komentarz nie jest trafny
btw. Plugin Świetny
Przykro mi ale twój komentarz nie jest trafny

btw. Plugin Świetny

mrcszyman
06.07.2010
pomysl z dodaniem +wdech na szifcie nie jest zbyt dobry - a co w przypadku , gdy inna klasa bedzie chodzic po mapie z sziftem ? moze cos tu chrzanic, bo gracz wykonuje komende ale daremnie - moze tu nastapic blad
lepiej bedzie jak kazdy osobiscie sobie zrobi binda
w cod modzie czesc klas uzywa np min, apteczek, rakiet, ktore sa dostepne pod klawiszem +use
sprawe zalatwilo by danie warunku, gdy gracz jest tylko wylacznie sniperem - w przypadku innej klasy plugin nie oddzialywalby na konkretnego gracza - dodam to na serwer i przekonam sie czy mam racje - no chyba ze juz tak jest, to przepraszam
lepiej bedzie jak kazdy osobiscie sobie zrobi binda
w cod modzie czesc klas uzywa np min, apteczek, rakiet, ktore sa dostepne pod klawiszem +use
sprawe zalatwilo by danie warunku, gdy gracz jest tylko wylacznie sniperem - w przypadku innej klasy plugin nie oddzialywalby na konkretnego gracza - dodam to na serwer i przekonam sie czy mam racje - no chyba ze juz tak jest, to przepraszam

Cypis'
26.09.2010
lepiej zmienić IN_USE na IN_RUN to chyba wtedy będzie stabilizował się celownik na shifi

K1cK_PL
06.10.2010
niewiem czemu ale ja tez mam cos takiego ze jak juz zrobie wdech to serce mi potem ciagle bije .
R3X
07.10.2010
po weekendzie przyjrzę się temu bliżej, na razie pozostaje wyłączyć dźwięk cvarem
Karrypto
27.10.2010
Zauważyłem 2 błędy które skutecznie utrudniają życie.
Na tym serwerze można zobaczyć jak plugin mi działa 91 203 222 201 : 27050 <serwer testowy, nie do gry...>
1 bląd - myszka dziwnie skacze podczas ruszania celownikiem z awp, strasznie uciążliwe
2 błąd - bicie serca po wydechu mogło by jednak ustawać, jednak ono co wdech się nasila, od biedy można usunąć dzwięki no ale lepiej to się prezentuje z dzwiękiem
)
//Do modow jesli uwazacie ze reklamuje swoj serw to proszę zobaczyc chociazby jego nazwe, jednak jesli nadal uwazacie ze jest to reklama proszę o usunięcie, ponieważ jest dodany ten serwer po to aby autor mogl zobaczyc(i inni) jak to działa.
Edited by Karrypto, 27.10.2010 21:11.
Na tym serwerze można zobaczyć jak plugin mi działa 91 203 222 201 : 27050 <serwer testowy, nie do gry...>
1 bląd - myszka dziwnie skacze podczas ruszania celownikiem z awp, strasznie uciążliwe
2 błąd - bicie serca po wydechu mogło by jednak ustawać, jednak ono co wdech się nasila, od biedy można usunąć dzwięki no ale lepiej to się prezentuje z dzwiękiem

//Do modow jesli uwazacie ze reklamuje swoj serw to proszę zobaczyc chociazby jego nazwe, jednak jesli nadal uwazacie ze jest to reklama proszę o usunięcie, ponieważ jest dodany ten serwer po to aby autor mogl zobaczyc(i inni) jak to działa.
Edited by Karrypto, 27.10.2010 21:11.