Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Tutorial

Łatwe dodawanie klas + nowe menu

Tutorial

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#41 sebekdh

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Przeworsk
Offline

Napisano 28.07.2010 12:55

po edycji nie skompiluje!

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright © 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

Diablomod_5.sma(276) : error 018: initialization data exceeds declared size
Diablomod_5.sma(4992) : warning 204: symbol is assigned a value that is never used: "strona"
Diablomod_5.sma(5924) : error 029: invalid expression, assumed zero
Diablomod_5.sma(5925) : warning 217: loose indentation
Diablomod_5.sma(5980) : warning 225: unreachable code
Diablomod_5.sma(5980) : error 029: invalid expression, assumed zero
Diablomod_5.sma(6036) : warning 225: unreachable code
Diablomod_5.sma(6036) : error 029: invalid expression, assumed zero
Diablomod_5.sma(6036) : error 017: undefined symbol "FailState"
Diablomod_5.sma(6036) : warning 221: label name "Handle" shadows tag name
Diablomod_5.sma(6036) : error 017: undefined symbol "Query"
Diablomod_5.sma(6036) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.
7 Errors.

  • +
  • -
  • 0

#42 Letnie Chamskie B00m

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 30.07.2010 18:14

Ja dodalem sobie nowa klase i jak wybieram klase ta co dodalem to sie nie wybiera pisze none dalej a menu sie zamyka jak biore klase standardowa to mi bogoje diablo

#43 krzywy92

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:85
  • Lokalizacja:gdansk
Offline

Napisano 21.08.2010 02:30

1. plusy dla goku itd
2. klasa nowa mi dziala ale:
2a. dodalem moc by verticus jump(podskoki w powietrzu i nie dziala chociaz nie ma bledow w logach itd)
2b. nowa klasa nie wyswietla mi sie w bazie sql i nie pokazuje mi na serwerze ani exp ani lvl.. :/
3. co zrobic???

#44 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 30.08.2010 10:33

Mam problem, robiłem wszystko według instrukcji, pousuwałem sam kilka błędów ale 2 mi nie dają spokoju:

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

Error: Number of arguments does not match definition on line 4674
Error: Number of arguments does not match definition on line 4716
Warning: Symbol is never used: "create_class" on line 8445
Warning: Symbol is never used: "ghandle_create_class" on line 8445

2 Errors.
Could not locate output file F:\inne\Diablo Mod\dbmod_5.9l\dbmod_5.9l.amx (compile failed).
8445 są nieważne, ponieważ to są puste linijki na samym końcu.

4674:			select_class(id)
4716:                        select_class(id)

Liczę na szybką pomoc
  • +
  • -
  • 0

#45 Reprezentant

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:53
  • Lokalizacja:w .sma
Offline

Napisano 06.10.2010 19:52

mam problem nowe klasy sa na szaro w tym temacie pisze ze chodzi o reset tabeli ale ja sobie nie radze..
proszę o pomoc i nie warnowanie za podanie linku w tym temacie.

[NOWE MENU KLAS] + RESET TABELI?

#46 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 01.11.2010 19:36

xD Goq

a po co w
public handle_create_class(id, menu, item)

new strona=0
jak nie jest do użytku ? :lol:

:D zrobiłem jak leci, lecz jak dodałem 3 klasy to 1 nowa działa lux na drugiej stronce się załadowała :D
lecz jak już widzę 2 pozostałe to są ale na lekki szary kolorek i nie da się je kliknąć :(

Użytkownik hardbot edytował ten post 01.11.2010 19:59


#47 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 02.11.2010 19:30

Edited: @Down, racja, bylem w bledzie, szukalem bledu w nowym menu a chyba problemem bylo to ze wgrywalem wczesniej
[Tutorial] Klasa gdy wejdzie nowy gracz - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Tam jest to troche inaczej zrobione i zamiast analogicznie do tamtego zapisu zmienic petle, zmienilem na taka jak w twoim poradniku. Sorka za wprowadzenie w blad

Użytkownik ZiuTeK edytował ten post 08.11.2010 23:22

  • +
  • -
  • 0

#48 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 03.11.2010 18:36

jesli nie wiesz jak dziala ta petla to najlepiej nic nie pisz bo none ma nr 0 petla zaczyna od 1 to po pierwsze a po drugie twoja petla nie zaliczy ostatniej klasy
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#49 Arkadio

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:39
  • GG:
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 14.11.2010 18:23

W ogole nie działa 2 strona, wszystko co się z niej wybierze to jest klasa none...Nawet nie dodawałem nowych klas, pobrałem już zainstalowane i nie działa...

Użytkownik Arkadio edytował ten post 14.11.2010 18:33

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#50 basic131

    Życzliwy

  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:37
  • Lokalizacja:abc
Offline

Napisano 15.11.2010 16:14

Jak resnac tabele ?

#51 LogiCC :D

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:105
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 15.11.2010 18:58

Wchodzisz w phpmyadmin i usuwasz tabele, ona potem się sama zrobi...
  • +
  • -
  • 0

#52 Arkadio

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:39
  • GG:
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 15.11.2010 19:45

A mi ktos pomoze?
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#53 Kaleka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:237
  • GG:
  • Imię:Eryk
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 29.12.2010 19:56

Mam pytanko.
Mam wszystko OK.
Tylko te liczby pogrubione przykład
1. Klasa
2. Klasa2
3. Klasa3
są koloru czerwonego, a jak zrobić by były białe?
  • +
  • -
  • 0

reklama.png

pluginyCOD.pl  Perki i klasy oraz dodatki do codmoda!

 


#54 Hax0r

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:51
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Wolbrom
Offline

Napisano 06.01.2011 20:02

Sory za odkopywanie, ale jak zrobić w tym menu klasę premium ? :)

Dodano 06 styczeń 2011 - 22:32:
Odświeżam
  • +
  • -
  • 0

Pomogłem ? Daj +!

Dołączona grafika


#55 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 06.01.2011 23:21

Tworzenie menu - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#56 atos1234

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • GG:
  • Lokalizacja:Sieradz
Offline

Napisano 15.01.2011 16:45

Witam mam problem zrobiłem tak jak jest w poradniku. Lecz na drugiej stronie klasa Łowca która się przeniosła nie działa klikam przycisk nr. 1 i nic się nie dzieje, menu znika a ja nadal mam none. Po za tym klasa która dodałem jest na szaro i nie mogę jej wybrać. Robiłem reset talebli (sql) i nadal to samo. Dodałem załącznik. Jeżeli ktoś rozwiąże problem to niech też napisze co robiłem nie tak. Z góry dziękuje za pomoc

Załączone pliki


Użytkownik atos1234 edytował ten post 15.01.2011 16:47

  • +
  • -
  • 0

#57 Plo*

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:59
  • Lokalizacja:BP
Offline

Napisano 21.01.2011 16:01

Przy komplikacji mam taki błąd:

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright © 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

DiabloMod.sma(266) : error 018: initialization data exceeds declared size
DiabloMod.sma(425) : warning 217: loose indentation
DiabloMod.sma(4661) : error 017: undefined symbol "select_class"
DiabloMod.sma(4703) : error 017: undefined symbol "select_class"
DiabloMod.sma(8347) : warning 203: symbol is never used: "create_class"
DiabloMod.sma(8347) : warning 203: symbol is never used: "ghandle_create_class"

3 Errors.
Could not locate output file DiabloMod.amxx (compile failed).


Mógłby ktoś poprawić sma ? daje w załączniku:

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#58 Kaleka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:237
  • GG:
  • Imię:Eryk
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 24.01.2011 15:09

Wszystko pięknie ładne. Tylko jak dodać premium klase?.
Proszę nie olewać tej wiadomości, proszę autora o odpowiedz.

Pozdrawiam.
  • +
  • -
  • 0

reklama.png

pluginyCOD.pl  Perki i klasy oraz dodatki do codmoda!

 


#59 LogiCC :D

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:105
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 24.01.2011 17:16

Znajdz:

public select_class_menu(id, key)


I przed klasą dodaj:

if( get_user_flags(id) & FLAGA)


Np:

case 0: 
{
if( get_user_flags(id) & ADMIN_CFG)
player_class[id] = Mag
}

Użytkownik LogiCC edytował ten post 24.01.2011 17:17

  • +
  • -
  • 0

#60 Kaleka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:237
  • GG:
  • Imię:Eryk
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 25.01.2011 04:49

LogiCC.

To jest dodawanie premium do zwykłego diablo, bez tego przerobionego łatwego dodawania klas.

Tutaj niema tego co ty podaleś.
Nie ma tutaj case 0, case 1. itd!

Dodano 26 styczeń 2011 - 08:10:
Czyli nie dostane odpowiedzi?
Widocznie autor G[o]Q ma ten temat głęboko w du...
Tyle odpowiedzi pomocnych że szok.

Użytkownik Zielony Smerf edytował ten post 25.01.2011 04:50

  • +
  • -
  • 0

reklama.png

pluginyCOD.pl  Perki i klasy oraz dodatki do codmoda!

 






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Tutorial

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych