Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Tutorial

Łatwe dodawanie klas + nowe menu

Tutorial

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#21 czarasd

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:131
  • Lokalizacja:widryny
Offline

Napisano 21.06.2010 10:55

Qoku czy molgbys to wkleic 9z edytowac na dobrze) te sma ktore dalem wyzej ? dam +

#22 Owner123

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 21.06.2010 16:13

Aaaaa Knopers się złapał na tym :s
if(item>6*(strona+1)) strona++

player_class[id]=item+(6*strona)+1


Item to nie numer klawisza tylko kolejna opcja w menu ~~ Wystarczy poprostu player_class[id]=++item i wywal to ze stroną.
Kolejna sprawa.
menu_additem(create_class, menu_txt, "", ADMIN_ALL, ghandle_create_class)

Item zawsze musi być ponumerowany, jeśli dasz NULL (czyli nic) item zawsze będzie równy 0 czyli po inkrementacji wyjdzie nam zawsze Mag. :>( i dlatego też czarasd dostał errorka i mu nie działało to :) )

Użytkownik Owner123 edytował ten post 21.06.2010 16:20

  • +
  • -
  • 1

#23 WhiteAngel

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:71
  • Lokalizacja:Kielców
Offline

Napisano 22.06.2010 12:43

Wyskakują mi errory all robiłem poprawnie Dlaczego tak ??

public select_class_query(id)
{
	if(is_user_bot(id) || asked_klass[id]!=0) return PLUGIN_HANDLED
	if(loaded_xp[id]==0
	{
		load_xp(id)
		return PLUGIN_HANDLED
	}


Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

Error: Undefined symbol "asked_klass" on line 616
Warning: Expression has no effect on line 616
Error: Expected token: ";", but found "]" on line 616
Error: Invalid expression, assumed zero on line 616
Error: Too many error messages on one line on line 616

Compilation aborted.
4 Errors.
Could not locate output file D:\Users\Kuba\Desktop\Untitled.amx (compile failed).


#24 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 22.06.2010 14:37

5.8d?
nie zamykasz
if(loaded_xp[id]==0

załóż swój temat
  • +
  • -
  • 0

#25 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 22.06.2010 15:09

Rozumiem, że moce klas możemy dodać tutaj:

public select_class(id){
if(is_user_bot(id)) return

create_class = menu_create("Wybierz Klase", "handle_create_class")
ghandle_create_class = menu_makecallback("mcb_create_class")

asked_klass[id]=0

for(new i=1;i<sizeof(race_heal);i++){
new menu_txt[128]
format(menu_txt,127,"%s Level: %d",Race[i],player_class_lvl[id][i])
menu_additem(create_class, menu_txt, "", ADMIN_ALL, ghandle_create_class)
}

menu_display(id,create_class,0)
}
public mcb_create_class(id, menu, item) {
new flags[10]
get_cvar_string("diablo_classes",flags,9)
new keys = read_flags(flags)

if(keys&(1<<item))
return ITEM_ENABLED

return ITEM_DISABLED
}
public handle_create_class(id, menu, item){
new strona=0
g_haskit[id] = 0
jakas_zmienna_mocy[id] = 1 // Tutaj zerujemy?

if(item==MENU_EXIT){
menu_destroy(create_class)
select_class(id)
return PLUGIN_HANDLED
}

if(item>6*(strona+1)) strona++

player_class[id]=item+(6*strona)+1

if(player_class[id]==Nekromanta)
g_haskit[id] = 1
if(player_class[id]==Hunter)
g_GrenadeTrap[id] = 1
if(player_class[id] == MojaKlasa)
jakas_zmienna_mocy[id] = 1 // Tutaj dodalem

LoadXP(id, player_class[id])
CurWeapon(id)

give_knife(id)
return PLUGIN_CONTINUE
}


Dobrze zrozumiałem?

Po drugie to menu na 9 klas i 2 będą na drugiej stronie, a na pierwszej będzie od 1-7 przycisku klasy na 8 będzie wstecz (zablokowane), na 9 dalej a na 0 wyjdź?

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 22.06.2010 15:11


#26 czarasd

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:131
  • Lokalizacja:widryny
Offline

Napisano 22.06.2010 15:44

Dobrze zrozumiałem?

Po drugie to menu na 9 klas i 2 będą na drugiej stronie, a na pierwszej będzie od 1-7 przycisku klasy na 8 będzie wstecz (zablokowane), na 9 dalej a na 0 wyjdź?

tak, dokladnie.

#27 sinoku

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:42
Offline

Napisano 24.06.2010 23:52

L 06/25/2010 - 00:49:39: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "nowediablo.amxx")
L 06/25/2010 - 00:49:39: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds 
L 06/25/2010 - 00:49:39: [AMXX]    [0] nowediablo.sma::write_hud (line 2189)
L 06/25/2010 - 00:49:39: [AMXX]    [1] nowediablo.sma::CurWeapon (line 1332)
L 06/25/2010 - 00:49:39: [AMXX]    [2] nowediablo.sma::handle_create_class (line 4725)
L 06/25/2010 - 00:49:39: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "nowediablo.amxx")
L 06/25/2010 - 00:49:39: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds 
L 06/25/2010 - 00:49:39: [AMXX]    [0] nowediablo.sma::write_hud (line 2189)
L 06/25/2010 - 00:49:39: [AMXX]    [1] nowediablo.sma::UpdateHUD (line 2212)

na pewno all jest dobrze bo gdy wybieram lowce takie cos mi po konsoli skacze :) mam sprawdzone czy gracz jest polaczony i zywy
  • +
  • -
  • 0

#28 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 25.06.2010 00:19

źle najprawdopodobniej z player_class[id] = i tu jakieś udźwinione mnożenia zamiast item+1
  • +
  • -
  • 0

#29 sinoku

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:42
Offline

Napisano 25.06.2010 11:54

w ogóle jak patrzee na te mnozenia to mi sie flaki przewracaja :D musze se to jakos przerobic chyba ze wy cos macie bo jak cos mam 1 klase dodana :) wiec nie dizala lowca i ta 2 klasa
  • +
  • -
  • 0

#30 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 25.06.2010 13:05

poprawilem zamiast wzoru ktory zreszta byl dobry dalem ++i
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#31 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 25.06.2010 15:41

GoQ a to jest z tym 9. Dalej czy jakos inaczej to wyglada ?
  • +
  • -
  • 1

#32 ...

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:612
  • Lokalizacja:Jasło
Offline

Napisano 25.06.2010 16:25

zapomniales o zwiekszaniu tablicy
new flags[10]

#33 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 25.06.2010 16:38

:?: a po co ja zwiekszac :?: jak ktos doda klasy to sobie zwiekszy
//chyba ze nie chodzi o poradnik
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#34 sinoku

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:42
Offline

Napisano 25.06.2010 16:43

ja sobie utrudnilem zycie troche o dodawanie 4 linjki :D i moim zdaniem lepiej to bedzie :)ale kazdy am swoj wybor
  • +
  • -
  • 0

#35 ...

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:612
  • Lokalizacja:Jasło
Offline

Napisano 25.06.2010 17:57

goq, gdy bedzie wieksza ilosc klas zmieni sie rowniez dlugosc cvara

#36 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 25.06.2010 18:31

no wiem o tym i jak ktos chce to sobie zwiekszy oczywiscie mozna dac 33 od razu tez xD
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#37 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 25.06.2010 21:30

Lepiej połączyć z sizeof :> bądź jakbyś miał enum tak jak ci powiedziałem to wpisałbyś Klasy i Klasy-1 i masz już w miarę uproszczoną następną rzecz :>
  • +
  • -
  • 0

#38 DioW

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:51
  • GG:
  • Imię:Jan
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 29.06.2010 20:21

Sorki ze rozkopuje ale mam takie cos:
Wszysko ładnie pięknie itp.
naciskam 9 i mam do wyboru 2
1: Lowca
2: Kox(moja nowa postać)

Ale 2 jest na szaro(niedostępna) i ma 1 lvl.
Dodam ze resetowałem Tabelki

enum { NONE = 0, Mag, Mnich, Paladyn, Zabojca, Nekromanta, Barbarzynca, Ninja, Hunter, Kox }
new Race[][] = { "None","Mag","Mnich","Paladyn","Zabojca","Nekromanta","Barbarzynca", "Ninja", "Lowca", "Kox" }
new race_heal[] = { 100,95,150,130,100,90,110,170,120,500}


  • +
  • -
  • 0

#39 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 29.06.2010 21:47

dopisz kolejna literke do cvara
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#40 DioW

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:51
  • GG:
  • Imię:Jan
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 30.06.2010 09:52

Ok. Ok. Dzięki. Działa. Ale jak wybiore KoX'a to nie ma na dole lvl i w gracze wql znika gracz z koxem! Nieweim ocb. Proszę o odp.
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Tutorial

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych