←  Pytania

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

PaintballMod
Lagowanie kulek

• +
  • -
Waterovsky - zdjęcie Waterovsky 16.06.2014

Witam, czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć od czego konkretnie zależy lagowanie paintballowych kulek na niektórych hostingach? Może da rade jakoś temu zapobiec?

Użytkownik Waterovsky edytował ten post 16.06.2014 00:58
Odpowiedz

• +
  • -
Ogen Dogen - zdjęcie Ogen Dogen 16.06.2014

Na Pukawce się tak dzieje przy obciążonych publikach. Wydaje mi się że jest to bardziej uzależnione od samego hostingu (np. sprzęt / OS / obciążenie / ruch) niż od konfiguracji serwera przez klienta. Obecnie Zabijaka się najlepiej nadaje na PB , moim zdaniem :)

Odpowiedz

• +
  • -
Waterovsky - zdjęcie Waterovsky 16.06.2014

Na Pukawce się tak dzieje przy obciążonych publikach. Wydaje mi się że jest to bardziej uzależnione od samego hostingu (np. sprzęt / OS / obciążenie / ruch) niż od konfiguracji serwera przez klienta. Obecnie Zabijaka się najlepiej nadaje na PB , moim zdaniem :)

Zabijaka się opłaca pod tym względem, że nie lagują kulki, ale słyszałem, że często crashuje serwery zabijaki. Może pukawka coś zrobi w związku z tymi przeciążeniami (na to po cichu liczę) bo mam zamiar właśnie tam serwer stawiać :D.

Odpowiedz

• +
  • -
DarkGL - zdjęcie DarkGL 16.06.2014

Może pukawka coś zrobi w związku z tymi przeciążeniami (na to po cichu liczę) bo mam zamiar właśnie tam serwer stawiać biggrin.png.

Może po prostu lepiej mieć bardziej zoptymalizowane pluginy ;) ?

Odpowiedz

• +
  • -
Ogen Dogen - zdjęcie Ogen Dogen 17.06.2014

Może po prostu lepiej mieć bardziej zoptymalizowane pluginy ;) ?

Może i tak , ale tak już jest u nich. Niejedna osoba miała ten problem , na niejednej konfiguracji/paczce i to samo było. Nie wiem może teraz się poprawiło , ale zawsze rozkładali ręce w supporcie.

Zabijaka się opłaca pod tym względem, że nie lagują kulki, ale słyszałem, że często crashuje serwery zabijaki.

Obecnie bardzo poprawiła się stabilność ich serwerów :)

Odpowiedz