Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Zombie Plague 4.3

Problem z modelami po wgraniu moda

zombie plague 4.3

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 SeikS

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:8
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Raba Wyżna
Offline

Napisano 03.06.2014 15:42

Witam.

 

Po wgraniu Zombie Plague 4.3 lub 5. (czysty silnik) wyskakuje błąd dla NS: 

jrpof1.jpg

 

Steam: coś tam o braku modelu i możliwości połączenia.

 

Dzieje się tak po wgraniu zombie. Nie raz wyskakują błędy modeli, które są standardowo na serwerze. Usuwałem wszystkie modele na kompie oraz na 3 razy podmieniałem modele z serwera. Wiecie gdzie leży problem? Konsolka czysta:

9l7pso.jpg


  • +
  • -
  • 1

Tworzę szablony MyBB, IPB.

Sprzedam unikalne pluginy pod silnik MyBB -  napisz może coś znajdziesz dla siebie! ;)

GG: 50581146

Właściciel Karamy24.PL  <--- Sprawdź! Już niebawem otwarcie!


#2 Pomager'ek

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:175
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 03.06.2014 16:00

brakuje ci modelu wrzuc model do models/player/zombie

 

lub masz gotowca :D wrzuc na FTP lub locallhost folder cstrike

 

http://speedy.sh/cJbPT/cstrike.rar


Użytkownik Pomager'ek edytował ten post 03.06.2014 16:03


#3 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 03.06.2014 16:09

 

brakuje ci modelu

 

Skądże znowu? Muszę znowu prostować po Tobie.

Jakby brakowało modelu, wystąpiłby błąd Mod_NumForName i coś o brakującym modelu z podaną ścieżką. Tutaj mamy bad version number co oznacza, że plik nie jest prawidłowym modelem Half Life. Pewnie plik się uszkodził i tyle, albo Ci wirus zeżarł ;)


  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#4 Pomager'ek

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:175
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 03.06.2014 16:12

http://screenshu.com...r/7f/jrpof1.jpg



#5 SeikS

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:8
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Raba Wyżna
Offline

Napisano 03.06.2014 16:58

Modele były wgrywane z paczek:

 

- http://amxx.pl/topic...-plague-mod-43/

http://amxx.pl/topic...ague-by-szyjan/

 

Skasowałem wszystkie modele pobierane (zrobiłem to na NS i na Steam). Wgrywałem na serwer 3 różne zestawy modeli myśląc, że modele z serwera są walnęte. Ale dalej nic. Jakieś pomysły??


  • +
  • -
  • 0

Tworzę szablony MyBB, IPB.

Sprzedam unikalne pluginy pod silnik MyBB -  napisz może coś znajdziesz dla siebie! ;)

GG: 50581146

Właściciel Karamy24.PL  <--- Sprawdź! Już niebawem otwarcie!


#6 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 03.06.2014 17:10

Jeśli taki błąd Ci występuje, powinieneś usunąć na pewno u siebie na kompie ten plik i spróbować ponownie jak jakieś działania podjąłeś. Jak nie zadziała, to jeszcze zostaje Ci sprawdzić FastDL, stąd może wynikać błąd. Miałem raz tak kiedyś, możliwe że na FastDL pliki są uszkodzone albo niezgodne z tymi, które masz na FTP serwera.

 

Pomager'ek, czytałeś w ogole to co napisałem?


Użytkownik wiwi249 edytował ten post 03.06.2014 17:11

  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#7 SeikS

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:8
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Raba Wyżna
Offline

Napisano 03.06.2014 17:18

FastDL nie jest obecnie nawet podłączone pod serwer (nie było takiej potrzeby). Pliki kasowałem nie pomaga. Jeszcze jakieś pomysły??


  • +
  • -
  • 0

Tworzę szablony MyBB, IPB.

Sprzedam unikalne pluginy pod silnik MyBB -  napisz może coś znajdziesz dla siebie! ;)

GG: 50581146

Właściciel Karamy24.PL  <--- Sprawdź! Już niebawem otwarcie!


#8 xenos

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 209
Profesjonalista

  • Postów:456
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Rzeszów
Offline

Napisano 03.06.2014 21:59

Jednym zdaniem, model nie jest przystosowany pod plugin (vers) lub pod amx'a dlatego błąd wersji modelu.
Lecz najczestrzym powodem jest to że model jest uszkodzony.Dlatego radziłbym sciagnięcie go na nowo


  • +
  • -
  • 0
"Jeśli potrafię to pomogę, jeśli nie potrafię to wskaże drogę którą trzeba dążyć by znaleźć odpowiedz" 

Pluginy:
Szukanie Aktywnych Banów w AmxBansie
Drop After Death
Kto postawił mine

#9 SeikS

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:8
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Raba Wyżna
Offline

Napisano 04.06.2014 15:27

xenos pytanie ile można wgrywać modele na nowo? Zrobiłem to 3 razy. Modele pobierałem z 3 różnych źródeł. Powiedziałbym, że wina leży po stronie serwera niż paczki, ponieważ korzystałem z niej już nie raz na innych serwerach.


  • +
  • -
  • 0

Tworzę szablony MyBB, IPB.

Sprzedam unikalne pluginy pod silnik MyBB -  napisz może coś znajdziesz dla siebie! ;)

GG: 50581146

Właściciel Karamy24.PL  <--- Sprawdź! Już niebawem otwarcie!


#10 SeikS

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:8
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Raba Wyżna
Offline

Napisano 07.06.2014 08:34

@REF.


  • +
  • -
  • 0

Tworzę szablony MyBB, IPB.

Sprzedam unikalne pluginy pod silnik MyBB -  napisz może coś znajdziesz dla siebie! ;)

GG: 50581146

Właściciel Karamy24.PL  <--- Sprawdź! Już niebawem otwarcie!


#11 DaanD

    Życzliwy

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 17.06.2014 15:28

ten błąd Ci wyskakuje ponieważ na serwerze masz inne modele a gracze NS mają inne. ( o takiej samej nazwie oczywiście )

gdy gracze NS skasują modele i pobiorą na nowo z serwera ( Fast DL ) wtedy błąd zniknie.







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: zombie plague 4.3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych