Miałem to zrobić wcześniej, ale teraz się za to wziąłem
, a więc postępy.
Linijek silnika - 2800
Do tego dochodzą pluginy jako oddzielne modyfikacje.
M.in - plugin od dawania itemów /przenies lub /daj
Premie jako oddzielne pluginy
Zestawy jako oddzielne pluginy
Dodano do Engine wiele rzeczy m.in Motto (http://amxx.pl/topic...niesmiertelnik/), Top10 XP, Premie, Zestawy, wiele innych!
A oto zdjęcia z gry ![]()
Zdjęcia będę omawiał. (Patrz pod zdjęciem)

Tutaj widać już zmiany względem poprzedniego SS, który jest na stronie '2' w tym temacie.
Dodano: Premie, Zestaw, Motto, Nowe itemy.
Przedmioty, które tutaj mam tzn. specjalizacja Ninja, dają mi niewidzialność, mam wszystkie przedmioty prócz Premii jako Ninja, więc jestem tylko w 10% widoczny (będzie to widoczne później w komendzie /info), jeśli zdobędę jeszcze premię Ninjii, to będę tylko w 2% widoczny.

Po wpisaniu /zestawy pojawiają nam się wszystkie zainstalowane zestawy na naszym serwerze w raz z ich opisem.
Na razie są tylko cztery, ale to tylko dla testów, jak zdobyć zestaw? Należy mieć przedmioty o takiej samej specjalizacji (patrz Screen nr 1 tam mam wszystko z Ninji), dzięki temu mamy większe bonusy.

Komenda /premie pokazuje, aktualnie zarejestrowane premie na serwerze, które możemy zdobyć!
Premie w przeciwieństwie do reszty przedmiotów nie zapisują się! Są takie jak w CodModzie, czyli po zmianie mapy jeszcze raz je wbijamy!
Jedziemy dalej!

Po wpisaniu /info pokazuje się MENU, dzięki, którym możemy sprawdzić danego gracza, jaki ma LVL, ile ma XP, jakie ma przedmioty, i co mu te przedmioty dały.
Na miejscu 1., zawsze jesteśmy my, dalszy Screen pokazuje co będzie jak klikniemy kogoś w menu ![]()

Oto screen przedstawia nasze bonusy z itemów, premii i zestawów, ponieważ moje przedmioty to specjalizacja Ninja, to dają mi one tylko szybkość i niewidzialność, dlatego moje statystyki tak słabo wyglądają m.in w HP
, ale jak widać jestem w 10% widoczny, a jak zdobędę premię ninji, to będą widoczny tylko w 2% ![]()

TOP 10, na razie wygląda okropnie, jednak średnio umiem tworzyć takie rzeczy + kolorystę zmienię, ale potem, na razie to tylko testy.
Stworzyłem to po to, aby zwiększyć konkurencję na serwerze między graczami, ułatwi to konkursy np. na pierwsze miejsce ![]()

Pierwsza strona menu (komenda /menu)

Druga strona tutaj widzimy m.in zmianę pozycji HUD ![]()
Zmiana Pozycji HUD, zapisuje się to setinfo gracza, jednak używa dwóch setinfo, zamierzam to zmienić na jedno, żeby było lepiej
i nie zajmowało informacji o graczu.
Druga rzecz to Rekord Obrażeń. Co to? A więc, kto zada największe obrażenia na mapie (np. Bania z AWP
) ten dostaje XP, ile? To zależy ile uderzy ![]()
XP_GRACZA+REKORDOWE_DMG;

Ostatni Screen prezentuje, jak działa zmiana pozycji HUD.
Na dziś to koniec, jeśli się spodoba to pokaże jak wygląda .sma jednego z zestawów oraz .sma jednej z premii + oczywiście wszystkie użyte komendy będą opisane!
Propozycje
Masz propozycje? Pisz Tutaj lub PW
Użytkownik HubertTM edytował ten post 23.08.2013 16:34

Dodatki SourceMod