Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Diablo Mod 5.9l [SQL]


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
268 odpowiedzi w tym temacie

#161 SUICIDE

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
  • Lokalizacja:Pochazis?
Offline

Napisano 31.10.2009 15:04

L 10/31/2009 - 11:06:02: Could not connect to SQL database.
L 10/31/2009 - 11:13:58: Error on Load_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue2.gif' class='bbc_emoticon' alt='xP' /> query: Unknown MySQL server host 'suicide.unixstorm.org' (2)
L 10/31/2009 - 11:13:58: Could not connect to SQL database.
L 10/31/2009 - 11:14:31: Error on Save_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue2.gif' class='bbc_emoticon' alt='xP' /> query: Lost connection to MySQL server at 'reading authorization packet', system error: 0
L 10/31/2009 - 11:14:31: Could not connect to SQL database.
L 10/31/2009 - 11:15:13: Error on Save_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue2.gif' class='bbc_emoticon' alt='xP' /> query: Unknown MySQL server host 'suicide.unixstorm.org' (2)
L 10/31/2009 - 11:15:13: Could not connect to SQL database.
L 10/31/2009 - 11:15:56: Error on Save_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue2.gif' class='bbc_emoticon' alt='xP' /> query: Lost connection to MySQL server at 'reading authorization packet', system error: 0
L 10/31/2009 - 11:15:56: Could not connect to SQL database.
L 10/31/2009 - 11:20:23: Error on select_class_handle query: Lost connection to MySQL server at 'reading authorization packet', system error: 0
L 10/31/2009 - 11:20:23: Could not connect to SQL database.


wkleilem Twoje modules i teraz jest taki problem.
  • +
  • -
  • 0

#162 Radeon

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:166
  • Lokalizacja:US?
Offline

Napisano 31.10.2009 19:20

Masz w polu hostu mysql podały zły adress. Jesli dobry - spróbuj
suicide.unixstorm.org:3306
suicide.unixstorm.org:3305

lub podać ip serwer mysql i ew. port do niego

#163 SUICIDE

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
  • Lokalizacja:Pochazis?
Offline

Napisano 31.10.2009 20:04

Jeśli byłby taki problem to bym nie miał klasy na serwerze, a nie na tym polega mój problem.
wszystko jest. Klasa się pojawia. lvl się zapisują lecz problemem jest to że przy zmianie mapy. Mapa zmienia się z minutę czasu albo serwer się crashuje.
  • +
  • -
  • 0

#164 ravziom

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:119
  • GG:
  • Lokalizacja:z domu
Offline

Napisano 31.10.2009 21:34

baza unixtormu ma to do siebie, zobacz jak sie zachowuje np przy 10 osobach na serwerze
  • +
  • -
  • 0

#165 SUICIDE

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
  • Lokalizacja:Pochazis?
Offline

Napisano 31.10.2009 22:02

Szczerze powiedziawszy przy 2-4userach całkiem inaczej zmienia mapę jak przy 10-20.

mam też problem jeden.
Kolega Miś powyżej wkleił modules.ini w którym mysql jest zablokowane z sql odblokowane.
i problem mam taki.
-mysql odblokowane łączy się z bazą i są lvl
-sql odblokowane każdy ma 1 lvl, po zmianie mapy lub resecie serwera znów 1 lvl.

To w końcu ma działać na module mysql czy sql?
  • +
  • -
  • 0

#166 expensive.

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
  • Lokalizacja:POLAND
Offline

Napisano 01.11.2009 08:08

A mi nie Lece wlasnie lvl mam baze to co amxbans
  • +
  • -
  • 0

#167 SUICIDE

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
  • Lokalizacja:Pochazis?
Offline

Napisano 01.11.2009 19:06

Napisałem że bazę mam w unixstorm
slotów 20

Prościej było by w nowym temacie ale niech już będzie... Do parametrów startowych dodaj: -dev -condebug, odpal serwer, jak padnie usuń te parametry, wejdź na FTP do katalogu cstrike i przeanalizuj plik qconsole.log on prawde Ci powie ;)



Co do tej komendy co podałeś to hosting 1shot1kill nie zgadza się na dodanie do listy startowej.
  • +
  • -
  • 0

#168 missfan

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:191
  • GG:
  • Lokalizacja:z domu
Offline

Napisano 02.11.2009 14:14

siema mam pytanie czy na xaa.pl bedzie dzialal diablo tzn z ta baza danych ?:> a jesli nie to proszę link do hostingu jakiegos np za SMS co bedzie dzialal z ta baza danych :)



a czyt o dziala na serwerach steam + ns??

#169 Bad

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:97
Offline

Napisano 02.11.2009 14:32

na xaa dziala baza diablo, a na steam//ns tez raczej tak
  • +
  • -
  • 0

#170 missfan

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:191
  • GG:
  • Lokalizacja:z domu
Offline

Napisano 02.11.2009 14:36

a mozna wiecej info jak to zrobic? zeby sie laczylo z baza? wiem ze te cvary...ale jak je dobrze dodac? masz moze na xaa.pl? podaj mi wzór :) przyklad...

i chyba cos trzeba dodac jeszcze zdalne polaczenie czy cos tak? jakis adres...

#171 Bad

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:97
Offline

Napisano 02.11.2009 14:55

diablo_sql_host "twojastrona.xaa.pl"
diablo_sql_user "uzytkownik bazy"
diablo_sql_pass "haslo do bazy"
diablo_sql_database "nazwa bazy"
diablo_sql_table "nazwa tabelki"
diablo_sql_save "2" ---- tutaj nie wiem ja mam 2 xD

i te komendy do sql.cfg
  • +
  • -
  • 0

#172 missfan

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:191
  • GG:
  • Lokalizacja:z domu
Offline

Napisano 02.11.2009 16:23

diablo_xpbonus "10"
diablo_xpbonus2 "100"
diablo_durability "10"
SaveXP "1"
diablo_dir "addons/amxmodx/diablo/"
diablo_show_health "1"
diablo_knife "20"
diablo_knife_speed "1000"
diablo_arrow "120"
diablo_arrow_multi "2.0"
diablo_arrow_speed "1500"
diablo_klass_delay "2.5"




jak to skonfigurowac zeby dawalo za wszystko po 1 EXP ??? poda ktos gotowca?:>


diablo_xpbonus "10" - tu dalem 1
diablo_xpbonus2 "100" - tu dalem 1

i bije exp czasem 1 czasami 3xp

#173 Bad

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:97
Offline

Napisano 02.11.2009 17:50

bo raczej tak wolno idzie exp , a te bonusy to chyba za pake i rozbrojenie jest.

@EDIT

u nas sa takie cvary


diablo_xpbonus "50"
diablo_xpbonus2 "100"
SaveXp 1
  • +
  • -
  • 0

#174 missfan

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:191
  • GG:
  • Lokalizacja:z domu
Offline

Napisano 02.11.2009 18:06

ale ja chce zeby wolno bilo exp!!!! xD np zeby dodawalo 1 exp za pake za fraga takie cos :)

[ Dodano: 03-11-2009, 17:01 ]
a mam takie pytanko bo czasami /klasa nie dziala :) a jak zmienie mapke to juz dziala ale to chyba czasami tylko ;) co to moze byc?

#175 Radeon

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:166
  • Lokalizacja:US?
Offline

Napisano 04.11.2009 18:54

To byś musiał grać 2lata po 5h i być hajtem by jedną postać na np. 200lvl zrobić :/

#176 ryan

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:6
Offline

Napisano 14.11.2009 14:14

potrzebuje to zainstalować na localhoście u mnie.
na WebServie pracuje, i problem jest taki że tabela się nie utworzyła

takie są moje cvary

diablo_sql_host "localhost"
diablo_sql_user "root"
diablo_sql_pass ""
diablo_sql_database "dbmod"
diablo_sql_table "dbmod_tablet"
diablo_sql_save "0"
;0
;1
;2

diablo_classes "abcdefgh"
; a Mag
; b Paladyn
; c Mnich
; d Zabojca
; e Barbarzynca
; f Nekromanta
; g Ninja
; h Hunter

diablo_avg "1"
;0-off
;0> (1,2,3...) od jakiego lvl'a zlicza srednia (im mniejsza liczba tym bedzie ona gorsza)

diablo_xpbonus "10"
diablo_xpbonus2 "100"
diablo_durability "10"
SaveXP "1"
diablo_dir "addons/amxmodx/diablo/"
diablo_show_health "1"
diablo_knife "20"
diablo_knife_speed "1000"
diablo_arrow "120"
diablo_arrow_multi "2.0"
diablo_arrow_speed "1500"
diablo_klass_delay "2.5"

  • +
  • -
  • 0

#177 Sk@te

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:25
Offline

Napisano 24.11.2009 17:01

Witam Mam problem... mam taki Log:
L 11/24/2009 - 16:58:30: [AMXX] Plugin "dbmod_5.9l.amxx" failed to load: Module/Library "cstrike" required for plugin.  Check modules.ini.

Powiedzcie mi gdize sie daje dokladnie cvary do sql i czy cos w modules trzeba odblokowac... proszę o pomoc.. Mam serwer Steam + nonSteam
  • +
  • -
  • 0

#178 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 24.11.2009 17:37

Jaka wersja AMX'a?
Załóż swój temat w dziale problemy to zostanie udzielona ci pomoc.
  • +
  • -
  • 0

#179 dezerter_af

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:108
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Sergiusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 04.12.2009 16:23

A ja mam mały problem z diablomodem :)

Wrzciłem wszystkie pliki modele i plugin. Podałem dane do bazy danych. Dodałem plugin do plugins.ini

Włączam serwer, jak nie ma graczy to działa :) a kiedy kto kolwiek wejdzie i dołączy do drużyny to serwer pada. Najgorsze jest to, że logi są czyste. I nie mam pojęcia co teraz zrobić.
  • +
  • -
  • 0

Grafika na szkle jest idealnym pomysłem na odświeżenie swojego domu. Szkło z grafika dzięki swojej elastyczności można zamontować w każdym pomieszczeniu bez jakichkolwiek obaw! Np. do kuchni.

W swoim asortymencie posiadamy kilka produktów, aby w pełni zadowolićo czekiwania naszego klienta. Oprócz dużych grafik na szkle, firma GlassDekor zajmuję się produkcją obrazów.

Jako jedyni w swoim rejonie posiadamy drukarkę, która umożliwia druk UV na każdym płaskim materiale!   Zapraszamy do kontaktu:

Glassdecor - grafika na szkle

Glassdecor - szkło do kuchni


#180 Miczu

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 04.12.2009 16:31

A ja mam mały problem z diablomodem :)

Wrzciłem wszystkie pliki modele i plugin. Podałem dane do bazy danych. Dodałem plugin do plugins.ini

Włączam serwer, jak nie ma graczy to działa :) a kiedy kto kolwiek wejdzie i dołączy do drużyny to serwer pada. Najgorsze jest to, że logi są czyste. I nie mam pojęcia co teraz zrobić.


A nie, najgorsze jest to, ze zamiast zrobic wlasny temat, to piszesz tu i nie podajesz ani 1 istotnej informacji o swoim serwie :mur:
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych