Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Motd - problem


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 ExTaza?!

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 104
Zaawansowany

  • Postów:424
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Leszno
Offline

Napisano 15.06.2012 13:59

Otoż mam problem , poniżej kod


	    new txt[300], txt1[300], txt2[300], txt3[300],txt4[300],txt5[300],
	    txt6[300],txt7[300],txt8[300],txt9[300],txt10[300],txt11[300],txt12[300],
	    txt13[300],txt14[300], txt15[300]
	   
	    formatex(txt, 299, "<body bgcolor=^"lightgreen^"><table border=^"5^" align=^"center^" width=^"50^%^" height=^"50^%^" nowrap=^"nowrap^" bordercolor=^"red^"><tr>")
	    formatex(txt1, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>POZYCJA<td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>NICK</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^">")
	    formatex(txt2, 299,"<b>LVL</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>EXP</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>KILLI</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^">")
	    formatex(txt3, 299,"<b>DEAD</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>_HS_</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>DMG</td></tr><tr>")
	    formatex(txt4, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"gold^"><b>1<td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%s</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">")
	    formatex(txt5, 299,"%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td>")
	    formatex(txt6, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td></tr><tr><td align=^"center^" bgcolor=^"silver^"><b>2<td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%s</td>")
	    formatex(txt7, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td>")
	    formatex(txt8, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td></tr><tr>")
	    formatex(txt9, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"brown^"><b>3<td align=^"center^"  bgcolor=^"brown^">%s</td><td align=^"center^" bgcolor=^"brown^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"brown^">%d</td>")
	    formatex(txt10,299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"brown^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"brown^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"brown^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"brown^">%d</td></tr></table>")
	    formatex(txt11,299,"<table border=^"5^" align=^"center^" bgcolor=^"red^" nowrap=^"nowrap^"><tr bgcolor=^"pink^"><td align=^"center^">Twoje wyniki : ( %s )</td></table>")
	    formatex(txt12,299,"<table border=^"5^" align=^"center^" width=^"50^%^" height=^"25^%^" nowrap=^"nowrap^" bordercolor=^"blue^"><td align=^"center^" bgcolor=^"lightblue^"><b>LVL<td align=^"center^" bgcolor=^"lightblue^">")
	    formatex(txt13,299,"<<b>EXP<td align=^"center^" bgcolor=^"lightblue^"><b>KILLI<td align=^"center^" bgcolor=^"lightblue^"><b>DEAD<td align=^"center^" bgcolor=^"lightblue^"><b>_HS_<td align=^"center^" bgcolor=^"lightblue^"><b>DMG")
	    formatex(txt14,299,"<tr><td align=^"center^" bgcolor=^"red^">%d<td align=^"center^" bgcolor=^"red^">%d<td align=^"center^" bgcolor=^"red^">%d<td align=^"center^" bgcolor=^"red^">")
	    formatex(txt15,299,"%d<td align=^"center^" bgcolor=^"red^">%d<td align=^"center^" bgcolor=^"red^">%d</body>")
	   
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 0)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt1, 1)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt2, 2)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt3, 3)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt4, 4)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt5, 5)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt6, 6)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt7, 7)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt8, 8)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt9, 9)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt10, 10)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt11, 11)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt12, 12)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt13, 13)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt14, 14)
	    write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt15, 15)
	   
	    show_motd(is, "addons/amxmodx/top3.txt");



Kompiluje się bez problemu..

A wgrze gdy napisze /motd to nic się nie dzieję lecz w konsoli mam takie cos:


L 06/17/2012 - 14:34:02: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "motd.amxx")
L 06/17/2012 - 14:34:02: [AMXX] Run time error 3: stack error
L 06/17/2012 - 14:34:02: [AMXX] [0] motd.sma::motd (line 73)


Linia 73

new txt[300], txt1[300], txt2[300], txt3[300],txt4[300],txt5[300],

Proszę o pomoc
  • +
  • -
  • 0

http://www.Cs-Kurnik.pl - Zapraszam!

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: awp.cs-kurnik.pl:27017 / 155.133.43.190:27017

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: ts3.cs-kurnik.pl - Darmowe kanały                     


#2 FORMOZA

    KDE User

  • Power User

Reputacja: 411
Wszechobecny

  • Postów:758
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Łowicz
Offline

Napisano 15.06.2012 15:15

A nie prościej ?

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

public admin_motd(id,level,cid) {
if (!cmd_access(id,level,cid,1))
return PLUGIN_CONTINUE

show_motd(id,"addons/amxmodx/top3.txt","Message of the Day.")
return PLUGIN_CONTINUE
}
public plugin_init() {
register_plugin("say motd","1.1","Pa1n")
register_clcmd("say /motd","admin_motd",0,"- Shows the MOTD.")
}


a w pliku top3 wklejasz kod html i tyle ;)
  • +
  • -
  • 0

Diablo Mod V9 Demonic by FORMOZA *Updated 21-12-2013*

Perki by Pas (FORMOZA) cz1 %5BPaczka%5D

Perki by J River (FORMOZA) cz2 %5BPaczka%5D

Dołączona grafika

=================================

Załączony plik  Diablo Install_9.zip   1,2 MB  528 Ilość pobrań

Załączony plik  Perki by Pas DOWNLOAD.zip   127,12 KB  1195 Ilość pobrań


Załączony plik  Perks_by_J_River.zip   178,98 KB  1847 Ilość pobrań

=================================


http://kdemaker.blogspot.com/


#3 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 15.06.2012 17:35

przepełnienie stosu zmniejsz ilość zmiennych
  • +
  • -
  • 0

#4 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 15.06.2012 19:09

1. Po co używać tylu zmiennych? Po co właściwie używać zmiennych? Można użyć jednej, albo wcale. Albo jeszcze prościej, plik utworzyć na stałe i nie tworzyć go za każdym razem.
  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#5 ExTaza?!

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 104
Zaawansowany

  • Postów:424
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Leszno
Offline

Napisano 15.06.2012 19:20

przepełnienie stosu zmniejsz ilość zmiennych


przepełnienie stosu zmniejsz ilość zmiennych


Dałem jedną zmienna i ten sam błąd


1. Po co używać tylu zmiennych? Po co właściwie używać zmiennych? Można użyć jednej, albo wcale. Albo jeszcze prościej, plik utworzyć na stałe i nie tworzyć go za każdym razem.



musze sformatoawc dane bo ma wypisac dane 3 graczy , zauwaz " %s i %d"

Użytkownik ExTaza?! edytował ten post 15.06.2012 19:22

  • +
  • -
  • 0

http://www.Cs-Kurnik.pl - Zapraszam!

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: awp.cs-kurnik.pl:27017 / 155.133.43.190:27017

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: ts3.cs-kurnik.pl - Darmowe kanały                     


#6 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 16.06.2012 00:31

MotD ma limit znaków i wynosi on bodajże 1200.
Upewnij się, że nie przekraczasz tego limitu.

#7 ExTaza?!

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 104
Zaawansowany

  • Postów:424
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Leszno
Offline

Napisano 16.06.2012 11:27

uciałem trochę motd
zeby zobaczyc ten limit..

Nic nie daje..

Ale za to mam inny błąd nie stack tylko :



formatex(txt, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"gold^"><b>1<td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%s</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">")

cały kod :


		new txt[300]
	  
		formatex(txt, 299, "<body bgcolor=^"lightgreen^"><table border=^"5^" align=^"center^" width=^"50^%^" height=^"50^%^" nowrap=^"nowrap^" bordercolor=^"red^"><tr>")
		write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 0)
	  
		formatex(txt, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>POZYCJA<td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>NICK</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^">")
		write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 1)
	  
		formatex(txt, 299,"<b>LVL</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>EXP</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>KILLI</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^">")
		write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 2)
	  
		formatex(txt, 299,"<b>DEAD</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>_HS_</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gree^"><b>DMG</td></tr><tr>")
		write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 3)
	  
		formatex(txt, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"gold^"><b>1<td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%s</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">")
		write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 4)
	  
		formatex(txt, 299,"%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td>")
		write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 5)
	  
		formatex(txt, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"gold^">%d</td></tr><tr><td align=^"center^" bgcolor=^"silver^"><b>2<td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%s</td>")
		write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 6)
	  
		formatex(txt, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td>")
		write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 7)
	  
		formatex(txt, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"silver^">%d</td></tr><tr>")
		write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 8)
	  
		formatex(txt, 299,"<td align=^"center^" bgcolor=^"brown^"><b>3<td align=^"center^"  bgcolor=^"brown^">%s</td><td align=^"center^" bgcolor=^"brown^">%d</td><td align=^"center^" bgcolor=^"brown^">%d</td>")
		write_file("addons/amxmodx/top3.txt", txt, 9)
	  
		show_motd(is, "addons/amxmodx/top3.txt");

Użytkownik ExTaza?! edytował ten post 16.06.2012 11:28

  • +
  • -
  • 0

http://www.Cs-Kurnik.pl - Zapraszam!

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: awp.cs-kurnik.pl:27017 / 155.133.43.190:27017

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: ts3.cs-kurnik.pl - Darmowe kanały                     


#8 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 16.06.2012 12:39

a zrób może tak:
write_file("addons/amxmodx/top3.txt", "<body bgcolor=^"lightgreen^"><table border=^"5^" align=^"center^" width=^"50^%^" height=^"50^%^" nowrap=^"nowrap^" bordercolor=^"red^"><tr>") 

W miejscach, gdzie nie musisz formatować tekstu. Dodatkowo zauważ brak numerka na końcu, jeśli usuniesz wcześniej plik to nie musisz liczyć linii, same się policzą. A żeby to uzyskać użyj delete_file przed rozpoczęciem zapisywania.

Podaj błąd, który Ci wyskakuje, bo podałeś tylko jedną linię kodu. Podaj też w której linii błąd występuje, oraz czy nie masz jakichś warningów przy kompilacji.
  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych