Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z komputerem


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 pAC

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 22.05.2012 14:23

Witam,

Nie wiem czy pomożecie ,ale warto zawsze napisać może ktoś miał podobny problem.
Mam problem dość skomplikowany , na początku wyłączał mi się monitor , po prostu grałem sobie czy coś robiłem i nagle bum , monitor off i nic nie reaguje , więc próbuję zresetować kompa. Tutaj pojawił się problem gdyż nie reagował na restart , trzeba było przytrzymać guzik od włączania i potem się odpalał. Po pewnym okresie (gdzieś tydzień) zrobiło się jeszcze gorzej , teraz włącza się po chwili wyłącza (startuje ale potem się zgasza)
i tak mniej więcej do 10 razy max , wyskakuje błąd (mogę podesłać filmik jak to wygląda).
Dodatkowym problem jest grafika , jak bym sterowników nie miał, ale problem w tym ,że są i żaden komunikat nie wyskakuje.

Myślę ,że problemem może być karta graficzna albo płyta główna.

Jakieś rady (oprócz pójścia do serwisu) ?

#2 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 22.05.2012 14:28

co wydaje głośniczek systemowy za dzwięk?
  • +
  • -
  • 0

#3 pAC

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 22.05.2012 14:38

musiałbym nagrać , poczekaj chwilkę resetnę kompa

#4 FORMOZA

    KDE User

  • Power User

Reputacja: 411
Wszechobecny

  • Postów:758
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Łowicz
Offline

Napisano 22.05.2012 14:45

Miałem podobny problemos,a przyczyną był Radiaotr od procka miałem zawalony całkowicie i nie było chłodzenia i się wyłączał ;) Wyczyść kompa może pomoże

Chyba że grzebałeś gdzieś w środku kompa i rozłączyłeś jakąś taśme albo coś takiego :P

Użytkownik Pass'es edytował ten post 22.05.2012 14:47

  • +
  • -
  • 0

Diablo Mod V9 Demonic by FORMOZA *Updated 21-12-2013*

Perki by Pas (FORMOZA) cz1 %5BPaczka%5D

Perki by J River (FORMOZA) cz2 %5BPaczka%5D

Dołączona grafika

=================================

Załączony plik  Diablo Install_9.zip   1,2 MB  528 Ilość pobrań

Załączony plik  Perki by Pas DOWNLOAD.zip   127,12 KB  1195 Ilość pobrań


Załączony plik  Perks_by_J_River.zip   178,98 KB  1847 Ilość pobrań

=================================


http://kdemaker.blogspot.com/


#5 pAC

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 22.05.2012 14:48

czyściłem kompa ,ale na obecną chwilę tylko się rozglądałem.
Czyszczenie pomogło jedynie w tym ,że ciszej chodzi i lepsze (chyba) chłodzenie
co w BIOS'ie piszczy

Użytkownik pAC edytował ten post 22.05.2012 14:55


#6 Ojciec Dyrektor

    papa smerf.

  • Przyjaciel

Reputacja: 476
Wszechobecny

  • Postów:3035
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 22.05.2012 17:19

ja miałem podobny problem. monitor się wyłączał jak włączałem mozille -,- nie można było użyć w ogóle jedynie wyłączenie kompa na guziczku pomagało. okazało się że karta była zepsuta. może spróbój wyciągnąć karte wyczyścić i ją włożyć z powrotem. albo sprawdzić ją na innym kompie
  • +
  • -
  • 0

#7 ToJaTwojTelefon

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 72
Pomocny

  • Postów:87
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Gorlice
Offline

Napisano 22.05.2012 20:15

Mój kolega miał podobny problem, że monitor też mu się wyłączał z początku było to od czasu do czasu. Jednakże później było coraz gorzej aż do takiego momentu gdzie monitor w ogóle się nie włączał. Tylko, u niego jak się wyłączył monitor normalnie mógł zresetować kompa i od nowa na nim działać. Później okazało się, że była uszkodzona karta graficzna po czym ją wymienił i komputer mu już normalnie chodził.
  • +
  • -
  • 0

#8 pAC

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 22.05.2012 21:14

Obecnie nie mam na kartę graficzną żeby kupić musiałbym od kogoś pożyczyć żeby zobaczyć czy problem nadal występuje.

#9 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 23.05.2012 08:40

a nie masz zintegrowanej na plycie ?? sprawdz czy nie masz z tylu komputera dodatkowego wyjscia na monitor i ewentualnie przelącz w BIOS'ie na nią :D
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#10 Filip1512

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 06.08.2012 02:51

Zresetuj ustawienia w BIOS'ie albo najlepiej wyjmij baterie z płyty głównej na 10min i włóż z powrotem, możliwe, że płyta główna jest uszkodzona, gdyby to była grafika to nie byłoby problemu z włączeniem komputera.

//ups chyba odkopałem stary temat <_<

Użytkownik aerocell edytował ten post 06.08.2012 02:53

  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#11 misiaczekQW

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:6
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 11.08.2012 01:27

mój znajomy ma podobny problem, teraz odpala mu sie monitro raz na tydzień :), rozkręć monitro (chyba że sie na tym nie znasz i boisz sie ze cos zepsujesz) polec to komu innemu co sie na tym zna, i obczaj czy przypatkiem nie przepalił ci się bezpiecznik :) (Kosz bezpecznika ok. 30-40 zł)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych