GGadu
aso
01.12.2009
Wow... Zmieniłem nr gg w configu i... SUKCES!
Ja trzymam serwer na Torvaldsie, no i tam nie ma programu do gg...
Tylko znowu mam kłopot: Do odpalenia serwera mam plik starter.sh.
Gdy wydam komendę "./starter.sh" to widzę działanie serwera i wtedy GGadu działa.
Lecz gdy odpalam to już przez plik "./scr.sh" (poniżej zawartość) - wtedy serwer działa w tle, a GGadu nie loguje się na mój numerek.
scr.sh:
Wiesz może jak to zmusić aby serwer działał "w tle" (nie musi być przez screen), a GGadu działało?
Pozdrawiam, aso...
PS. Posiadam 3 numery GG, i GGadu lubi tylko jeden z nich
Ja trzymam serwer na Torvaldsie, no i tam nie ma programu do gg...
Tylko znowu mam kłopot: Do odpalenia serwera mam plik starter.sh.
Gdy wydam komendę "./starter.sh" to widzę działanie serwera i wtedy GGadu działa.
Lecz gdy odpalam to już przez plik "./scr.sh" (poniżej zawartość) - wtedy serwer działa w tle, a GGadu nie loguje się na mój numerek.
scr.sh:
screen -A -m -d -S ffa ./starter.shOczywiście w pliku starter.sh jest linia startowa serwera (./hlds_run...)
Wiesz może jak to zmusić aby serwer działał "w tle" (nie musi być przez screen), a GGadu działało?
Pozdrawiam, aso...
PS. Posiadam 3 numery GG, i GGadu lubi tylko jeden z nich

mgr inż. Pavulon
01.12.2009
Mnie wystarcza(ł):
p.s.
#!/bin/sh export LD_LIBRARY_PATH=".:$LD_LIBRARY_PATH" echo "Starting HLDS" sleep 1 screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -autoupdate -console -game cstrike +port PORT +ip 89.248.165.13 +maxplayers 10 +map de_dust2 +rcon_password "RCON_PASS" +exec server.cfg
p.s.
dziwne toPS. Posiadam 3 numery GG, i GGadu lubi tylko jeden z nich

Szyfrant
02.12.2009
Mam problem.
Przy zmianie mapy serwer nie "łapie" nr gg lecz przy następnej zmianie już łapie.
Dziwne jest to że można robić wiele nr gg a Plugin wyczyta tylko 1.
Mam 4 serwery na pukawce. Jeden serwer jest na pierwszym koncie, a trzy serwery na drugim koncie. Na jednym koncie działa gg tylko na pierwszym serwerze a jak się włącza drugi to się wyłącza pierwszy ... Natomiast na trzecim serwerze wg nie działa... robiłem chyba 20 nr gg...
Pozdrawiam
Przy zmianie mapy serwer nie "łapie" nr gg lecz przy następnej zmianie już łapie.
Dziwne jest to że można robić wiele nr gg a Plugin wyczyta tylko 1.
Mam 4 serwery na pukawce. Jeden serwer jest na pierwszym koncie, a trzy serwery na drugim koncie. Na jednym koncie działa gg tylko na pierwszym serwerze a jak się włącza drugi to się wyłącza pierwszy ... Natomiast na trzecim serwerze wg nie działa... robiłem chyba 20 nr gg...
Pozdrawiam
mgr inż. Pavulon
05.12.2009
Chciałbyś mieć kilka serwerów na jednym numerze GG ?Jeden serwer jest na pierwszym koncie, a trzy serwery na drugim koncie.
mgr inż. Pavulon
05.12.2009
Daj mi (najlepiej na PW) nr. gg i hasło do numeru gg na który nie da się zalogować.
Łatwiej będzie mi znaleźć przyczynę.
Łatwiej będzie mi znaleźć przyczynę.
mgr inż. Pavulon
05.12.2009
OK, jest poprawka w 1. poście.
Nie jestem w stanie tego wytłumaczyć ale wartość (numer gg) zwracana przez get_pcvar_num była większa o 1 od get_pcvar_string i str_to_num.
Nie jestem w stanie tego wytłumaczyć ale wartość (numer gg) zwracana przez get_pcvar_num była większa o 1 od get_pcvar_string i str_to_num.
new gg_numer = get_pcvar_num(numer_gg) new self_numer_gg[32] get_pcvar_string(numer_gg, self_numer_gg, 31) new gg_numer2 = str_to_num(self_numer_gg) /*gg_numer != gg_numer2*/
bisser
11.12.2009
Hmm u mnie też zauważyłem podobne problemy.
Na jednej mapie gg chodzi normalnie, a zaraz potem jest niedostępny.
A w logach nie wywala żadnych błędów.
Na jednej mapie gg chodzi normalnie, a zaraz potem jest niedostępny.
A w logach nie wywala żadnych błędów.
mgr inż. Pavulon
11.12.2009
Nie wywala błędów tzn wyświetla że połączono z serwerem czy nic ?A w logach nie wywala żadnych błędów.
bisser
12.12.2009
W logach pokazuje tylko prawidłowe połączenia.
Zauważyłem że najczęściej takie cyrki dzieją się popołudniami (po 15) , jak serwer jest pełny.
I jeszcze cvary
L 12/11/2009 - 19:19:54: [GGadu] Polaczono z 91.197.13.84:8074 L 12/11/2009 - 19:42:12: [GGadu] Polaczono z 91.197.13.43:8074 L 12/11/2009 - 20:03:16: [GGadu] Polaczono z 91.197.13.74:8074 L 12/11/2009 - 20:21:04: [GGadu] Polaczono z 91.197.13.35:8074W tym czasie był dostępny i niedostępny (konkretnie o 19.54 na pewno był niedostępny)
Zauważyłem że najczęściej takie cyrki dzieją się popołudniami (po 15) , jak serwer jest pełny.
I jeszcze cvary
amx_gg_opis_refresh "120" amx_gg_gracze_info "abdegh" ;abcdefgh amx_gg_log "abc" ;abc amx_gg_log_typ "" ;ab amx_gg_losowy_serw "" ;ab amx_gg_dzwiek "1"
mgr inż. Pavulon
12.12.2009
Aha, rozumiem.
Niestety z przyczyn technicznych(brak czasu i serwera) nie mogę zagwarantować poprawienia tego w najbliższym czasie.
Niestety z przyczyn technicznych(brak czasu i serwera) nie mogę zagwarantować poprawienia tego w najbliższym czasie.
bisser
12.12.2009
Może coś ci to pomoże, teraz mam zmienione amx_gg_losowy_serw "a" ;ab
Logi:
praktycznie taka sama (11/16).
Logi:
L 12/12/2009 - 11:11:30: [GGadu] Polaczono z 91.197.13.69:8074 L 12/12/2009 - 11:33:23: [GGadu] Polaczono z 91.197.13.69:8074Na mapie o 11.11 gg było dostępne, a 11.33 znowu niedostępne, ilość graczy
praktycznie taka sama (11/16).
bisser
12.12.2009
Nie odpowiada na komendy i tak samo wysyłane z serwera wiadomości dochodzą gdy serwer stanie się dostępny.
Szyfrant
12.12.2009
Mam taką małą propozycję.
W menu gdy wybieramy opcję Kontakt do konkretnego admina był wyświetlany status gg czyli np [DOSTĘPNY] albo [NIEDOSTEPNY] bo wtedy wiadomo kto jest na kompie i można szybciej zareagować.
Pozdrawiam
W menu gdy wybieramy opcję Kontakt do konkretnego admina był wyświetlany status gg czyli np [DOSTĘPNY] albo [NIEDOSTEPNY] bo wtedy wiadomo kto jest na kompie i można szybciej zareagować.
Pozdrawiam
misiekk167
27.12.2009
Wszystko fajnie Pięknie ale czemu Plugin działa co 2 mapę ? albo na niektórych mapach w ogóle ?
może cvary źle podpisałem ? w cvarach jest
łatwa i bezproblemowa instalacja plugin działa idealnie Kawał dobrej roboty szkoda tylko że działa u mnie co 2 mapę lub na nie któych mapach w ogóle
może cvary źle podpisałem ? w cvarach jest
amx_gg_losowy_serw "" - uzywac losowego serwera gg do logowania ? a = jesli notoperating, b = przy nieudanym pobraniu ipto mam podpisać a lub b czy 1 lub 2?
łatwa i bezproblemowa instalacja plugin działa idealnie Kawał dobrej roboty szkoda tylko że działa u mnie co 2 mapę lub na nie któych mapach w ogóle
mgr inż. Pavulon
27.12.2009
Pisałem już chyba o tym wcześniej, że nie mam pojęcia z jakiego powodu nie uaktualnia się czasem opis po zmianie mapy .
Trzeba by pewnie dość długie testy przeprowadzić a ja nie posiadam ani serwera ani za dużo czasu
Trzeba by pewnie dość długie testy przeprowadzić a ja nie posiadam ani serwera ani za dużo czasu

misiekk167
27.12.2009
serwer mogę ci udostępnić kiedy tylko będziesz chciał kwestia tylko tego czy chcesz dalej plugin udoskonalać
Bo to za***ista sprawa z tym gg

Bo to za***ista sprawa z tym gg
mgr inż. Pavulon
27.12.2009
Na pierwszym planie mam teraz to forum.
Jeżeli jeszcze trochę ogarnę je to zajmę się tym pluginem i ewentualnie jeżeli będę potrzebował pomocy to najwyżej skontaktuje się z tobą.
Jeżeli jeszcze trochę ogarnę je to zajmę się tym pluginem i ewentualnie jeżeli będę potrzebował pomocy to najwyżej skontaktuje się z tobą.