Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Diablomod WWW Stats ver 2.0


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#21 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 28.02.2009 12:19

Karolus, w bazie karolus_diablo nie istnieje tabela dbmod
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#22 Karolus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:102
  • Lokalizacja:Stargard Szcz.
Offline

Napisano 28.02.2009 13:23

Karolus, w bazie karolus_diablo nie istnieje tabela dbmod


no ale to chyba sama powinna się stworzyć ...
chyba że gryzie się z tabelą na serverze?
bo mam jedną bazę podłączoną pod stronę i server csa
  • +
  • -
  • 0

#23 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 28.02.2009 14:49

Karolus, jakby sie sama stworzyla to by byla pusta, a po co ci statystyki z pustej bazy danych

Podaj baze danych i tablice ta sama co na serwerze do cs'a bo jej statystyki chcesz ogladac :zly:
  • +
  • -
  • 0

#24 Karolus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:102
  • Lokalizacja:Stargard Szcz.
Offline

Napisano 28.02.2009 16:45

Karolus, jakby sie sama stworzyla to by byla pusta, a po co ci statystyki z pustej bazy danych

Podaj baze danych i tablice ta sama co na serwerze do cs'a bo jej statystyki chcesz ogladac :zly:


Tzn że tabela i do SQL diablo i do Statów na www musi się tak samo nazywać tak?
  • +
  • -
  • 0

#25 naven

    Hero

  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 29.03.2009 09:11

ona się nie musi nazywać tak samo, tylko to ma być ta sama!
ten skrypt odczytuje z tej samej bazy co serwer cs zapisuje i odczytuje...
  • +
  • -
  • 0

#26 Przedlas

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:64
  • Lokalizacja:Gostyk
Offline

Napisano 01.04.2009 16:26

e zlozyli byscie mi taki mod z tymi dodatkami i ze max lvl to 201 i max sila 100 i itp
  • +
  • -
  • 0

#27 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 01.04.2009 22:23

` ManieK, http://amxx.pl/viewtopic.php?p=62418
  • +
  • -
  • 0

#28 naven

    Hero

  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 10.04.2009 10:19

A ja mam takie pytanko;p, dałoby radę zrobić coś takiego dla PokeModa?
  • +
  • -
  • 0

#29 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 10.04.2009 10:36

Ogólnie jeśli chce Ci się bawić ;P Zaraz odpalę Krasnala i może coś się uda...:)

@Edit
Nie wiem czy ktoś się będzie chciał w to bawić, wszystko zależy od wersji pokemoda i czy była modyfikowana, dlaczego? Bo tabela XPS posiada zapis w postaci "6 4717 38 220 0 0 0 0 0 0 0 0 19 1 25 1 2 1 39 124" kolejne cyferki odpowiadają odpowiednim pokemoną których jest 150 xD Stworzenie struktury dla statystyk zajmie tydzień, o ile w ogóle się uda :P
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#30 naven

    Hero

  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 12.04.2009 10:20

Mógłbyś po polsku;p? Wersja oczywiście 1.2.3
  • +
  • -
  • 0

#31 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 12.04.2009 10:46

Mógłbyś po polsku;p? Wersja oczywiście 1.2.3

PokeMod jest napisany strasznie chaotycznie, o ile baza diablomoda składa się z 4 tabel (chyba ;P) tak baza pokemoda ma 3 tabele: Nick, XPS (pokemony + xP) i data ostatnich odwiedzin serwera. Żeby zrobić statystyki moda trzeba posiedzieć nad php, xP jest zapisane w postaci: 5894, 354, 12, 499. Gdzie pierwsze X cyfr to numer pokemona, życzę powodzenia w rozkodowaniu który to pokemon mający ID 58, za dużo zabawy w tym, obecnie nie mam czasu na taki projekt :)
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#32 naven

    Hero

  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 12.04.2009 12:58

Aha, może kiedyś;P
  • +
  • -
  • 0

#33 Klapo

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:46
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 12.04.2009 13:40

Jako że pewne osoby mają nadal trudności z ustawieniem..
przedstawię wam to najprościej jak się da ;]

Cvar'y z pliku cstrike/amxmodx/configs/amxx.cfg
::
diablo_sql_host "127.0.0.1"
diablo_sql_user "klapo"
diablo_sql_pass "haslonamysql"
diablo_sql_database "klapo_counterstrike"
diablo_sql_table "dbmod_tablet"
diablo_sql_save "0"
::

i plik konfiguracyjny z DM WWW stats ;]
::
$dbuser = "klapo";
$dbpassword = "haslonamysql";
$dbname = "klapo_counterstrike";
$dbhost = "localhost";
$dbtable = "dbmod_tablet";
$ile = "300";
$admlogin = "klapo";
$admhaslo = "twojehaslo";
::
No to teraz części które są wspólne, jest ich 5:

diablo_sql_host "127.0.0.1"
$dbhost = "localhost";

( localhost, i 127.0.0.1 to to samo.. lecz mogą być problemy z funkcjonowaniem 'localhost' na linuxie. W takim przypadku należy użyć 127.0.0.1 i tu i tu )
diablo_sql_user "klapo"
$dbuser = "klapo";

( jest to użytkownik b. danych, albo login jak kto woli )
diablo_sql_pass "haslonamysql"
$dbpassword = "haslonamysql";

( hasło do bazy danych )
diablo_sql_database "klapo_counterstrike"
$dbname = "klapo_counterstrike";

( nazwa bazy danych )
diablo_sql_table "dbmod_tablet"
$dbtable = "dbmod_tablet";

( nazwa tabeli w b. danych, gdzie są zawarte dane dotyczące DiabloMod'a )

No a reszta..
z cvarów:
diablo_sql_save "0"

I config'a DM www stats:
$ile = "300";
$admlogin = "klapo";
$admhaslo = "twojehaslo";

Nie ma nic wspólnego ze sobą.

Wiadomo jest też, że wartości będą się różniły od tych co ja podałem, każdy ma swój własny login, hasło, nazwe bazy danych.
No to tyle, może komuś się przyda.
  • +
  • -
  • 0

#34 naven

    Hero

  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 13.04.2009 07:55

Jak zmienić kolor tabelki?
  • +
  • -
  • 0

#35 Klapo

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:46
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 13.04.2009 11:40

W pliku main.css
wszystko z początkiem .tbl-.. dotyczy tabeli.
  • +
  • -
  • 0

#36 naven

    Hero

  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 13.04.2009 17:56

Dzięki, jeszcze tylko 1 chętny do zrobienia loga na diablo pod kolor strony;p
  • +
  • -
  • 0

#37 Klapo

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:46
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 13.04.2009 18:19

naven, protip, wywal logo bo jest ....... :)
  • +
  • -
  • 0

#38 naven

    Hero

  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 14.04.2009 13:18

wiem:s szukam chętnego na zrobienie nowego, ale na razie nie ma
  • +
  • -
  • 0

#39 Klapo

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:46
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 14.04.2009 15:45

z nudów zrobiłem logo pod ciemne style.. ;P
(psd) http://rapidshare.co...321/dm-logo.rar
Dołączona grafika
coś takiego, nic specjalnego.. ale może ktoś ma inny gust.
  • +
  • -
  • 0

#40 naven

    Hero

  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 17.04.2009 18:28

tam jest to 1 logo czy więcej? jeśli więcej to prosiłbym speedyshare.com ;)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych