Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Diablomod WWW Stats ver 2.0


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#1 GuTeK

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:76
  • GG:
  • Lokalizacja:Trzebnica
Offline

Napisano 07.02.2009 16:53

*
Popularny

Nowa wersja skryptu statystyk

Dodano:
- Panel admina
- ranking wszystkich graczy
- naprawiony jeden mały bug z wersji 1.4

Instalacja:
Po ściągnięciu rozpakowujemy archiwum z statystykami i otwieramy plik config.php

Znajduje się w nim coś takiego:

/*************************************************
*	To jest plik konfiguracyjny, proszę
*	wpisz wszystkie dane mysql'a tutaj
*
*	Szczególy na http://amxx.pl
*
*	Credits:
*		GuTeK
*		Miczu
*************************************************/
/*------------------------------------------------
				Info:
   $dbuser wpisz tam login do logowania do bazy mysql
   $dbpassword hasło do loginu bazy mysql'a
   $dbname nazwa databasy w mysqlu
   $dbhost ip serwera na którym jest wasz server mysql
   $dbtable nazwa tabeli w bazie danych
   $ile - ile ma się wyświetlić graczy w ranku 
   $amdlogin - login do panelu admina
   $admhaslo - hasło do panelu admina
------------------------------------------------------*/


$dbuser 		= "root"; 
$dbpassword 	= "";
$dbname 		= "test";
$dbhost 		= "localhost";
$dbtable 		= "dbmod";
$ile  			= "150";
$admlogin 		= "test";
$admhaslo 		= "1";

i zmieniamy wartości na takie jakie my mamy.
Potem tylko wgrywamy wypakowane pliki na hosting na którym jest strona i już gotowe.

Żeby wejść do panelu admina trzeba wpisać taki link http://waszastrona.pl/acp/

Osoby znające PHP na pewno by mnie spytały mnie dlaczego login i hasło do panelu admina jest w pliku konfiguracyjnym dlatego, że większość osób nie umiała by dodać nowej tabeli do bazy a co dopiero rekordu dlatego dałem login i hasło do pliku konfiguracyjnego.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 14

#2 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 07.02.2009 17:07

Polecam ;-)
  • +
  • -
  • 0

#3 GuTeK

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:76
  • GG:
  • Lokalizacja:Trzebnica
Offline

Napisano 07.02.2009 17:13

Był jeszcze jeden mały bug ale już naprawiłem :)
  • +
  • -
  • 0

#4 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 07.02.2009 18:08

- Panel admina

Ciekawie :)

#5 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 07.02.2009 19:44

Przydało by się jakoś zabezpieczyć owy panel, niebezpiecznie jest tak dawać. Jakby na to nie patrzeć dawanie hasła od tak w pliku, no ale ;P Po drobnych zmianach wstawiłem do siebie, sprawuje się i działa poprawnie.
  • +
  • -
  • 0

#6 GuTeK

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:76
  • GG:
  • Lokalizacja:Trzebnica
Offline

Napisano 07.02.2009 21:34

Przydało by się jakoś zabezpieczyć owy panel, niebezpiecznie jest tak dawać. Jakby na to nie patrzeć dawanie hasła od tak w pliku, no ale ;P Po drobnych zmianach wstawiłem do siebie, sprawuje się i działa poprawnie.


Wiesz tak jak napisalem u gory jak by większość osób umiała uruchamiać polecenia sql to bym zrobił logowanie z db z hashowaniem hasla (md5).

a tak w ogóle to login i hasło są filtrowane nie da się wpisać w nich żadnego kodu php/html
  • +
  • -
  • 0

#7 Me-Cool

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
Offline

Napisano 08.02.2009 16:57

Jeszcze miło by było jakby była opcja szukania po Steam ID, szukanie do SID jest jednak najbardziej skuteczne bo nicki to każdy co chwilę zmienia...
  • +
  • -
  • 0

#8 PEREF

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:201
  • GG:
Offline

Napisano 09.02.2009 16:33

Hmm trochę się teraz namieszało z tymi tabelami

w modzie jest dbmod_tablet

w statystykach WWW dbmod


po za tym myślę, że bezpośredni link powinien się odnosić do "wszyscy"


GJ Gutek



Pozdrawiam.

#9 pavel03

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:59
  • GG:
  • Lokalizacja:Błażowa
Offline

Napisano 13.02.2009 12:50

a ja wpisałem w config.cfg dane z mysql (ta sama baza co na serwerze do diablo) i mi pokazuje takie coś
Access denied for user 'nobody'@'localhost' (using password: NO)
?:>
  • +
  • -
  • 0

#10 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 13.02.2009 14:11

@up Zapomniałeś podać hasła.

Wrzuciłem na swojego serwa i jakby brakowało
isset()
przy $_GET

Sprecyzuję:
if(!isset($_GET['szukaj']) || $_GET['szukaj'] != 'show')
a nie
if($_GET['szukaj'] != 'show')

  • +
  • -
  • 0

#11 Ooze

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:82
  • GG:
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 14.02.2009 00:45

u mnie w ogóle nie moze sie polaczyc z baza danych mimo ze serwer sie z nia laczy :)
  • +
  • -
  • 0

#12 GuTeK

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:76
  • GG:
  • Lokalizacja:Trzebnica
Offline

Napisano 14.02.2009 01:16

masz db na tym samym hoscie co sewer?
  • +
  • -
  • 0

#13 Ooze

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:82
  • GG:
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 14.02.2009 15:59

masz db na tym samym hoscie co sewer?


nie... a musi byc na tym samym? bo jesli tak to nigdzie o tym nie wspomniales...
  • +
  • -
  • 0

#14 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 14.02.2009 17:49

Właśnie powinien być dostępny z każdego komputera, a jeśli są na tym samym to raczej localhost.
  • +
  • -
  • 0

#15 TastyB

    Zaawansowany

  • Girl

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:147
Offline

Napisano 14.02.2009 23:50

Wgralam te statystyki, postepowalam zgodnie z instrukcja z pierwszego postu i wszystko mi dziala idealnie juz ladnych pare dni



Pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

#16 ` ManieK

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:194
  • GG:
  • Lokalizacja:Ciechanów
Offline

Napisano 22.02.2009 12:49

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'table ORDER BY lvl DESC, exp DESC limit 0,150' at line 1
a ja mam taki blad ;F

dodam ze www stoi na innym serwerze

#17 GuTeK

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:76
  • GG:
  • Lokalizacja:Trzebnica
Offline

Napisano 22.02.2009 19:09

jaka masz wersje mysqla na servie www? napisz mi jaka masz wersje to ci zrobie poprawke
  • +
  • -
  • 0

#18 ` ManieK

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:194
  • GG:
  • Lokalizacja:Ciechanów
Offline

Napisano 22.02.2009 19:57

Wersja klienta MySQL: 5.0.32

#19 Karolus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:102
  • Lokalizacja:Stargard Szcz.
Offline

Napisano 28.02.2009 10:31

Table 'karolus_diablo.dbmod' doesn't exist
Co jest?...
  • +
  • -
  • 0

#20 ` ManieK

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:194
  • GG:
  • Lokalizacja:Ciechanów
Offline

Napisano 28.02.2009 11:24

gutek i co z ta poprawką ? :)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych