Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Tabela serwerów Online v2.0 *AKTUALIZACJA*

php tabelka serwerów serwery online status serwera

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
267 odpowiedzi w tym temacie

#41 adamus81

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 02.02.2012 23:26

Nic mi to nie dało :(
  • +
  • -
  • 0

#42 Miusk

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:19
  • Lokalizacja:Sierakowice
Offline

Napisano 03.02.2012 12:24

Witam a wiec mam problem, tabelkę ładnie wgrałem wszystko pięknie, ale jak najade kursorem na "Sloty" to ogólnie pokazuje graczy
a jak najade to dymek idzie w górę i all ucina.
demo: www.Hajt-Mania.pl

dodam ze na www.Hajt-Mania.pl/statusik/ wszystko zawija w dół

próbowałem dodawać i w ogłoszeniu w w overall_header.tpl

Da się jakoś to naprawić czy tak już musi być?

Użytkownik Miusk edytował ten post 03.02.2012 12:29

  • +
  • -
  • 0

#43 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 04.02.2012 12:08

Dzieje się tak dlatego, że status jest w ramce i strona nie pozwala na wyświetlanie wiadomości poza ramką. Jedynym sposobem na to będzie zagnieżdżenie skryptu statusu w forum, bez ramki(iframe). Niestety ja tego nie opiszę ponieważ nigdy nie grzebałem jakoś na poważnie w skryptach forum(phpbb/mybb), no i brakuje mi na to czasu.
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#44 `szychu

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Poznań
Offline

Napisano 04.02.2012 12:49

Witam, mi wszystko ładnie działa.

Ale ubarwienie tego ani w jednym pixelu mi się nie podoba i nie pasuje mi do forum.
W którym z plików zmienić ten pomendańczonwy ?
I żeby tło było białe.

Szczerze mówiąc jakoś nie mogę ogarnąć tego ;(
  • +
  • -
  • 0

#45 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 05.02.2012 09:47

Instrukcję zmiany kolorystyki masz w pierwszym poście, natomiast tło zmieniasz w pliku index.php, znajdując linijkę 57,
<body style="background:rgb(27,27,27);">

(27,27,27) - odpowiada za kolor RGB
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#46 Pietras11

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 89
Zaawansowany

  • Postów:518
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Gniezno
Offline

Napisano 05.02.2012 10:56

Jak zmienić czas odświeżania bo u mnie np. odświeża 10-15 sekund można jakoś to poprawić? za pomoc +
  • +
  • -
  • 0

#47 Waleq

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 47
Pomocny

  • Postów:184
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Bełchatów
Offline

Napisano 05.02.2012 11:01

$automatyczne_odswiezanie=20;

Ta linijka odpowiada za częstość odświeżania tabeli. Wszystko jest opisane w pierwszym poście :)
  • +
  • -
  • 0

#48 Pietras11

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 89
Zaawansowany

  • Postów:518
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Gniezno
Offline

Napisano 05.02.2012 16:39

@up Chodzi mi o to ustawione mam że co 20 sekund,ale wczytuje długo jak odświeża.
  • +
  • -
  • 0

#49 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 07.02.2012 09:36

W pierwszym poście pisałem już co może powodować długie ładowanie.
Więc pytam, czy przy serwerach, które są na razie ciągle wyłączone masz ustawione offline na 1 ?
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#50 Pietras11

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 89
Zaawansowany

  • Postów:518
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Gniezno
Offline

Napisano 07.02.2012 21:35

Tak.
  • +
  • -
  • 0

#51 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 08.02.2012 15:45

No teraz jest chyba już u ciebie dobrze, przynajmniej mi odświeża się szybko.
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#52 Cinasek

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 12
Początkujący

  • Postów:258
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 08.02.2012 20:56

Jak wtopić tabelkę w styl forum?
Chodzi mi o to, aby była przezroczysta.
Na niektórych sieciach widziałem takie patenty więc możliwe jest ;P
  • +
  • -
  • 0

#53 BeeF

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:20
  • Lokalizacja:Centrum
Offline

Napisano 09.02.2012 10:50

Witam.
Mam problem ze skryptem ponieważ nie wczytuje mi "chmurek" i nie wiem co może być tego przyczyną.
Demo : http://proud-warriors.com/statusik/
proszę o pomoc.
  • +
  • -
  • 0

#54 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 10.02.2012 14:33

Jak wtopić tabelkę w styl forum?
Chodzi mi o to, aby była przezroczysta.
Na niektórych sieciach widziałem takie patenty więc możliwe jest ;P

Zapodaj screena lub coś, bo nie za bardzo rozumiem.

Witam.
Mam problem ze skryptem ponieważ nie wczytuje mi "chmurek" i nie wiem co może być tego przyczyną.
Demo : http://proud-warriors.com/statusik/
proszę o pomoc.


Edytowałeś coś w plikach?
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#55 BeeF

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:20
  • Lokalizacja:Centrum
Offline

Napisano 10.02.2012 17:12

@up
W configu serwery jak widać oraz czasy odświeżania.
Jakby mi js nie czytało. Ale nie mam pojęcia dlaczego.
  • +
  • -
  • 0

#56 QuahodronN

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 228
Wszechwidzący

  • Postów:1262
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Olo
  • Lokalizacja:Śląsk
Offline

Napisano 10.02.2012 17:22

witam, co zrobić aby obsługiwało serwery do Team Fortress 2?
  • +
  • -
  • 0

| CPU: I7-6700K @4.7GHz | Cooling: Corsair H110 | GPU: MSI GTX 1080 Gaming X | MOBO: Asus Maximus VIII Hero | RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 @2800MHz |

| SSD: Samsung 840 Pro 128GB | SSD2: Samsung 840 Pro 256GB  |  PSU: Be Quiet L8 630W | Case: Gladius M40 | Mouse: Gigabyte M6980X | Keyboard: Sharkoon SHARK ZONE K20 Headphones: HyperX HX Cloud Black Display: Triple LG 24MP67VQ-P |

 

TS3: ts.kreedzmania.pl - 512 Slotów - Darmowe Kanały ;)


#57 Twinn

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:78
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Osobnica
Offline

Napisano 16.02.2012 21:23

Mam 14 serwerów w tabelce i bardzo często powtarza się którys serwer z dołu tabelki na drugiej pozycji. Po odświeżeniu zamiast serwera "B" jest serwer "F", który jest równocześnie widoczny na dole i mam 2x ten sam serwer a "B" nie ma w tabelce.
  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

#58 ogury

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 17.02.2012 07:02

Nazwy zmiennych w p.php są takie same.
A co do wyglądu, to wystarczy tylko trochę pojęcia.
<ciach!>

#59 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 17.02.2012 09:23

@up
O czym ty mówisz?

Po pierwsze, nie ma żadnego pliku p.php (?).
Po drugie, nazwy zmiennych są dobre.
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#60 ogury

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 17.02.2012 16:47

Najwyraźniej się pomyliłem, bo są 2 wersje :)





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: php, tabelka serwerów, serwery online, status serwera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych