Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Tabela serwerów Online v2.0 *AKTUALIZACJA*

php tabelka serwerów serwery online status serwera

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
267 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 27.12.2011 17:53

*
Popularny

Witam, chciałbym przedstawić wam Tabelę serwerów Online, jeden styl jest zaczerpnięty i odświeżony z tabeli od Dj ^^ d(-.-)b.

Tabelka standardowo posiada 3 style, oto one:
Standardowy:
Dołączona grafika

Black(z tabelki Dj ^^ d(-.-)b):
Dołączona grafika

oraz Blue:
Dołączona grafika


Tabelka standardowo odświeża informacje co 30 sekund, informacje odświeżane są AJAX'em, czyli bez odświeżania strony. Cała tabelka się nie przeładowywuje, odświeżają się same dane.
Oczywiście odstępy czasowe między odświeżeniami można dowolnie zmieniać.
Tabela obsługuje gry:
- Counter Strike 1.6
- Counter Strike: Source
- Counter Strike: Global Offensive
- Call of Duty 2
- Call of Duty 4
- Team Fortress 2
oraz serwery głosowe:
- Team Speak 3
- Ventrilo

Lista informacji, które pokazuje tabela:
- Status(online/offline),
- Nazwa serwera,
- IP serwera,
- Liczba graczy,
- Aktualnie grana mapa,
- Hasło(Tak/Nie),
- Cvary, które można dowolnie ustawić,
- Lista graczy wraz z ilością fragów (Po najechaniu myszką na liczbę graczy),
- Następną mapę (Po najechaniu myszką na aktualnie graną mapę, tylko serwery cs 1.6),
- Czas do zmiany mapy (Po najechaniu myszką na aktualnie graną mapę, tylko serwery cs 1.6),
- Link do HLTV (jeśli dodany)

Wszystkie pobierane informacje są zapisywane w cache aby przyśpieszyć ładowanie strony i odciążyć zarówno serwery gry jak i serwer www.

Tabela w żaden sposób nie ogranicza ilości wstawianych serwerów.

Teraz opiszę trochę edytowalną część pliku config.php
Linijka 8:
$main['cache_time']=30;

Na jaki czas mają zostawać zapisywane informacje.

Linijka 11:
$automatyczne_odswiezanie=30;

Co jaki czas informacje w tabelce mają być odświeżane
0 - wyłącza

Linijka 13:
$licz['ts3']=0;

Czy serwery Team Speak 3 mają być uwzględniane w podsumowaniu(pod serwerami)
0 - Nie
1 - Tak

Linijka 14:

$licz['ventrilo']=0;

Czy serwery Ventrilo mają być uwzględniane w podsumowaniu(pod serwerami)
0 - Nie
1 - Tak

Linijka 16:
$podsumowanie=1;

Czy podsumowanie ma być pokazywane(pod serwerami)
0 - Nie
1 - Tak


Linijka 18:
$nazwa_serwera=0;

Pobierać nazwę serwera przy połączeniu czy używać tej wpisanej niżej.

0 - Stała nazwa serwera pobierana z tego pliku
1 - Nazwa serwera pobierana przy połączeniu z serwerem.


Dalej ustawia się cvary, które mają być pobierane i widoczne po najechaniu myszką na nazwę serwera:
$cvars[]= array(
'cs'=>array(0=>array(0=>'amxmodx_version',1=>'Wersja amxx:'),1=>array(0=>'amxbans_version',1=>'Wersja amxbans:'),2=>array(0=>'mp_timelimit',1=>'Czas mapy:')),
'csgo'=>array(0=>array(0=>'sourcemod_version',1=>'Wersja SourceMod:'),1=>array(0=>'mp_maxrounds',1=>'Liczba rund:'),2=>array(0=>'deathmatch',1=>'DeathMatch:')),
'cssource'=>array(0=>array(0=>'sourcemod_version',1=>'Wersja SourceMod:'),1=>array(0=>'mp_maxrounds',1=>'Liczba rund:'),2=>array(0=>'deathmatch',1=>'DeathMatch:')),
'tf2'=>array(0=>array(0=>'mp_allowNPCs',1=>'NPC Włączone:'),1=>array(0=>'mp_timelimit',1=>'Czas mapy:'),2=>array(0=>'deathmatch',1=>'DeathMatch:')), 'ventrilo'=>array(0=>array(0=>'version',1=>'Wersja:'),1=>array(0=>'channelcount',1=>'Liczba kanałów:'),2=>array(0=>'uptime',1=>'Czas online:')), 'ts3'=>array(0=>array(0=>'virtualserver_version',1=>'Wersja:'),1=>array(0=>'virtualserver_channelsonline',1=>'Liczba kanałów:'),2=>array(0=>'virtualserver_uptime',1=>'Czas online:')),
'cod2'=>array(0=>array(0=>'g_gametype',1=>'Typ gry:'),1=>array(0=>'shortversion',1=>'Wersja:'),2=>array(0=>'scr_friendlyfire',1=>'FriendlyFire:')), 'cod4'=>array(0=>array(0=>'g_gametype',1=>'Typ gry:'),1=>array(0=>'shortversion',1=>'Wersja:'),2=>array(0=>'_Mod',1=>'Mod:')),
);

Cvary ustawia się dla danej gry, nie dla serwera.

Następnie można ustawić nazwę gry pokazującą się po najechaniu na ikonkę przy serwerze:
$games[]=array(
'cs'=>'Counter Strike 1.6',
'csgo'=>'Counter Strike: Global Offensive',
'cssource'=>'Counter Strike: Source',
'tf2'=>'Team Fortress 2',
'ventrilo'=>'Ventrilo',
'ts3'=>'Team Speak 3',
'cod2'=>'Call of Duty 2',
'cod4'=>'Call of Duty 4',
);


No i w końcu możemy ustawić swoje serwery ;)
$serwers[]=array(
'nazwa'=>'Nazwa serwera',
'ip'=>'adres IP serwera',
'game'=>'skrót od nazwy gry', // lista skrótów dostępna niżej
'hltv'=>'adres do hltv serwera',
'on'=>1, // Czy serwer ma być włączony(jeśli ustawisz na 0 to nie będzie go na liście)
'new'=>0, // Czy przy nazwie serwera ma być pokazywana ikonka "new" 0-nie 1-tak
'offline'=>0 // Czy serwer ma być pokazywany na liście jako wyłączony
);


Skróty nazw gier, które należy wstawiać przy dodawaniu serwera:
ts3 - Team Speak 3
cs - Counter Strike 1.6
ventrilo - Ventrilo
tf2 - Team Fortress 2
csgo - Counter Strike: Global Offensive
cod2 - Call of Duty 2
cod4 - Call of Duty 4
cssource - Counter Strike: Source

Z ostatniej opcji, 'offline' należy skorzystać, jeśli serwer jest ciągle wyłączony a ma być pokazywany w tabeli.
Dzięki zaznaczeniu tej opcji przyśpieszymy ładowanie tabeli.

Style dostępne są w folderze status. Aby użyć danego stylu wchodzimy do tego folderu, następnie wchodzimy do folderu do folderu z wybranym stylem no i kopiujemy plik style.css podmieniając ten znajdujący się w folderze status.

Jeśli chcemy stworzyć własny styl tabelki otwieramy plik style.css znajdujący się w folderze status, i tam mamy wszystko co jest potrzebne do zmian.
Własne kolory tła tabelki można pobrać ze strony: http://colorzilla.com/gradient-editor
.srvgora - tło górnego paska(Gra, Nazwa serwera...)
.srodek - cała reszta tabelki



Instrukcja instalacji tabelki

Tabelkę można zainstalować na dwa sposoby.
UWAGA! Nie można zmieniać nazw folderów ani plików, po zmianie nie ma gwarancji na działanie tabelki!

Jeśli posiadamy forum phpbb by przemo:
Zawartość pobranego archiwum wgrywamy bezpośrednio do głównego folderu forum(nie może być żadnych podkatalogów), tak aby plik status.php był wraz z innymi plikami forumowymi.
Wchodzimy do folderu status i ustawiamy CHMODY folderu cache na 777.
W tym momencie można dokonać konfiguracji pliku config.php.
No i ostatni krok, otwieramy plik index.php w głównym folderze forum i szukamy linijki na końcu pliku: "// display the index" i przed lub pod nią wklejamy ten kawałek kodu:
include($phpbb_root_path . 'status.php');

I tabelka gotowa, będzie się ona pokazywała na stronie głównej forum pod headerem i menu.


Jeśli posiadamy inne forum lub chcemy dodać tabelkę za pomocą ramki(iframe):
Jest to gorszy sposób ze względu na to, że chmurki pokazujące np. listę graczy na serwerach mogą być ucinane jeśli będą wykraczały poza ustaloną wielkość ramki.
Początek instalacji jest taki sam, zawartość pobranego archiwum wgrywamy bezpośrednio do głównego folderu forum(nie może być żadnych podkatalogów), tak aby plik status.php był wraz z innymi plikami forumowymi.
Wchodzimy do folderu status i ustawiamy CHMODY folderu cache na 777.
W tym momencie można dokonać konfiguracji pliku config.php.

No i ostatni krok, wchodzimy do panelu administracyjnego forum i dodajemy nowe ogłoszenie na stronę główną.
W treści ogłoszenia wpisujemy:
<iframe src="http://twojeforum.pl/status.php" width="100%" height="100%" frameborder="0" scrolling="no"/>

Instalacja zakończona, na stronie głównej forum powinna pojawić się tabelka.



W tej wersji tabelki poprawiłem wszystkie błędy, które ja lub wy spotykaliście i zgłosiliście.

Wszystkie problemy z tabelką oraz nowe pomysły dotyczące jej opisujcie w tym temacie.
Gdy tylko znajdę trochę więcej czasu to dodam panel, dzięki któremu będzie można w bardzo łatwy sposób zarządzać całą tabelką.


Wersja demonstracyjna tabelki: http://zapalka.net.pl/phpbb/

download
Załączony plik  Tabela serwerów v2.0.rar   192,99 KB  2393 Ilość pobrań

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 39
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#2 Jednorozus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:106
  • Lokalizacja:Gdzies daleko i bardzo wysoko
Offline

Napisano 28.12.2011 11:57

Jak to zainstalować, żeby się pokazywało na stronie głównej? Bo tak to wrzuciłem tylko folder statusik do public_html i po wpisaniu linku www.mojastrona.pl/statusik mi się to pojawia
EDIT:
I co zrobić, jak mi się w tym linku www.mojastrona.pl/statusik pojawia taki błąd:
Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/csbsnt/public_html/statusik/class.cache.php on line 160

Użytkownik Jednorozus edytował ten post 28.12.2011 12:00

  • +
  • -
  • 0

#3 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 28.12.2011 16:27

Strzelam, że stronę masz na jakimś darmowym hostingu.

Hosting zablokował funkcję glob()
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#4 Jednorozus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:106
  • Lokalizacja:Gdzies daleko i bardzo wysoko
Offline

Napisano 28.12.2011 16:33

Nie, mam na proserwer.pl
Wygląda to tak: http://cs-bsnt.xaa.pl/statusik/
Chciałbym to umieścić na stronie głównej żeby ten status się pojawiał. Jak to zrobić?

Użytkownik Jednorozus edytował ten post 28.12.2011 16:34

  • +
  • -
  • 0

#5 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 28.12.2011 16:46

proserwer.pl też można uznać za darmowy hosting, bo co to jest 3 zł miesięcznie. Prawie darmo, spróbuj napisać do BOKu aby wyłączyli ci safe_mode, ale wątpię, żeby na to przystali.

Użytkownik Zapalka edytował ten post 28.12.2011 16:50

  • +
  • -
  • 2
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#6 adrian100200

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:42
  • Imię:adam
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 28.12.2011 17:04

gdzie to wgrać proszę pomoc dokładni gdzie co w jaki folder
  • +
  • -
  • 0

#7 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 28.12.2011 17:06

Cały folder z archiwum wgrywasz na swój hosting do folderu public_html
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#8 Jednorozus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:106
  • Lokalizacja:Gdzies daleko i bardzo wysoko
Offline

Napisano 28.12.2011 17:13

Ok, napiszę, a czy możesz jeszcze napisać jak zrobić, żeby to się pojawiało na stronie głównej, a nie w osobnym linku ?
  • +
  • -
  • 0

#9 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 28.12.2011 17:20

Wstaw to w iframe,
<iframe src="statusik/" width="" height=""/>

Width - szerokość w px
Height - wysokość w px
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#10 Jednorozus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:106
  • Lokalizacja:Gdzies daleko i bardzo wysoko
Offline

Napisano 28.12.2011 17:42

Wstaw to w iframe,
<iframe src="statusik/" width="" height=""/>

Width - szerokość w px
Height - wysokość w px

Kurcze. Nie rozumiem :/
  • +
  • -
  • 0

#11 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 28.12.2011 18:47

Wejdź do PA na forum, i dodaj do ogłoszenia to:
<iframe src="statusik/" width="1000px"/>


Jak by nie pasował rozmiar to zmieniaj wartość 1000 na mniejszą/większą.

Użytkownik Zapalka edytował ten post 28.12.2011 18:48

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#12 Jednorozus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:106
  • Lokalizacja:Gdzies daleko i bardzo wysoko
Offline

Napisano 28.12.2011 19:04

Gdy tak zrobię, to z forum się dzieje coś takiego:

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Użytkownik Jednorozus edytował ten post 28.12.2011 19:04

  • +
  • -
  • 0

#13 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 28.12.2011 19:31

Sory, popełniłem błąd.

Ma być tak:

<iframe src="statusik/" width="1000px" scrolling="no">Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek</iframe>

Użytkownik Zapalka edytował ten post 28.12.2011 19:31

  • +
  • -
  • 1
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#14 Jednorozus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:106
  • Lokalizacja:Gdzies daleko i bardzo wysoko
Offline

Napisano 28.12.2011 19:35

O. Teraz ładnie, lecz zobacz co wyskakuje na stronie: <ciach>
Napisałem już do BOKu proserwer.pl
  • +
  • -
  • 0

#15 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 28.12.2011 19:50

No wyskakuje to co wcześniej pokazywałeś, dzisiaj już raczej BOK ci nie odpowie.
Musisz czekać do jutra.

Jeśli chcesz pobawić się jeszcze z wyglądem ramki, to zajrzyj tutaj: http://www.kurshtml....frame,html.html

Użytkownik Zapalka edytował ten post 28.12.2011 19:54

  • +
  • -
  • 1
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#16 Jednorozus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:106
  • Lokalizacja:Gdzies daleko i bardzo wysoko
Offline

Napisano 28.12.2011 19:55

Ok, dzięki za info :)
  • +
  • -
  • 0

#17 MarWit

    The Chosen One

  • Przyjaciel

Reputacja: 840
Czempion

  • Postów:1485
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Bystrzyca
Offline

Napisano 28.12.2011 23:27

Pozwolę sobie dać "łatke" dla osób na których serwerze jest zablokowana funkcja glob() lub mają włączone register_globals/safe_mode.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 4

marwit-0.png


#18 Jednorozus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:106
  • Lokalizacja:Gdzies daleko i bardzo wysoko
Offline

Napisano 29.12.2011 07:28

MarWit, dzięki wielkie - bardzo przydatne!
Leci +
  • +
  • -
  • 0

#19 darius

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:25
  • Imię:darek
  • Lokalizacja:Knurów
Offline

Napisano 29.12.2011 13:05

Ja też mam problem ;/
W miejsce tabelki wyskoczył mi taki błąd:

Warning: include_once(inc/class_PQ.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in/home/xxx/public_html/statusik/config.php on line 4

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'inc/class_PQ.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in/home/xxx/public_html/statusik/config.php on line 4
  • +
  • -
  • 0

#20 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 29.12.2011 17:05

Wgrałeś wszystkie pliki? Sprawdź czy w folderze "statusik" masz folder "inc".
Wgraj też plik, który załączył MarWit. Za chwilę dodam go do pierwszego posta.
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: php, tabelka serwerów, serwery online, status serwera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych