Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Javascript

Ładowanie Diva Po Kliknięciu w dany element

Javascript

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 17.11.2011 12:58

Witam jak za pomocą javy można zrobić to co mam w tytule tematu ?:)
Coś takiego jak w amxbans. że klikam na stronie głównej w jakiegoś usera i wysuwają się szczegółowe dane. wiem jak zrobić wysuwanie ale nie wiem jak zrobić aby dopiero po kliknięciu się ładowało. Zamierzam to dodać do statystyk a przy ~200osobach na stronie głównej to masakra będzie :D
  • +
  • -
  • 0

#2 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 17.11.2011 13:46

Użyj $("#div").toggle("normal"); z JQuery
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#3 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 17.11.2011 13:49

Zamierzam to dodać do statystyk a przy ~200osobach na stronie głównej to masakra będzie :D

do tego służy listing.

ładowanie diva wykonasz przez np. ajax z jquery, wystarczą metody click() oraz post()

http://api.jquery.com/click/
http://api.jquery.com/jQuery.post/

z tym jest związany szereg problemów wydajnosci jeżeli używasz np z PHP, można łatwo przeładować stos dlatego poczytaj o zwalnianiu pamięci w php, chociaż w tym co robisz i tak tego nie odczujesz... ale czemu nie uczyć się od razu do przodu.

ktoś mnie uprzedził, toggle działa po stronie przeglądarki i nie ładuje danych z serwera...

#4 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 17.11.2011 17:12

ehh skoro nawet painkiller nie poruszyl tematu tego ze w javie sie czegos takiego nie robi tzn ze to malo wazne ale do ladowania polecam funkcje jquery load :D
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#5 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 17.11.2011 20:18

ehh skoro nawet painkiller nie poruszyl tematu tego ze w javie sie czegos takiego nie robi tzn ze to malo wazne ale do ladowania polecam funkcje jquery load :D

o fak, nie zauważyłem ;/ ;(





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Javascript

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych