Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Javascript

[ROZWIĄZANE] Unexpected token var

javascript

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 22.12.2013 18:31

Witam, ostatnio zacząłem zabawę z JS. Natrafiłem jednak na problem, którego nie potrafię rozwiązać. 

Przedstawię najpierw kluczowe dane:

Error:

 

Uncaught SyntaxError: Unexpected token var

 

Kod:

<script type="text/javascript">
 $(document).ready(function(){
	var originX = 0;
	var originY = 0;
	function Kolizje( var X, var Y )
	{
		<?
			$warunek="";
			$obieg=0;
			foreach($array as $val)
			{	
				$obieg++;
				$warunek .= "( var X != " . $val[0] . "&& var Y != " . $val[1] . " )";
				if( $obieg != $ways )
					$warunek .= " || ";
			}
			echo "if( " . $warunek . ")";
		?>
			return true;
	}
	$(window).bind("keydown", function(oEvent){	
			if( oEvent.keyCode == 38 && $( "#Postac" ).position().top >= 32 )
			{
				if( Kolizje( originX, originY-1 ) )
					return false;
				$( "#Postac" ).animate({
				top: "-=32",
				}, 250, function(){
				});
				originY--;
			}
			if( oEvent.keyCode == 40 && $( "#Postac" ).position().top <= 936-64)
			{
				$( "#Postac" ).animate({
				top: "+=32",
				}, 250, function(){
				});
				originY++;
			}
			if( oEvent.keyCode == 37 && $( "#Postac" ).position().left >= 32 )
			{
				$( "#Postac" ).animate({
				left: "-=32",
				}, 250, function(){
				});
				originX--;
			}
			if( oEvent.keyCode == 39 && $( "#Postac" ).position().left <= 1280-64)
			{
				$( "#Postac" ).animate({
				left: "+=32",
				}, 250, function(){
				});
				originX++;
			}
	}
)})
</script>

$ways = 3;
$array=Array(
Array(0,0),
Array(0,1),
Array(1,1)
);

 

Co do kodu wiem że jest napisany chaotycznie, ale najpierw chodzi mi przede wszystkim o to żeby to pracowało. W czasie późniejszych prac zajmę się optymalizacją.

 

Nie mam pojęcia jak naprawić mój problem, głównym źródłem tego problemu jest brak możliwości zlokalizowania linii z błędem za pomocą firebuga ( tego wbudowanego w Google Chrome ). Kiedy klikam na odnośnik do pliku ( oraz linii ) z błędem, zostaje przekierowany do pustej zawartości ( screen w załączniku ).

 

Mam nadzieję że ktoś mi pomoże i nauczę się nowych rozwiązań.

Pozdrawiam.

 

Bez

 

 


  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#2 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 22.12.2013 22:13

function Kolizje( var X, var Y )
Co to w ogóle za zapis? wywal var z funkcji i z warunku.
  • +
  • -
  • 1
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#3 Fili:P

    Koleżeński

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 22.12.2013 22:23

function Kolizje( var X, var Y )
Co to w ogóle za zapis? wywal var z funkcji i z warunku.

 

 

Wiedziałem że to głupi błąd, ale nie sądziłem że aż tak.

Dziękuję, wesołych świąt.

Ludzi za to odpowiedzialnych proszę o zamknięcie wątku.


  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 22.12.2013 22:27

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: javascript

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych