←  Informacje

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

AMXX BanSystem

• +
  • -
JambaMakers - zdjęcie JambaMakers 22.11.2011

Nie chcę nic mówić ani krakać, ale wydaje mi się, że wam to się nie uda. Ale życzę powodzenia ; ]
Użytkownik JambaMakers edytował ten post 22.11.2011 15:09
Odpowiedz

• +
  • -
Rafal_94 - zdjęcie Rafal_94 22.11.2011

lepiej nie mów jednak -.-

Co do tzw raportowania to jestem neutralny ; każda sieć serwerów potem by miała te skrypty wstawiania ssów i innych rzeczy oraz odwołań takie samo oraz na pewno by wymyślili jak obejść to ; jednak jakieś pola które mogły by współpracować ze skryptem do wstawiania ssów (mam taki robiony i faza końcowa już raczej) by zmieniając status odwołania od bana tego z ssami przydało by się :P
ew. coś do vipów na serwerze :P

czekam czekam i czekam na to :D mam nadzieje że uda się i nie będzie łatwo umknąć banowi
Odpowiedz

• +
  • -
Zapalka - zdjęcie Zapalka 22.11.2011

Jestem ciekawy, czy twórcy wzięli pod uwagę to, że pliki zakodowane przez PAWN'a nie jest najtrudniej rozkodować i doprowadzić do wersji .sma. Oczywiście nie jest to dokładnie ten sam kod, który napisali autorzy, lecz wystarcza on do podejrzenia i ominięcia sposobów zabezpieczeń.
Odpowiedz

• +
  • -
Hiroshima - zdjęcie Hiroshima 22.11.2011

Jestem ciekawy, czy twórcy wzięli pod uwagę to, że pliki zakodowane przez PAWN'a nie jest najtrudniej rozkodować i doprowadzić do wersji .sma.

o to się nie martw :)

Oczywiście nie jest to dokładnie ten sam kod, który napisali autorzy, lecz wystarcza on do podejrzenia i ominięcia sposobów zabezpieczeń.

Zobaczymy, czy dasz radę :) nawet gdyby, to nie wiele Ci to da :)

Nie wiecie nawet na jakiej zasadzie to będzie działało a już snujecie dziwne teorie ;>

Cierpliwości...
Odpowiedz

• +
  • -
QuahodronN - zdjęcie QuahodronN 22.11.2011

ja to juz sie doczekać nie mogę
przez tego amxbans'a to juz furii dostaje ;D
Odpowiedz

• +
  • -
G[o]Q - zdjęcie G[o]Q 22.11.2011

zapałka udowodnij to o czym piszesz wez pierwszy lepszy plugin bez sma i przedstaw je gdzies w offtopie albo skoncz takie gadanie pozatym 75% jakby poznalo metode nie mialo by pojęcia jak ona dziala i banuje a okolo 20% pozostalych nie potrafila by tego bana zdjąć
Odpowiedz

• +
  • -
d0naciak - zdjęcie d0naciak 22.11.2011

zapałka udowodnij to o czym piszesz wez pierwszy lepszy plugin bez sma i przedstaw je gdzies w offtopie albo skoncz takie gadanie pozatym 75% jakby poznalo metode nie mialo by pojęcia jak ona dziala i banuje a okolo 20% pozostalych nie potrafila by tego bana zdjąć

To nie zapomnijcie dodać plugin amxbansystem_unbanmenu :D
Odpowiedz

• +
  • -

To nie zapomnijcie dodać plugin amxbansystem_unbanmenu

w wiekszosci przypadkow bedzie to zbedne bo silnik nawet nie bedzie musail odbanowywac banow nie permow a permy wystarczy zdejmowac przez www :D
Odpowiedz

• +
  • -
d0naciak - zdjęcie d0naciak 22.11.2011

No to najs, nie doczytałem, pozostaje czekać i powodzenia życzyć :D
Odpowiedz

MaxiKINGer - zdjęcie MaxiKINGer 22.11.2011

Na www przydałby się podział na administratorów danego serwera.

Tzn.
Tworzę nowe konto, dodaję uprawnienia / wybieram serwer i gostek może mieszać w banach tylko tego serwera (zwykły admin... żeby dać UB)
Hiroshima (22.11.2011 20:03):
to już na pewno nie w tej wersji

Użytkownik MaxiKINGer edytował ten post 22.11.2011 20:02
Odpowiedz

• +
  • -
Mucio - zdjęcie Mucio 22.11.2011

Bo to będzie coś takiego jak amxbans, strona itd. to czy jeśli ktoś ma np. 3 serwery to jeśli dostanie bana na jednym z nich to czy ban będzie obowiązywał wszystkie serwery czy będzie taka opcja aby ban tyczył się tego serwera na którym dostał bana?
Odpowiedz

• +
  • -
Hiroshima - zdjęcie Hiroshima 22.11.2011

@up - na wszystkie serwery podpięte do AMXXBans
Odpowiedz

• +
  • -

A będzie taka możliwość aby był tylko na jeden? Czy pozostaje mi tylko zainstalowanie tego systemu na osobnych bazach danych
Hiroshima (22.11.2011 22:41):
nie, nie bedzie takiej mozliwosci, zeby mozna bylo dac bana tylko na jeden serwer bo mija się to z celem
Odpowiedz

• +
  • -
LokalnyHost - zdjęcie LokalnyHost 22.11.2011

Na pewno sprawdzę u siebie ; )
Odpowiedz

• +
  • -

Dlaczego mija się z celem, ktoś gra na serwerze Zombi, dostanie bana za tekstury lub za coś to na ffa już nie wejdzie i nie zagra.
Odpowiedz

• +
  • -
Niscree - zdjęcie Niscree 22.11.2011

ta dokładnie
myślę że powinno być tak jak w oryginalnym amxbans czyli do wyboru :P
lub tylko permy mogą być na wszystkie serwery a reszta osobno :]
Odpowiedz

• +
  • -

no tak ale kara to kara zachowywal sie nie fair na jednym serverze to niech to odpokutuje brakiem gry na wszystkich
Hiroshima (23.11.2011 00:09):
dokładnie o to chodzi, dlatego banowania na jeden serwer nie ma sensu robić
Odpowiedz

• +
  • -
LokalnyHost - zdjęcie LokalnyHost 22.11.2011

Moim zdaniem, powinno zostać, dostajesz bana na 1 serwer, dostajesz na całą serwerownie.
Odpowiedz

• +
  • -
Niscree - zdjęcie Niscree 22.11.2011

hmm
a czy cały kod będzie "utajniony" czy tylko ta jego część od banowania ?
Odpowiedz

• +
  • -
Lelek - zdjęcie Lelek 23.11.2011

Dlaczego mija się z celem, ktoś gra na serwerze Zombi, dostanie bana za tekstury lub za coś to na ffa już nie wejdzie i nie zagra.

To stworzysz sobie osobną bazę pod osobny serwer i już.
Odpowiedz