AMXX BanSystem
JambaMakers
22.11.2011
Nie chcę nic mówić ani krakać, ale wydaje mi się, że wam to się nie uda. Ale życzę powodzenia ; ]
Użytkownik JambaMakers edytował ten post 22.11.2011 15:09
Użytkownik JambaMakers edytował ten post 22.11.2011 15:09
Rafal_94
22.11.2011
lepiej nie mów jednak -.-
Co do tzw raportowania to jestem neutralny ; każda sieć serwerów potem by miała te skrypty wstawiania ssów i innych rzeczy oraz odwołań takie samo oraz na pewno by wymyślili jak obejść to ; jednak jakieś pola które mogły by współpracować ze skryptem do wstawiania ssów (mam taki robiony i faza końcowa już raczej) by zmieniając status odwołania od bana tego z ssami przydało by się
ew. coś do vipów na serwerze
czekam czekam i czekam na to
mam nadzieje że uda się i nie będzie łatwo umknąć banowi
Co do tzw raportowania to jestem neutralny ; każda sieć serwerów potem by miała te skrypty wstawiania ssów i innych rzeczy oraz odwołań takie samo oraz na pewno by wymyślili jak obejść to ; jednak jakieś pola które mogły by współpracować ze skryptem do wstawiania ssów (mam taki robiony i faza końcowa już raczej) by zmieniając status odwołania od bana tego z ssami przydało by się

ew. coś do vipów na serwerze

czekam czekam i czekam na to

Zapalka
22.11.2011
Jestem ciekawy, czy twórcy wzięli pod uwagę to, że pliki zakodowane przez PAWN'a nie jest najtrudniej rozkodować i doprowadzić do wersji .sma. Oczywiście nie jest to dokładnie ten sam kod, który napisali autorzy, lecz wystarcza on do podejrzenia i ominięcia sposobów zabezpieczeń.
Hiroshima
22.11.2011
Jestem ciekawy, czy twórcy wzięli pod uwagę to, że pliki zakodowane przez PAWN'a nie jest najtrudniej rozkodować i doprowadzić do wersji .sma.
o to się nie martw

Oczywiście nie jest to dokładnie ten sam kod, który napisali autorzy, lecz wystarcza on do podejrzenia i ominięcia sposobów zabezpieczeń.
Zobaczymy, czy dasz radę

Nie wiecie nawet na jakiej zasadzie to będzie działało a już snujecie dziwne teorie

Cierpliwości...
QuahodronN
22.11.2011
ja to juz sie doczekać nie mogę
przez tego amxbans'a to juz furii dostaje ;D
przez tego amxbans'a to juz furii dostaje ;D
G[o]Q
22.11.2011
zapałka udowodnij to o czym piszesz wez pierwszy lepszy plugin bez sma i przedstaw je gdzies w offtopie albo skoncz takie gadanie pozatym 75% jakby poznalo metode nie mialo by pojęcia jak ona dziala i banuje a okolo 20% pozostalych nie potrafila by tego bana zdjąć
d0naciak
22.11.2011
zapałka udowodnij to o czym piszesz wez pierwszy lepszy plugin bez sma i przedstaw je gdzies w offtopie albo skoncz takie gadanie pozatym 75% jakby poznalo metode nie mialo by pojęcia jak ona dziala i banuje a okolo 20% pozostalych nie potrafila by tego bana zdjąć
To nie zapomnijcie dodać plugin amxbansystem_unbanmenu

G[o]Q
22.11.2011
To nie zapomnijcie dodać plugin amxbansystem_unbanmenu
w wiekszosci przypadkow bedzie to zbedne bo silnik nawet nie bedzie musail odbanowywac banow nie permow a permy wystarczy zdejmowac przez www

MaxiKINGer
22.11.2011
Na www przydałby się podział na administratorów danego serwera.
Tzn.
Tworzę nowe konto, dodaję uprawnienia / wybieram serwer i gostek może mieszać w banach tylko tego serwera (zwykły admin... żeby dać UB)
Tzn.
Tworzę nowe konto, dodaję uprawnienia / wybieram serwer i gostek może mieszać w banach tylko tego serwera (zwykły admin... żeby dać UB)
Użytkownik MaxiKINGer edytował ten post 22.11.2011 20:02
Mucio
22.11.2011
Bo to będzie coś takiego jak amxbans, strona itd. to czy jeśli ktoś ma np. 3 serwery to jeśli dostanie bana na jednym z nich to czy ban będzie obowiązywał wszystkie serwery czy będzie taka opcja aby ban tyczył się tego serwera na którym dostał bana?
Mucio
22.11.2011
A będzie taka możliwość aby był tylko na jeden? Czy pozostaje mi tylko zainstalowanie tego systemu na osobnych bazach danych
Mucio
22.11.2011
Dlaczego mija się z celem, ktoś gra na serwerze Zombi, dostanie bana za tekstury lub za coś to na ffa już nie wejdzie i nie zagra.
Niscree
22.11.2011
ta dokładnie
myślę że powinno być tak jak w oryginalnym amxbans czyli do wyboru
lub tylko permy mogą być na wszystkie serwery a reszta osobno
myślę że powinno być tak jak w oryginalnym amxbans czyli do wyboru

lub tylko permy mogą być na wszystkie serwery a reszta osobno
![:]](https://amxx.pl/public/style_emoticons/default/cwaniak.gif)
G[o]Q
22.11.2011
no tak ale kara to kara zachowywal sie nie fair na jednym serverze to niech to odpokutuje brakiem gry na wszystkich
LokalnyHost
22.11.2011
Moim zdaniem, powinno zostać, dostajesz bana na 1 serwer, dostajesz na całą serwerownie.
Niscree
22.11.2011
hmm
a czy cały kod będzie "utajniony" czy tylko ta jego część od banowania ?
a czy cały kod będzie "utajniony" czy tylko ta jego część od banowania ?
Lelek
23.11.2011
Dlaczego mija się z celem, ktoś gra na serwerze Zombi, dostanie bana za tekstury lub za coś to na ffa już nie wejdzie i nie zagra.
To stworzysz sobie osobną bazę pod osobny serwer i już.