Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

AMXX BanSystemNowy projekt, nowy system banowania
Napisano 26.11.2011 12:26
Napisano 26.11.2011 13:58
i skoro wiedza o sposobie banowania nic nie da graczowi to dla czego sma ma być utajniane ?
no i skoro program sam się włącza to dla czego nie może sam pobrać id tylko będzie wymagane kliknięcie guziora ?
![:]](https://amxx.pl/public/style_emoticons/default/cwaniak.gif)
Napisano 26.11.2011 14:34

program nie tyle sam sie włączy co wyskoczy monit tak jak przy pobieraniu zapisz,uruchom itd klikasz i program sie włącza w sumie to tyle by wystarczylo chyba ze program bedzie trzeba recznie uruchomic(kliknac przycisk).Jestem tylko ciekaw jak to podziala na graczy bo jesli instalacja calego systemu nie bedzie przyjazna dla uzytkownika to bedzie malo serverow z tym systemem przez co gracze wybiorą inny ale z drugiej strony jesli kazda siec miala by ten system to moglo by to działać calkiem dobrze + mozna by tworzyc tez cos jak blacklisted hardware_id przez co cziterzy nie mogli by zagrac na wiekszej liczbie serverow

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka
GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD)

Napisano 26.11.2011 14:36
Taka jest nasza decyzja
Jeśli chodzi o blacklist to pomyślimy, aczkolwiek to dobry pomysł dla serwisu banid. Porozmawiamy z nimi o tym
Napisano 26.11.2011 14:37
sugeruje ci najpierw rozeznać się w temacie dopiero potem się wypowiadaćno i skoro program sam się włącza to dla czego nie może sam pobrać id tylko będzie wymagane kliknięcie guziora ?
Napisano 26.11.2011 14:40

Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

Napisano 26.11.2011 14:49
Wyczekiwałem tego waszego systemu banowania, ale jak to przeczytałem - dałem sobie spokój, aczkolwiek życze wam powodzenia
Napisano 26.11.2011 15:00
A druga sprawa jest taka: dacie idealną metodę na instalację wszelkich "nie fajnych" programów. Jednak nie chcę gdybać z niecierpliwością czekam, na publikacje.
A co do hardware id, to chyba lepiej wymuścić na użytkownikach używania wyższych patch ns z revEmu i podobnych do tego narzędzi i korzystania z normalnego bansa.
Póki co wygląda to na okrojone SxE z pluginem, ale zobaczymy, jestem dobrej myśli.
Napisano 26.11.2011 15:10

Napisano 26.11.2011 15:55
Możesz być tego pewien, że nie uruchomisz żadnego innego programu (będzie zabezpieczony sumą kontrolną i jeśli ktoś będzie mądrzejszy niż ustawa przewiduje, serwer dozna crashu i nic więcej). To jest kolejny powód dla którego .sma pluginów nie będzie udostępnione nigdy i nikomu.A druga sprawa jest taka: dacie idealną metodę na instalację wszelkich "nie fajnych" programów.
Uwierz mi, że pomyśleliśmy o tym
Ależ nic nie będziesz musiał robić ręcznieMnie jako właściciela sieci serwerów już zaniepokoił fakt, że będzie trzeba coś tam ręcznie akceptować i będzie trzeba zminimalizować cs'a.

Co do "złożoności instalacji" to zapewniam, że nie będzie trudniejsza od instalacji obecnych wersji amxbans/gmamxbans

Ale specjalnie dla Was zrobimy oddzielny poradnik instalacji

Myślę, że wyjaśniłem wszystko
Napisano 26.11.2011 15:55

A instalacja powinna przebiegać samoczynnie. Jak grasz czysto to nie boisz się żadnych programów, jak nie to tak jakbyś sam na siebie wydawał wyrok.
A właśnie jeszcze jeden motyw, za każdym razem będzie mnie prosiło o włączenie programu i akceptacji? czy tylko raz?
Użytkownik rafaliex edytował ten post 26.11.2011 15:58
Napisano 26.11.2011 16:02

Napisano 26.11.2011 16:03
A właśnie jeszcze jeden motyw, za każdym razem będzie mnie prosiło o włączenie programu i akceptacji? czy tylko raz?
przy wejściu na serwer (podczas zmiany mapy, czy RC nie zapyta o to).
Mając STEAM nie będziesz o nic pytany. Uwierz, że to jedyna skuteczna metoda. Po takim banie nie wejdziesz już nigdy więcej z tego komputera na serwer, gdzie dostałeś bana, a patrząc w przyszłość, gdy dojdziemy do porozumienia z np. BanID i powstanie blacklista - raz na zawsze "gracze" nonsteam ze zmiennym IP, którzy dostali bana za cheatowanie już więcej nigdzie nie potrollują.No chyba już to trochę rozwala. To tak jakby zmusić graczy do instalacji oprogramowania by można było grać .
Napisano 26.11.2011 16:09

Duzo rozumiemuse the force obi wan

a tak w ogóle to
Gdy gościu dostanie bana na NS i liczmy ze trafia na ta blacklisted, gdy kupi steam to dalej nie bedzie mogł grac? bo w końcu zapisane id z kompa??
| CPU: I7-6700K @4.7GHz | Cooling: Corsair H110 | GPU: MSI GTX 1080 Gaming X | MOBO: Asus Maximus VIII Hero | RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 @2800MHz |
| SSD: Samsung 840 Pro 128GB | SSD2: Samsung 840 Pro 256GB | PSU: Be Quiet L8 630W | Case: Gladius M40 | Mouse: Gigabyte M6980X | Keyboard: Sharkoon SHARK ZONE K20 | Headphones: HyperX HX Cloud Black | Display: Triple LG 24MP67VQ-P |
TS3: ts.kreedzmania.pl - 512 Slotów - Darmowe Kanały
Napisano 26.11.2011 16:16
co do resocjalizacji to steamy bd identyfikowane zapewne tylko po Sidzie nie bedzie pobierania programu wiec nie bedzie bana na HiD

Napisano 26.11.2011 16:21
a w przenośni: "użyj mocy" i jest to idealne podsumowanie jego posta.
doslownie 'uzyj sily ObiWan'
Niestety lub stety, ale tak. Dokładnie tak jak mówisz. Pomijając fakt, że cheatowanie na STEAM jest "super pomysłem" to po banie na SteamID również nie wejdziesz już na serwer (chyba, że masz więcej niż jedno konto STEAM), co też nie jest problemem zbanować kogoś 2 razy czy 3, niż banować jednego natręta w nieskończoność bez tego co właśnie tworzymy.
co do resocjalizacji to steamy bd identyfikowane zapewne tylko po Sidzie nie bedzie pobierania programu wiec nie bedzie bana na HiD
Zapewniam, że program wykonywalny *.exe nie będzie instalował żadnego złośliwego oprogramowania i dołożymy wszelkich starań by podmiana tego pliku przez "mądrzejszych adminów sieci serwerów" nie była możliwa.
Tym postem kończę odpowiadać na jakiekolwiek pytania, musicie uzbroić się w cierpliwość i poczekać na publikację. Odpowiedziałem już na wszystko na chwilę obecną.
Napisano 26.11.2011 18:33
Przecież było pisane, że będzie info w motd, a potem cs sam się zminimalizuje i gracz będzie musiał kliknąć jedynie jeden raz "uruchom"...Mnie jako właściciela sieci serwerów już zaniepokoił fakt, że będzie trzeba coś tam ręcznie akceptować i będzie trzeba zminimalizować cs'a. Tak jak GoQ napisał - dużo osób będzie się bało to zrobić, bo nie będą wiedzielił skąd takie coś się wzięło i czy tam na pewno nie ma żadnych szkodliwych rzeczy.
Ja jakoś jestem też właścicielem sieci i jeśli to będzie działać tak jak trzeba, to taka cena za brak neo grających na czitach jest naprawdę mała, przecież to jest dużo mniej skomplikowane niż kiedyś było coś takiego w cs 1.5, że chcąc grać na takim jednym znanym serwerze, trzeba było samemu pobierać jakiś tam programik i wrzucać go do folderu z csem.
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Napisano 27.11.2011 14:12
Najlepsza gwarancja to servery only steam
proponowal bym zamknąc temat i ewentualnie otworzyc albo stworzyc nowy wtedy gdy juz wyjdzie jakas pierwsza wersja ewentualnie ten tutaj przeniesc do OFFtopu bo tylko tam sie nadaje

Napisano 27.11.2011 19:25
Hiroshima napisał że ns będą musieli potwierdzić uruchomienie aplikacji. Czy jest możliwość napisania jakieś nakładki na klienta non steam /patch/cokolwiek by także to przebiegało automatycznie?
Najlepsza gwarancja to servery only steam
To także nie jest zbyt pewne, na moim serwerze csdm banuje steamowców nawet ze sh... i aimem...
Użytkownik freetu edytował ten post 27.11.2011 19:26
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych