Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Javascript

Wyświetlanie tekstu

Javascript

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 24.09.2011 20:01

Witam.

Proszę o przykład kodu Jq/Javascript na takie coś jak jest np. tutaj na stronie. że trzymam myszkę na czyimś nicku a tu po chwili wyskakuje informacja o profilu.Tylko ja chcę aby to było po kliknięciu.

da radę ktoś to zrobić ?
Proszę o kod tak jak wyżej pisałem
  • +
  • -
  • 0

#2 fdszpl0

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:69
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 24.09.2011 21:04

robisz zwyczajny blok w htmlu z stylem display: none; obsługujesz zdarzenie kliknięcia które zmieni display na block
  • +
  • -
  • 0

#3 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 25.09.2011 08:01

czyli :
onclick="funkcja"

A to mi czasami nie rozsunie strony ? :)
  • +
  • -
  • 0

#4 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 25.09.2011 08:07

Użyj z-index w css
  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#5 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 25.09.2011 13:44

No i tak jak mówiłem.
Strona mi się rozsuwa .........

Przed:
Dołączona grafika

Po
Dołączona grafika



CSS:


#rozwin{
background: #3F3D3C;
height: 170px;
width: 130px;
color: white;
z-index: auto;
display: none;
}


PHP:


<div class="blok1">
<div class="topn">
<div class="leftc"></div><div class="rightc"></div>
<script>
<!--
function menu(main) {
$("#" + main).toggle("slow");
}
-->
</script>
<a href="#menu" onclick="menu('rozwin'); return false;"><div class="loguj"></div></a>
<h1><font size="2" style="padding: 2px 2px 2px 2px;">{$_SESSION['login']}</a></font></h1>
</div>
<div id="rozwin"></div>
<p><font color="white">
<a href="poczekalnia.php">Sprawdz Poczekalnie <b><u>({$ilosc})</u></b></a></p>
<div class="doln4"></div>
</div>

  • +
  • -
  • 0

#6 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 25.09.2011 14:21

Patrz:
z-index div-a rozwiń musi być większy niż strony np.

#rozwiń
{
z-index:1;
}
body
{
z-index:0;
}
  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#7 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 25.09.2011 14:29

nadal nic :)
  • +
  • -
  • 0

#8 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 25.09.2011 14:58

A gdybyś użył toggle z jquery ? :ok:
  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#9 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 25.09.2011 16:10

patrz dobrze w kod wyżej ;P jest .toogle
  • +
  • -
  • 0

#10 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 25.09.2011 16:24

Napisałem dla ciebie specjalny kod wzorcowy ^^
Okazało się że trzeba użyć jeszcze pozycjonowania absolutnego:
Spoiler

  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#11 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 25.09.2011 16:28

Fili!
God Job :starzec:

:)
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Javascript

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych