Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

klasa od klasy

CoD Nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 kaliber231

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:182
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:częstochowa
Offline

Napisano 19.09.2011 09:02

mam pytanko jaki jest kod że np jest klasa prorok i jak nabije nią 100 lvl to moge wziąć super prooroka ale jak nabije 100 np komando to juz nie moge
i gdzie ten kod dodać ?

#2 Kolar`.

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 19.09.2011 09:25

http://amxx.pl/topic...63-awanse-klas/

#3 kaliber231

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:182
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:częstochowa
Offline

Napisano 19.09.2011 17:18

no tak ale mam już dodane do sma frakcje i mam pytanie czy mozna łączyc frakcje z awansami ?

podsyłam sma

Załączone pliki


Użytkownik kaliber231 edytował ten post 19.09.2011 17:18


#4 Kolar`.

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 19.09.2011 17:28

W tym temacie również masz podane jak zrobić z frakcjami.

#5 kaliber231

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:182
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:częstochowa
Offline

Napisano 19.09.2011 18:49

ale nie ogarniam tego pomoze ktoś ?

pomoze ktos ?

??

/odnawiam
pomoże ktoś ??

do rpk. shark
Próbowałem frakcje już mam ale nie potrafie zrobić tych awansów (wiem , że samemu lepiej ale ja nie potrafie tego )
sharkowy (19.09.2011 18:28):
A jak popróbujesz sam to korona spadnie z głowy? przeczytaj poradnik XX razy to załapiesz.

Użytkownik kaliber231 edytował ten post 19.09.2011 18:49


#6 Kolar`.

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 19.09.2011 19:36

public WybierzKlase_Frakcje(id, menu, item)
{
if(item == MENU_EXIT){
menu_destroy(menu);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

new data[65], iName[64]
new acces, callback
menu_item_getinfo(menu, item, acces, data,64, iName, 63, callback)

new menu2 = menu_create("Wybierz klase:", "WybierzKlase_Handle");

new klasa[50], szTmp[5];
for(new i=1; i <= ilosc_klas; i++)
{
if(equali(data,frakcja_klas[i]))
{
if(awansuje_z[i])
{
new bool:moze = false;
WczytajDane(id, awansuje_z[i]);
if(poziom_gracza[id] >= awanse[ZnajdzAwans(awansuje_z[i], i)][2])
moze = true;

WczytajDane(id, i);
if(moze) formatex(klasa, charsmax(klasa), "%s \yPoziom: %i", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id]);
else formatex(klasa, charsmax(klasa), "\r%s \yPoziom: %i", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id]);
}
else
{
WczytajDane(id, i);
formatex(klasa, charsmax(klasa), "%s \yPoziom: %i", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id]);
}
num_to_str(i, szTmp, charsmax(szTmp));
menu_additem(menu2, klasa, szTmp);
}
}

WczytajDane(id, klasa_gracza[id]);

menu_setprop(menu2, MPROP_EXITNAME, "Wyjdz");
menu_setprop(menu2, MPROP_BACKNAME, "Poprzednia strona");
menu_setprop(menu2, MPROP_NEXTNAME, "Nastepna strona");
menu_display(id, menu2);

client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/select");

menu_destroy(menu);
return PLUGIN_CONTINUE;
}
public WybierzKlase_Handle(id, menu, item)
{
client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/select");

if(item == MENU_EXIT)
{
menu_destroy(menu);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

new data[65], iName[64]
new acces, callback
menu_item_getinfo(menu, item, acces, data,64, iName, 63, callback)

item = str_to_num(data);

if(awansuje_z[item])
{
WczytajDane(id, awansuje_z[item]);
new bool:moze, a = ZnajdzAwans(awansuje_z[item], item)
if(poziom_gracza[id] >= awanse[a][2])
moze = true;
WczytajDane(id, klasa_gracza[id]);
if(!moze)
{
client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Aby uzywac tej klasy musisz zdobyc %i poziom na klasie %s!", awanse[a][2], nazwy_klas[awansuje_z[item]]);
return PLUGIN_CONTINUE;
}
}

if(item == klasa_gracza[id] && !nowa_klasa_gracza[id])
return PLUGIN_CONTINUE;

nowa_klasa_gracza[id] = item;

if(klasa_gracza[id])
client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Klasa zostanie zmieniona w nastepnej rundzie.");
else
{
UstawNowaKlase(id);
DajBronie(id);
ZastosujAtrybuty(id);
}

return PLUGIN_CONTINUE;
}



To dajesz dajesz zamiast WybierzKlase_Frakcje i WybierzKlase_Handle, a reszte robisz tak samo jak w poradniku.

Użytkownik Kolar`. edytował ten post 19.09.2011 19:36


#7 kaliber231

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:182
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:częstochowa
Offline

Napisano 20.09.2011 13:49

i dodałem i co....

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright © 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

QTM_CodMod.sma(681) : error 017: undefined symbol "awansuje_z"
QTM_CodMod.sma(681) : warning 215: expression has no effect
QTM_CodMod.sma(681) : error 001: expected token: ";", but found "]"
QTM_CodMod.sma(681) : error 029: invalid expression, assumed zero
QTM_CodMod.sma(681) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.
4 Errors.

Załączone pliki



#8 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 20.09.2011 14:25

Trzymaj. Jeszcze musisz zmienić natyw w codmod.inc na:
native cod_register_advance(z_klasy, od_levela, const nazwa[], const opis[], bronie, punkty_zdrowia, punkty_kondycji, punkty_inteligencji, punkty_wytrzymalosci, const frakcja[]);

I jeszcze powiedz którym sposobem dodawałeś frakcję, pierwszym czy drugim.

Użytkownik radim edytował ten post 20.09.2011 14:25

  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#9 kaliber231

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:182
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:częstochowa
Offline

Napisano 20.09.2011 14:31

ściągłem gotowca z 2 sposobu

to jest ten plik wklejisz mi tam gdzie trzeba ?

native cod_register_advance(z_klasy, od_levela, const nazwa[], const opis[], bronie, punkty_zdrowia, punkty_kondycji, punkty_inteligencji, punkty_wytrzymalosci, const frakcja[]);

Załączone pliki

  • Załączony plik  codmod.cfg   524 bajtów  12 Ilość pobrań


#10 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 20.09.2011 14:32

Robiłeś drugim sposobem tak ? To daj jeszcze raz sma, od razu po tym jak zrobiłeś frakcje..
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#11 Goliath

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1227
Godlike

  • Postów:2334
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Mońki
Offline

Napisano 20.09.2011 14:33

Nie. Biblioteka codmod.inc znajduje się (jeśli ją tam wrzuciłeś) w amxmodx/scripting/include/.
  • +
  • -
  • 0

#12 kaliber231

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:182
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:częstochowa
Offline

Napisano 20.09.2011 14:34

to jest to
codmod.inic znalazlem ale nie wiem gdzie dac

native cod_register_advance(z_klasy, od_levela, const nazwa[], const opis[], bronie, punkty_zdrowia, punkty_kondycji, punkty_inteligencji, punkty_wytrzymalosci, const frakcja[]);

Załączone pliki


Użytkownik kaliber231 edytował ten post 20.09.2011 14:36


#13 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 20.09.2011 16:21

Już zaraz Ci zrobie ;P

Z której strony robiłeś frakcję ?

A więc, z której strony robione są frakcje u Ciebie..
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#14 kaliber231

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:182
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:częstochowa
Offline

Napisano 20.09.2011 16:38

frakcje ściągłem z http://amxx.pl/topic...kcji-2-sposoby/

#15 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 20.09.2011 16:44

Ale którym Sposobem, pierwszym, drugim (Dark'a) czy Frakcje Cypis'a ?
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#16 kaliber231

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:182
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:częstochowa
Offline

Napisano 20.09.2011 17:55

Cypis'

#17 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 20.09.2011 18:02

Aha ok to już Ci robie..
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#18 kaliber231

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:182
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:częstochowa
Offline

Napisano 20.09.2011 18:05

ej radim czemu wyskakuje mi ..

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright © 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

codawans_elitesnajper.sma(23) : error 017: undefined symbol "cod_register_advance"
codawans_elitesnajper.sma(54) : warning 203: symbol is never used: "bronie"
codawans_elitesnajper.sma(54) : warning 203: symbol is never used: "inteligencja"
codawans_elitesnajper.sma(54) : warning 203: symbol is never used: "kondycja"
codawans_elitesnajper.sma(54) : warning 203: symbol is never used: "wytrzymalosc"
codawans_elitesnajper.sma(54) : warning 203: symbol is never used: "zdrowie"

1 Error.
Could not locate output file codawans_elitesnajper.amxx (compile failed).

Załączone pliki



#19 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 20.09.2011 18:07

Bo nie masz natywu "cod_register_advance" w codmod.inc
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#20 kaliber231

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:182
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:częstochowa
Offline

Napisano 20.09.2011 18:08

ale to podczas komplikacji

tak wyskakuje





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych