Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Dodawanie frakcji - 2 sposoby

CoD Nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#1 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 25.01.2011 17:44

*
Popularny

Witam
poradnik napisany w szkole także będę go jeszcze poprawiał ;)
pokaże tu dwa sposoby dodania frakcji do nowego coda
I sposób jest bardziej czasochłonny ale daje potem łatwiejszą rozbudowę (chyba)
II sposób jest chyba prostszy ale tylko chyba ;)

I sposób

Spoiler


II sposób

Spoiler



Zrobione przez DarkGL dla AMXX.PL
Zakaz używanie, kopiowania i innego wykorzystywania treści bez zgody autora. Wszelkie prawa zastrzeżone. ©

  • +
  • -
  • 124

#2 Cypis'

    Master

  • Przyjaciel

Reputacja: 1139
Super Hero

  • Postów:964
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 25.01.2011 21:21

*
Popularny

Frakcje czytane z pliku cod_frakcje.ini w configs.

Jak zainstlować:
Gotowiec:
Spoiler

Edytacja Silnika:
Spoiler


Instrukcja jak dodac frakcje:
Spoiler

Użytkownik Cypis' edytował ten post 18.11.2011 17:24

  • +
  • -
  • 136

#3 MARIO2010

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:58
  • GG:
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 25.01.2011 23:33

No leci plusik wydaje mi się że 2 sposób łatwiejszy :ganja:

#4 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 01.02.2011 18:59

A ja mam pytanie, co dają mi te frakcje ??

Wiem głupie pytanie ale nie serio nie wiem co mi to da po za nazwą
  • +
  • -
  • 1

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#5 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 01.02.2011 19:14

*
Popularny

to co teraz jest to nic ci nie da poza podziałem ale dzieki temu możesz wymyśleć innne modyfikacje ;)
  • +
  • -
  • 9

#6 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 01.02.2011 20:37

aha, jakby np. te 2 frakcję przydzielić po jednej do t i ct, i można było np. będąc w ct wybierać klasy z tej jednej frakcji to by był git malina :D
  • +
  • -
  • 0

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#7 ptasiek

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:68
  • Imię:lolololol
  • Lokalizacja:Gołdap
Offline

Napisano 15.03.2011 20:51

Cypis'
Coś nie działa gdzie ten plik .ini wrzucic?

Użytkownik ptasiek edytował ten post 15.03.2011 20:51

  • +
  • -
  • 0

#8 CreatiVe01

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:73
  • Imię:Tomasz 'naik' Naikowski
  • Lokalizacja:Lewniowa
Offline

Napisano 16.03.2011 18:46

eyy DarkGL, mam problemik :f Dodałem frakcję "Islam" a do niej 1 klasę, all OK, a potem dodałem 2 i zamiast "Islam" to jest "IISlam" :X Dobrze na pewno napisałem, korzystałem ze sposobu 1 ;]

#9 Grandi

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:104
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Cs
Offline

Napisano 21.03.2011 14:15

Da radę zrobić, że dla ct jest jedna frakcja, a dla tt 2 ?
@edit
Jeżeli da radę zrobić, to bym poprosił.
@edit
Nie aktualne

Użytkownik Grandi edytował ten post 25.03.2011 20:23

  • +
  • -
  • 0

I'm Back


#10 -bercik-

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:58
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Strzelce
Offline

Napisano 28.03.2011 15:54

Siema
Jak to zrobic w sma?

Amerykanie
\/
Snajper
Komandos
Saper

Polacy
\/
Wsparcie ogniowe
admiral

Rosjanie
\/
Strzelec
porarzacz

_______________________

ja próbowałem zrobić to tak ale mam errory przy komplitacji

if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Komandos")){
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Snajper")){
frakcja_klas[ilosc_klas] = "Amerykanie";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Wsparcie Ogniowe")){
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Admiral")){
frakcja_klas[ilosc_klas] = "Polacy";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Strzelew Wyborowy")){
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Porarzacz")){
frakcja_klas[ilosc_klas] = "Rosjanie";

#11 Cypis'

    Master

  • Przyjaciel

Reputacja: 1139
Super Hero

  • Postów:964
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 28.03.2011 15:58

if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Komandos"))
frakcja_klas[ilosc_klas] = "Amerykanie";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Snajper"))
frakcja_klas[ilosc_klas] = "Amerykanie";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Saper"))
frakcja_klas[ilosc_klas] = "Amerykanie";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Wsparcie Ogniowe"))
frakcja_klas[ilosc_klas] = "Polacy";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Admiral"))
frakcja_klas[ilosc_klas] = "Polacy";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Strzelew Wyborowy"))
frakcja_klas[ilosc_klas] = "Rosjanie";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Porarzacz"))
frakcja_klas[ilosc_klas] = "Rosjanie";

Użytkownik Cypis' edytował ten post 28.03.2011 15:59

  • +
  • -
  • 0

#12 Hajmus

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 60
Pomocny

  • Postów:260
  • GG:
  • Lokalizacja:Otwock
Offline

Napisano 02.04.2011 14:31

czy jeżeli dodam frakcje, lvl'e w klasach ulegną zmianie?
  • +
  • -
  • 0

naOtwocku.pl [CoD:Advanced][100lvl] - 80.82.16.66:27024

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png


#13 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 02.04.2011 14:53

nie
  • +
  • -
  • 2

#14 Kid

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:34
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:z Kuby.
Offline

Napisano 02.04.2011 15:06



Dark, ładny poradnik, ale gryzie mnie tutaj jedno - jeśli to poradnik, to czemu dajesz dajesz wszystko na tacy? Przynajmniej wyjaśnij w komentarzach część funkcji...


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#15 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 02.04.2011 15:29

*
Popularny

mi jakos latwiej sie uczyc gdy widze gotowy kod :F wiec i robie takie tutki bede mial wolna chwile postaram sie troche to skomentowac :)
  • +
  • -
  • 5

#16 sharkowy

    Lokalna anomalia sejsmiczna o nieustalonej genezie.

  • Przyjaciel

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:1913
Offline

Napisano 02.04.2011 15:54

Nie widzę sensu tłumaczenia poszczególnych funkcji skoro niektórzy nie potrafią nawet wkleić gotowego kodu...

Użytkownik RPK. Shark edytował ten post 02.04.2011 15:55

  • +
  • -
  • 0

2011 - Admin FFA

2011 ~ 2012 - Support Team

2012 ~ 2014 - Moderator

2014 - Junior Admin

2015 - Przyjaciel  R.I.P. sharkowy :(

 


#17 Kid

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:34
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:z Kuby.
Offline

Napisano 02.04.2011 16:25

Nie widzę sensu tłumaczenia poszczególnych funkcji skoro niektórzy nie potrafią nawet wkleić gotowego kodu...


Ale lepiej wytłumaczyć, bo przyjdzie pr0 el0 kozak0 ( np. ja ) i się doczepi, dżołk oczywiście.

mi jakos latwiej sie uczyc gdy widze gotowy kod :F wiec i robie takie tutki będę mial wolna chwile postaram sie troche to skomentowac


Loozik, nie? Jbc. to mogę pomóc.


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#18 -bercik-

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:58
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Strzelce
Offline

Napisano 06.04.2011 15:22

Witam

mam problem;/Jak kompiluj sma coda to wyskakuja errory, ostatnio wrzucilem frakcje

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

QTM_CodMod.sma(1628) : warning 217: loose indentation
QTM_CodMod.sma(1674) : warning 209: function "ZarejestrujKlase" should return a value
QTM_CodMod.sma(1675) : error 010: invalid function or declaration

1 Error.
Could not locate output file QTM_CodMod.amxx (compile failed).

chyba tu jest problem

public ZarejestrujKlase(plugin, params)
{
	if(params != 7)
		return PLUGIN_CONTINUE;
		
	if(++ilosc_klas > MAX_ILOSC_KLAS)
		return -1;

	pluginy_klas[ilosc_klas] = plugin;
	
	get_string(1, nazwy_klas[ilosc_klas], MAX_WIELKOSC_NAZWY);
	get_string(2, opisy_klas[ilosc_klas], MAX_WIELKOSC_OPISU);
	
	bronie_klasy[ilosc_klas] = get_param(3);
	zdrowie_klas[ilosc_klas] = get_param(4);
	kondycja_klas[ilosc_klas] = get_param(5);
	inteligencja_klas[ilosc_klas] = get_param(6);
	wytrzymalosc_klas[ilosc_klas] = get_param(7);
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Snajper"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Podstawowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Komandos"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Podstawowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Strzelec Wyborowy"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Podstawowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Obronca"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Podstawowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Medyk"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Podstawowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Wsparcie Ogniowe"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Podstawowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Saper"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Podstawowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Demolitions"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Podstawowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Rusher"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Podstawowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Ciezki Zolnierz"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Nowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Kamikadze"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Nowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Lekki Zolnierz"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Nowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"MacGyver"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Nowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Powstaniec"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Nowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Profesjonalny lekarz"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Nowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Rebeliant"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Nowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Spadochroniarz"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Nowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Talib"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Nowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Zombiak"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Nowe";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Admiral [KLASA Premium]"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Premium";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Kapitan [KLASA Premium]"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Premium";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Kucacz [KLASA Premium]"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Premium";
if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Ninja [KLASA Premium]"))
        frakcja_klas[ilosc_klas] = "Premium";
        }

Użytkownik -bercik- edytował ten post 06.04.2011 15:23


#19 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.04.2011 15:12

if(equali(nazwy_klas[ilosc_klas],"Ninja [KLASA Premium]")
masz ")" za duzo na koncu
po za tym to nie temat do takich pytan
  • +
  • -
  • 2

#20 jejaja

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:43
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 08.04.2011 18:41

Kurde w której linijce mam zarejestruj klase w moim .sma?

Załączone pliki







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych