Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Dodatek

Funkcje nowych statystyk

Dodatek

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#21 *MARIUSZ*

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:47
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Mazowsze
Offline

Napisano 16.12.2011 22:31

set_user_gravity(id,1.0:(ZMIENNA_TEJ_STATYSTYKI[id]/25))

Zamiast tego daj:
set_user_gravity(id,1.0*(1.0-ZMIENNA_TEJ_STATYSTYKI[id]/65.0))

Użytkownik *MARIUSZ* edytował ten post 16.12.2011 22:35

  • +
  • -
  • 0

#22 Koniarek

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:250
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 13.01.2012 17:07

Mogl by ktos dac Prawidlowy Kod do Grawitacji bo ten niedziala

#23 Kolar`.

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 13.01.2012 17:16

Działa.

#24 Koniarek

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:250
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 13.01.2012 20:07

@up

Moze tobie dziala ale mi nie :)

Jak tobie dziala to zapodaj public set_gravitychange(id)

#25 Kolar`.

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 13.01.2012 22:14

Załóż osobny temat, jakie masz errory etc. Wiesz chociaż że to tylko funkcje ?

#26 Skipi

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:Polak
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 24.05.2012 17:06

Co do regeneracji jest błąd i nie chciało skomplikować.
Wystarczyło usunąć "+" mój kod wygląda tak :

public RegeneracjaThink(Bot)
{
new iPlayers[32], iNum, id;
get_players(iPlayers, iNum);
for(new i; i<iNum; i++)
{
id = iPlayers[i];
if (!is_user_alive(id)) continue;
if (player_reg[id]>0)

change_health(id,player_reg[id]/2,0,"");
}
set_pev(Bot, pev_nextthink, get_gametime() + 5.0);
}


  • +
  • -
  • 1

#27 Play4Fun

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:86
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Lublin
Offline

Napisano 11.06.2012 10:56

Wyżej kolega napisał prawidłowy kod.
Kod podany w poradniku ma błędy przy kompilacji (chodzi np o symbol iNum) - proszę poprawić :P

Skipi +

Za poradnik też duży +

@Edit funkcja nie regeneruje HP tylko je dodaje :) taki mały błąd

Użytkownik Play4Fun edytował ten post 11.06.2012 11:00

  • +
  • -
  • 0

#28 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 16.06.2012 14:52

Kod na leczenie w pierwszym poście całkowicie pomieszał się jakby z kolorowaniem składni.
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#29 Micholekxd

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:277
  • Imię:Micholek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 09.08.2012 12:55

Znajdujemy funkcję public Give_Xp(id,amount) a w niej:
player_xp[id]+=amount

I w tym momencie zmieniamy na :
if (ZMIENNA_TEJ_STATYSTYKI[id]>0) player_xp[id]+=amount+ZMIENNA_TEJ_STATYSTYKI[id]
else player_xp[id]+=amount

Co 1 punkt w tą statykę dodaję nam dodatkowo 1 punkt XP(oczywiście można np. co 5 punktów w tą statykę...tak jak w funkcji wyżej).


tutaj nic nie trzeba wpisywac?? = ZMIENNA_TEJ_STATYSTYKI
if (ZMIENNA_TEJ_STATYSTYKI[id]>0) player_xp[id]+=amount+ZMIENNA_TEJ_STATYSTYKI[id]]
Unikalne Serwery: www.StacjaFragow.pl

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#30 kosa669699

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -9
Mniej niż zer0.

  • Postów:37
  • Lokalizacja:kepice
Offline

Napisano 09.08.2012 20:13

Działa dzięki
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

Legendarny serwer cod mod 201lv[DeatchMeach] UNIKAT


#31 Micholekxd

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:277
  • Imię:Micholek
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 09.08.2012 21:47

tylko tyle komend dodac i EXP dziala ok statystyka??
Unikalne Serwery: www.StacjaFragow.pl

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Dodatek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych