Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Dodatek

Funkcje nowych statystyk

Dodatek

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 23.07.2011 17:29

*
Popularny

Dodatek zawiera funkcję poszczególnych statystyk (w pod temacie wymienione). Są moje więc oczywiście nie zdziwię się jeżeli ktoś inny da krótsze lub po prostu bardziej optymalne :)

Regeneracja HP - co x sekund dostajesz (punkty tej statystyki/y = HP)
Spoiler


EXP
Spoiler


Grawitacja
Spoiler


Niewidzialność
Spoiler


Wszelkie błędy/niedogodności proszę zgłaszać w temacie.
Tego dodatku zabrania się kopiowania na inne fora itp. bez zgody autora.

  • +
  • -
  • 13

#2 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 25.07.2011 15:44

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

Error: Symbol already defined: "CreateHealBot" on line 14124		(1 klamra)
Error: Invalid expression, assumed zero on line 14144			( reszta tyczy się tego change_health(id,+player_regeneracja[id]/2,0,"")<img src='http://img.amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' />
Warning: Expression has no effect on line 14144
Warning: Expression has no effect on line 14144
Warning: Expression has no effect on line 14144
Error: Expected token: ";", but found ")" on line 14144
Error: Invalid expression, assumed zero on line 14144
Error: Too many error messages on one line on line 14144

Compilation aborted.
5 Errors.
Could not locate output file C:\Users\Kuzyn Coś\Desktop\Nowy folder (4)\DIABLO\diablo.amx (compile failed).


CreateHealBot()
{
new Bot = engfunc(EngFunc_CreateNamedEntity, engfunc(EngFunc_AllocString, "info_target"));
if (Bot)
{
set_pev(Bot, pev_classname, "Regeneracja");
dllfunc(DLLFunc_Spawn, Bot);
set_pev(Bot, pev_nextthink, get_gametime() + 5.0);
}
}

public RegeneracjaThink(Bot)
{
new iPlayers[32], iNum, id;
get_players(iPlayers, iNum);
for(new i; i<iNum; i++)
{
id = iPlayers[i];
if (!is_user_alive(id)) continue;
if (player_regeneracja[id]>0)

change_health(id,+player_regeneracja[id]/2,0,"");
}
set_pev(Bot, pev_nextthink, get_gametime() + 5.0);
}

Użytkownik ParadisO edytował ten post 25.07.2011 15:46

  • +
  • -
  • 1

#3 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 25.07.2011 19:05

UP
Poprawione - pierwszy post zaktualizowany.
Dzięki za info.
  • +
  • -
  • 0

#4 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 25.07.2011 20:33

Czy przy
CreateHealBotX()
mam za X podstawić liczbę ?

jak tak zrobiłem to wyskoczyło
Warning: Symbol is never used: "CreateHealBot5" on line 14147

  • +
  • -
  • 0

#5 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 26.07.2011 02:32

Nie. To po prostu nazwa.
  • +
  • -
  • 0

#6 Begrezen

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 26.07.2011 23:15

Leci + tego szukałem :D
  • +
  • -
  • 0

#7 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 26.07.2011 23:21

Nie. To po prostu nazwa.

Zamień tą literę X bo znowu ktoś napisze, że mu nie działa.
Poradnik OK :)
  • +
  • -
  • 0

#8 Koniarek

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:250
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 01.11.2011 13:30

Zrobilem to:

public set_gravitychange(id)
{
if(is_user_alive(id) && is_user_connected(id))
{
if(player_class[id] == Ninja)
{
if(player_b_gravity[id]>6) set_user_gravity(id, 0.17)
else if(player_b_gravity[id]>3) set_user_gravity(id, 0.2)
else set_user_gravity(id, 0.25)
}
else if(player_gravity[id]>0)
{
set_user_gravity(id,1.0:(player_gravity[id]/25))
}
else
{
set_user_gravity(id,1.0*(1.0-player_b_gravity[id]/12.0))
}
}
}


I bledy:
<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/haha.gif' class='bbc_emoticon' alt='xD' />.sma(7839) : error 001: expected token: ",", but found ":"
<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/haha.gif' class='bbc_emoticon' alt='xD' />.sma(7839) : error 029: invalid expression, assumed zero
<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/haha.gif' class='bbc_emoticon' alt='xD' />.sma(7839) : warning 215: expression has no effect
<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/haha.gif' class='bbc_emoticon' alt='xD' />.sma(7839) : error 001: expected token: ";", but found ")"
<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/haha.gif' class='bbc_emoticon' alt='xD' />.sma(7839) : fatal error 107: too many error messages on one line

Użytkownik Koniarek edytował ten post 01.11.2011 13:31


#9 Kavi76

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 01.11.2011 19:20

zrobilem wszystko według tego poradnika ale niestety regeneracja niedziała a w bazie danych nie ma komórki ze skillem regeneracj ;f
  • +
  • -
  • 0

#10 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 01.11.2011 19:24

zrobilem wszystko według tego poradnika ale niestety regeneracja niedziała a w bazie danych nie ma komórki ze skillem regeneracj ;f

To są tylko funkcje, regeneracja działa.
  • +
  • -
  • 0

#11 Kavi76

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 01.11.2011 19:46

Więć tak zrobiłem wszystko jak powinno być wbiłem na klasie 5 lvl dałem 5 pkt w regeneracje i teoretycznie co 5 s powinienem dostawać 1 hp jednak tak się nie dzieje ... więc chyba jednak nie działa
  • +
  • -
  • 0

#12 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 01.11.2011 20:03

to działa razem z tym
http://amxx.pl/topic...wych-statystyk/
  • +
  • -
  • 0

#13 Kavi76

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 01.11.2011 20:29

teoretycznie działa, mi się wszystko kompiluje staty moge rozdawać w bazie danych nie mam wpisu regeneracij i nie przywraca hp. Jeśli jest taka potrzeba moge dać .sma

W poradniku jest nie jest napisane co dać w public skilltree więc improwizowałem może tu jest błąd ??
case 4:
			    {	   
					    
					    if (player_reg[id]<50){
							    player_point[id]-=1     
							    player_reg[id]+=1
							    client_cmd(id, "spk sound/diablo/stat")
					    }
					    else client_print(id,print_center,"Maksymalny poziom regeneracij osiagniety")

  • +
  • -
  • 0

#14 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 01.11.2011 20:33

if (player_regeneracja[id]<50){
tak nie powinno być ?

Użytkownik glut1997 edytował ten post 01.11.2011 20:34

  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#15 Kavi76

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 02.11.2011 06:30

if (player_regeneracja[id]<50){

tak mi się zdaję że w public skiltree odpowiada to za to że moge dać 50 pkt w statystyke ?
  • +
  • -
  • 0

#16 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 02.11.2011 17:31

teoretycznie działa, mi się wszystko kompiluje staty moge rozdawać w bazie danych nie mam wpisu regeneracij i nie przywraca hp. Jeśli jest taka potrzeba moge dać .sma

W poradniku jest nie jest napisane co dać w public skilltree więc improwizowałem może tu jest błąd ??

case 4:
				{	  
						
						if (player_reg[id]<50){
								player_point[id]-=1	
								player_reg[id]+=1
								client_cmd(id, "spk sound/diablo/stat")
						}
						else client_print(id,print_center,"Maksymalny poziom regeneracij osiagniety")

W temacie jest napisane że to tylko funkcję poradnik do nowych statystyk (tzw. wpisy do bazy itp.) poszukaj w tym dziale.

if (player_regeneracja[id]<50){
tak nie powinno być ?

if (player_regeneracja[id]<50){
tak mi się zdaję że w public skiltree odpowiada to za to że moge dać 50 pkt w statystyke ?

Tak to jest warunek że można mieć tylko 50.
  • +
  • -
  • 0

#17 koszyk

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:44
  • Lokalizacja:DALEKO
Offline

Napisano 19.11.2011 14:06

Doda mi ktoś te statystyki do sma sql by_onyke ? Dam + .
Onyke (19.11.2011 14:18):
Załóż nowy temat w Diablomod>Pytania!

  • +
  • -
  • 0

#18 koszyk

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:44
  • Lokalizacja:DALEKO
Offline

Napisano 16.12.2011 14:36

Zrobilem to:


public set_gravitychange(id)
{
if(is_user_alive(id) && is_user_connected(id))
{
if(player_class[id] == Ninja)
{
if(player_b_gravity[id]>6) set_user_gravity(id, 0.17)
else if(player_b_gravity[id]>3) set_user_gravity(id, 0.2)
else set_user_gravity(id, 0.25)
}
else if(player_gravity[id]>0)
{
set_user_gravity(id,1.0:(player_gravity[id]/25))
}
else
{
set_user_gravity(id,1.0*(1.0-player_b_gravity[id]/12.0))
}
}
}


I bledy:
<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/haha.gif' class='bbc_emoticon' alt='xD' />.sma(7839) : error 001: expected token: ",", but found ":"
<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/haha.gif' class='bbc_emoticon' alt='xD' />.sma(7839) : error 029: invalid expression, assumed zero
<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/haha.gif' class='bbc_emoticon' alt='xD' />.sma(7839) : warning 215: expression has no effect
<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/haha.gif' class='bbc_emoticon' alt='xD' />.sma(7839) : error 001: expected token: ";", but found ")"
<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/haha.gif' class='bbc_emoticon' alt='xD' />.sma(7839) : fatal error 107: too many error messages on one line


Mam podobne błędy jak kolega - co zrobić ?

Użytkownik koszyk edytował ten post 16.12.2011 14:36

  • +
  • -
  • 0

#19 *MARIUSZ*

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:47
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Mazowsze
Offline

Napisano 16.12.2011 15:20

Ta grawitacja nie działa miałem ją i nie działała ma ktoś prawidłowe funkcje ?
  • +
  • -
  • 0

#20 Kolar`.

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:704
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 16.12.2011 16:42

Działa.





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Dodatek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych