Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Na deathrun`a staty i rankv0.5, mysql, ML


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
307 odpowiedzi w tym temacie

#21 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 04.04.2011 15:06

To można te statystyki zrobić też na www? (pod /top15) też ma być.

I czy jest możliwość zrobienia że liczy czas od respawna do naciśnięcia modelu, który mam ? Taki guzik. A jak da to jak potem ustawić..

Użytkownik DAMIANq edytował ten post 04.04.2011 15:06

  • +
  • -
  • 0

#22 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 04.04.2011 15:11

Mogę dodać opcję z guzikiem; nie gram DR, ale wydawało mi się, że jak 2 osobny przybiegną obok siebie to naciśnięcie guzika oszuka nieco czas tego drugiego co nie zdąży kliknąć; chyba, że nie ma to być typowy guzik z silnika HL, a imitacja z wykryciem +use w jego pobliżu.

Staty ogólnie są do zrobienia, ale im więcej wymagasz tym dłużesz musisz czekać (a dla supernadgorliwych będzie to nieskończona ilość minut)
  • +
  • -
  • 0

#23 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 04.04.2011 16:37

To jakbyś mógł to zrób :). Nie wiem jak to jest z guzikiem, ale grałem kiedyś na serwie, że kliknąłem o kilka ms za jakimś innym graczem.
  • +
  • -
  • 0

#24 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 04.04.2011 16:48

Zrobiłem takie proste staty na www. Lista map z przekierowaniem do top15. Można tego użyć jako top15 na serwerze podając w cvarze link do index.php. Nie jestem designerem, jak ktoś podrzuci układ lub grafiki to mogę oskryptować.

Załącznik usuniety
  • +
  • -
  • 1

#25 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 04.04.2011 16:52

ten plugin troche laguje serwer
moze to wina zapisu mysql ?
dałoby rade zrobić zapis na nvault [niestety wtedy bez stat www. rzecz jasna :/]

#26 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 04.04.2011 17:04

w finish.inl jest
#define BLIFE 1
zamień na 10, przekompiluj i zobacz czy są lagi ciagle
  • +
  • -
  • 0

#27 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 04.04.2011 17:19

R3X jak ktos ma baze mysql to w 95% ma server WWW

moglbys dorobic jeszcze forward wywolywany przy pobiciu recordu mapy itd np do roznego rodzaju xp modow :D
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#28 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 04.04.2011 17:41

no rozumiem, dlatego dałem cvara z adresem do generowanej PHPem Topki

za forwardy właśnie się zabieram, a ten z pobiciem rekordu jest bardzo ciekawy :) dzięki za pomysł
  • +
  • -
  • 0

#29 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 04.04.2011 19:59

da radę, aby kończyło się na guziku (mam model) i żebym sam mógł go sobie ustawić ?
  • +
  • -
  • 0

#30 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 04.04.2011 20:15

Myślałem, że już odpowiedziałem :P Tak, da radę.
  • +
  • -
  • 0

#31 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 04.04.2011 21:21

w statystykach www taki blad mi pokazuje

Warning: require(topStats.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/booyaka/public_html/deathrun/index.php on line 11

Warning: require(topStats.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/booyaka/public_html/deathrun/index.php on line 11

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'topStats.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/booyaka/public_html/deathrun/index.php on line 11


ps. i da sie zrobić normalne top 15 ?:P
bo jak wrzucilem teraz to mi chce ze strony www. odczytywac a ja chce to co zrobiłes :D

Użytkownik SzrederS edytował ten post 04.04.2011 21:38


#32 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 04.04.2011 22:54

Szreders - a edytowales config.php? dodales tam dane do polaczenia z baza mysql?

Poza tym statystyki WWW mozna zrobic na bazie nvault co R3X juz udowodnil piszac staty do CODa.
Widze, ze nie musze juz pisac statow www... podrzuce grafike w takim razie...
Jednak gdybyś się zdecydowal na mozliwość zapisu do nvault (ustawione cvarem) zamiast sqlite, to myśle, ze byloby to najlepsze rozwiazanie...

edit: grafika w zalaczniku

Załączone pliki


Użytkownik hiroshima edytował ten post 04.04.2011 23:54

  • +
  • -
  • 1

#33 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 05.04.2011 08:05

tak hiroshima edytowałem config.php , ale sproboje jeszcze raz ....
poprawilem w config.php , ale [usunalem "" w danych do bazy danych , ale teraz mam cos takiego ]

config mam ustawiony tak :

<?php
if(!defined("DRSTATS"))

die("Brak dostepu")
$host = 188.165.251.17;
$user = booyaka_booyaka;
$pass = haslo;
$dbname = booyaka_deathrun;
?>


i mam taki blad

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/booyaka/public_html/deathrun/config.php on line 5


Użytkownik SzrederS edytował ten post 05.04.2011 08:16


#34 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 05.04.2011 11:16

zostaw dane w uszach ""
  • +
  • -
  • 0

#35 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 05.04.2011 11:37

nadal mam ten blad ...:/
tobie hiroshima dziala ?
daj link do stronki to sobie zobacze ...

#36 verman

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 37
Życzliwy

  • Postów:204
  • GG:
  • Lokalizacja:Bielsko-Biała
Offline

Napisano 05.04.2011 11:41

Na jakim hostingu masz bazę?
  • +
  • -
  • 0

#37 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 05.04.2011 11:43

na xxa.pl , tam działa bo z deathrun timer mi staty smigały

#38 verman

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 37
Życzliwy

  • Postów:204
  • GG:
  • Lokalizacja:Bielsko-Biała
Offline

Napisano 05.04.2011 11:45

cPanel X - Menadżer zdalnego połączenia MySQL - wpisujesz % i klikasz add host.
  • +
  • -
  • 1

#39 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 05.04.2011 11:53

nadal nic :/

Dodano 05 kwiecień 2011 - 13:40:
i rex jak zrobić zeby było normalne top15 ?
bo tego z www. nie chce bo staty na www. mi nie działają .

#40 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 05.04.2011 14:27

@SzrederS
ustaw cvar od linku na ""


Aktualizacja do 0.3
- poprawiona ramka (prawdopodobna przyczyna lagów)
- interfejs programistyczny, kilka forwardów i natyw


Nie mam modelu guzika więc wrzuciłem barneya :)
Ta wydajniesza ramka nie zmienia koloru więc jest aktualizowana rzadziej


Dzięki za grafikę, może wieczorem ją dołączę do statów.
  • +
  • -
  • 2




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych