Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Challenge - wyzwania i nagrody


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
130 odpowiedzi w tym temacie

#101 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 10.07.2011 09:13

Podczas kompilacji mam taki error:
Error: Cannot read from file: "challenge" on line 10

  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#102 Syczaj

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:156
  • Lokalizacja:Plock
Offline

Napisano 10.07.2011 09:38

wrzuc challenge do include (masz w folderze scriptings)
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#103 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 10.07.2011 10:35

już mam a tak w ogóle, to tu pisz że nie można przeczytać 10 linii pliku.
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#104 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 10.07.2011 14:34

błąd informuje, że brakuje pliku dołączanego w 10 linii sma, a nie że w dołącznym plik nie można odczytać 10 linijki
  • +
  • -
  • 0

#105 Syczaj

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:156
  • Lokalizacja:Plock
Offline

Napisano 10.07.2011 16:19

R3X jest spory problem. Po wykonaniu zadania, czasem buguje sie i co jakis tam czas dostajesz nagrode.
Dałoby sie to jakos naprawic? Dość bardzo pilne, bo na serwerze który sie kreci w okol tego pluginu musialem go wylaczyć.
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#106 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 10.07.2011 17:24

ale w 10 lini jest #pragma libary "challenge"
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#107 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 10.07.2011 17:55

Syczaj, pokaż jakiś kod
pewnie dajesz nagrody nawet jak już ktoś ukończył wcześniej zadanie. Musisz sprawdzać challenge_get_state() albo globalną tablicą bool: przed hasAccess()
  • +
  • -
  • 0

#108 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 10.07.2011 18:22

r3x pomożesz z problemem ? @up@up
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#109 Syczaj

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:156
  • Lokalizacja:Plock
Offline

Napisano 10.07.2011 18:31


#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <hamsandwich>
#include <fakemeta>
#include <csx>

#include <challenge>


#define PLUGIN "Challenge Test"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "R3X"


new const gszChallenge[]= "Plantator";
new const gszAward[] = "+9'700 EXP";

new CSW_CUSTOM;

new chid;

new gDone[33];

public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR);

//dodaj wyzwanie do listy
chid = register_challenge(gszChallenge, gszAward);
challenge_set_group(chid, "Doswiadczenie");

//zarejestruj wlasna statystyke
CSW_CUSTOM = challenge_custom_weapon("custom#1");

}

//Funkcja ulatwiajaca sprawdzenie czy gracz spelnia warunki wyzwania
hasAccess(id){
return (ch_get_user_stats(id, CSW_CUSTOM) >= 100);
}

public client_gain_point(id){
if(!gDone[id] && hasAccess(id)){

//Daj nagrodę
server_cmd("amx_giveexp #%d 9700", get_user_userid(id))
challenge_done(id, chid);

gDone[id] = 1;
}
}


public bomb_planted(id){
ch_add_user_stats(id, CSW_CUSTOM);//dodaj punkt
}

//aktualizacja tabeli od razu przy podlaczeniu sie gracza
public client_data_loaded(id){
if(hasAccess(id))
challenge_done(id, chid, 0); //wykonanie bez informacji
}

//Postep wyzwania
public challenge_progress(id, challenge, szProgress[], size){
formatex(szProgress, size, "%d/%d", ch_get_user_stats(id, CSW_CUSTOM), 100);
}
/* AMXX-Studio Notes - DO NOT MODIFY BELOW HERE
*{\\ rtf1\\ ansi\\ deff0{\\ fonttbl{\\ f0\\ fnil Tahoma;}}\n\\ viewkind4\\ uc1\\ pard\\ lang1045\\ f0\\ fs16 \n\\ par }
*/



/**
* Za 15 zabić z noża daje 1000$
* jednorazowa nagroda
*/

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <cstrike>

#include <challenge>

#define PLUGIN "Challenge Szybkie Info"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "R3X"

new const gszChallenge[]= "Ninja";
new const gszAward[] = "+6'300 EXP";

new chid;

new gDone[33];

public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR);

//dodaj wyzwanie do listy
chid = register_challenge(gszChallenge, gszAward);
challenge_set_group(chid, "Doswiadczenie");

//wlacz automatyczne zlicznie zabic nozem
challenge_uses_stats(CSW_KNIFE);
}

//Funkcja ulatwiajaca sprawdzenie czy gracz spelnia warunki wyzwania
hasAccess(id){
return (ch_get_user_stats(id, CSW_KNIFE) >= 150);
}


public client_putinserver(id){
gDone[id] = 0;
}
//aktualizacja tabeli od razu przy podlaczeniu sie gracza
public client_data_loaded(id){
gDone[id] = hasAccess(id);
if(gDone[id])
challenge_done(id, chid, 0); //wykonanie bez informacji
}

//gracz dostal punkt
public client_gain_point(id){
if(!gDone[id] && hasAccess(id)){
//daj 45000 expa

server_cmd("amx_giveexp #%d 6300", get_user_userid(id))

//oznacz jako wykonane i pokaz informacje
challenge_done(id, chid);

gDone[id] = 1;
}
}

//Postep wyzwania
public challenge_progress(id, challenge, szProgress[], size){
formatex(szProgress, size, "%d/%d", ch_get_user_stats(id, CSW_KNIFE), 150);
}


Poki co ukonczyli te 2 wyzwania, ale exp wchodzi czesciej.

Użytkownik Syczaj edytował ten post 10.07.2011 18:32

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#110 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 10.07.2011 18:36

@Fili
nie masz pliku challenge.inc w include/

@Syczaj
public client_data_loaded(id){
        if(hasAccess(id))
                challenge_done(id, chid, 0); //wykonanie bez informacji
}
tutaj musisz ustawić gbDone[id] na 1 albo użyj nowego natywu: challenge_get_state()
  • +
  • -
  • 0

#111 Syczaj

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:156
  • Lokalizacja:Plock
Offline

Napisano 10.07.2011 19:07

public client_data_loaded(id){
if(hasAccess(id))
challenge_done(id, chid, 0); //wykonanie bez informacji
gDone[id] = 1;
}

Mniej wiecej rozumiem, że tak to ma wyglądać?

Użytkownik Syczaj edytował ten post 10.07.2011 19:07

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#112 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 10.07.2011 19:14

Ta, ale jeszcze klamry
public client_data_loaded(id){
        if(hasAccess(id)){
                challenge_done(id, chid, 0); //wykonanie bez informacji
                gDone[id] = 1;
       }
}

  • +
  • -
  • 0

#113 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 10.07.2011 19:56

Panie R3X mam challenge.inc w include/
Dowód : http://img593.images...5531/challd.png

Użytkownik Fili:P edytował ten post 11.07.2011 07:29

  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#114 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 10.07.2011 20:40

błąd informuje, że brakuje pliku dołączanego w 10 linii sma, a nie że w dołącznym plik nie można odczytać 10 linijki

ale w 10 lini jest #pragma libary "challenge"

błąd nie jest generowany przez zawartość challenge.inc, a przez jego brak

możesz mieć kilka folderów include (ja np. mam ze 4) to MUSI być ten przy kompilatorze, zobacz w swoim edytorze ścieżkę do amxxpc.exe i od niego szukaj include

i koniec, to nie jest temat pt. "Nie umiem kompilować pluginów", jak masz z tym problem idź do działu Scripting/
  • +
  • -
  • 1

#115 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 11.07.2011 07:33

dzięki masz plusa, okazało się że mam 12 folderów include
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#116 Syczaj

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:156
  • Lokalizacja:Plock
Offline

Napisano 11.07.2011 14:56

Mr. R3X, po zaktualizowaniu pluginu do najnowszej wersji musze przekompilowac na nowo wszystkie pluginy (od challengey), dobrze rozumiem?
Bo poki co wywala maaaase błędów przy ładowaniu mapy.
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#117 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 11.07.2011 15:09

no lepiej przekompiluj, a jakie błędy sypie?
  • +
  • -
  • 0

#118 Syczaj

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:156
  • Lokalizacja:Plock
Offline

Napisano 11.07.2011 16:56

Nie mam go gdzie teraz wlaczyc, ale sypało multum linijek o natywach stats_cośtam, jak zmienialem mape.
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#119 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 15.07.2011 19:36

mógłbyś dodać, aby 1 wyzwanie odblokowywało 2

Problem:
Zainstalowałem tą bibliotekę na moim serwerze razem z dHUD/mysql, dodałem 1 własne wyzwanie, lecz plugin nie chcę działać. Po wpisaniu /challenge nic się nie dzieję, a w bazie danych nie stworzyła się żadna tabela.

Użytkownik Fili:P edytował ten post 16.07.2011 07:00

  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#120 Syczaj

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:156
  • Lokalizacja:Plock
Offline

Napisano 16.07.2011 09:06

Pokaż logi.

Edit:
Wychodze z założenia, ze nie zmieniales nic w głównym pluginie, wiec pewnie nie masz odblokowanego jakiegoś modułu.

Użytkownik Syczaj edytował ten post 16.07.2011 09:08

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych