Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Modyfikacja

Zmiana modela !dla zbawiciela wielki +

Modyfikacja

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 MatisyaHu

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 47
Pomocny

  • Postów:296
  • Imię:MatisyaHu
  • Lokalizacja:Melbern
Offline

Napisano 13.03.2011 20:06

Siema przerobi mi ktos ten plugin Załączony plik  Christmas_C4.sma   889 bajtów  22 Ilość pobrań
  Christmas_C4.amxx
Tak, chciałbym zeby ten plugin podmienił model admina model ma byc dostepny pod flaga admin_ban
Załączony plik  model.zip   988,7 KB  29 Ilość pobrań


z Góry Wielkie dzięki :D za pomoc !

może ktos bedzie mial inny plugin zeby podmienić proszę sie nie krepować :rolleyes:

Użytkownik Mate^^ edytował ten post 13.03.2011 20:08

  • +
  • -
  • 0

#2 Whisper

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:80
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.03.2011 20:27

Zmień nazwę swojego modela i wrzuć tam gdzie napisane w precache.


#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <cstrike>

public plugin_init() {
register_plugin("AMX Admin Model", "1.1.1", "whitemike")
register_event("ResetHUD", "resetModel", "b")
return PLUGIN_CONTINUE
}

public plugin_precache() {
precache_model("models/player/admin/admin_model.mdl")

return PLUGIN_CONTINUE
}

public resetModel(id, level, cid) {
if (get_user_flags(id) & ADMIN_BAN) {
new CsTeams:userTeam = cs_get_user_team(id)
if (userTeam == CS_TEAM_T) {
cs_set_user_model(id, "admin_model")
}
else if(userTeam == CS_TEAM_CT) {
cs_set_user_model(id, "admin_model")
}
else {
cs_reset_user_model(id)
}
}

return PLUGIN_CONTINUE
}

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#3 MatisyaHu

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 47
Pomocny

  • Postów:296
  • Imię:MatisyaHu
  • Lokalizacja:Melbern
Offline

Napisano 13.03.2011 20:52

niestety ale nie podmieniło modelu :confused:

Dodano 13 marzec 2011 - 20:54:
wszystko ok ladnie sie skomplikowało tylko admin nie ma tego modelu ! :confused:

Dodano 13 marzec 2011 - 21:02:
a moze tak zrobic ze jak mam vipa na serwerze pod flaga H to mi poprostu nie zmienia ta ten co mam

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości


Dodano 13 marzec 2011 - 23:42:
odświeżam ! :&#092;
  • +
  • -
  • 0

#4 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 13.03.2011 23:46


#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <cstrike>

public plugin_init()
{
register_plugin("Admin Model", "1.0", "MisieQ");
register_event("ResetHUD", "model", "b");
return PLUGIN_CONTINUE;
}

public plugin_precache()
{
precache_model("models/player/admin_model/admin_model.mdl");
return PLUGIN_CONTINUE;
}

public model(id, level, cid)
{
if (get_user_flags(id) & ADMIN_BAN)
{

cs_set_user_model(id, "admin_model");
}
else
{
cs_reset_user_model(id);
}
return PLUGIN_CONTINUE;
}

Użytkownik MisieQ edytował ten post 13.03.2011 23:47

  • +
  • -
  • 0

#5 Angel of Death

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 33
Życzliwy

  • Postów:150
  • GG:
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Ornontowice
Offline

Napisano 14.03.2011 01:08

Misiek niestety przy Twoim pluginie serwer łapie "Fatall Errora" i następuje "Shuting down"

Jako podpowiedź podrzucam Ci plik .sma klasy z CODa na której mam podmieniony model postaci, zrobił go dla mnie znajomy i podobno wzorował się na pluginie z strojami mikołajów ;)
Myślę że powinno Cię to w jakiś sposób nakierować na właściwy tor, pozdrawiam i powiem że sam z niecierpliwością czekam :D

Załączone pliki


Dołączona grafika

#6 MatisyaHu

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 47
Pomocny

  • Postów:296
  • Imię:MatisyaHu
  • Lokalizacja:Melbern
Offline

Napisano 14.03.2011 15:18

:confused: pomóżcie !
  • +
  • -
  • 0

#7 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 14.03.2011 16:14

sprawdź

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <cstrike>

#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "MisieQ"


public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
register_event("ResetHUD", "ReseHud", "b")
}

public plugin_precache()
{
precache_model("models/player/admin/admin.mdl");
return PLUGIN_CONTINUE;
}

public ReseHud(id)
{
if(has_flag(id, "d"))
{
cs_set_user_model(id,"admin");
}
return PLUGIN_CONTINUE
}

Użytkownik MisieQ edytował ten post 14.03.2011 18:44

  • +
  • -
  • 1

#8 MatisyaHu

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 47
Pomocny

  • Postów:296
  • Imię:MatisyaHu
  • Lokalizacja:Melbern
Offline

Napisano 14.03.2011 17:02

MisieQ ale nie dodałes ze tylko admin moze pod flaga admin_bans :unsure:

Dodano 14 marzec 2011 - 17:05:
i jest 1 warn /tmp/textSb2aow.sma(31) : warning 209: function "ReseHud" should return a value
  • +
  • -
  • 0

#9 Angel of Death

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 33
Życzliwy

  • Postów:150
  • GG:
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Ornontowice
Offline

Napisano 14.03.2011 17:27

@Mate^^

if(has_flag(id, "d"))

masz przecież na flagę "d" - czyli na amx_ban i amx_unban, jeśli masz ochotę to możesz to zastąpić inną dowolną flagą, u mnie jest to akurat "b", ponieważ nie wszyscy moi admini mają rezerwację slota ;)

@MisieQ
Oczywiście "+" w Twoją stronę bo plugin sprawdziłem na serwerze testowym i działa ;)
Dołączona grafika

#10 MatisyaHu

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 47
Pomocny

  • Postów:296
  • Imię:MatisyaHu
  • Lokalizacja:Melbern
Offline

Napisano 14.03.2011 18:02

Dodano 14 marzec 2011 - 17:05:
i jest 1 warn /tmp/textSb2aow.sma(31) : warning 209: function "ReseHud" should return a value



a ten bład !
  • +
  • -
  • 0

#11 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 14.03.2011 18:08

Dodano 14 marzec 2011 - 17:05:
i jest 1 warn /tmp/textSb2aow.sma(31) : warning 209: function "ReseHud" should return a value



a ten bład !


http://amxx.pl/topic...ilacja-lokalna/

lub

http://amxx.pl/topic...ilacja-lokalna/

Użytkownik MisieQ edytował ten post 14.03.2011 18:09

  • +
  • -
  • 0

#12 MatisyaHu

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 47
Pomocny

  • Postów:296
  • Imię:MatisyaHu
  • Lokalizacja:Melbern
Offline

Napisano 14.03.2011 18:11

tylko to nie działa od razu crash !!
  • +
  • -
  • 0

#13 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 14.03.2011 18:18

tylko to nie działa odrazu crash !!

może error logi a nie sypiesz stekiem bzdur :P

Oczywiście "+" w Twoją stronę bo plugin sprawdziłem na serwerze testowym i działa ;)


+ sprawdzałem na domowym hlds i trybi...
  • +
  • -
  • 0

#14 MatisyaHu

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 47
Pomocny

  • Postów:296
  • Imię:MatisyaHu
  • Lokalizacja:Melbern
Offline

Napisano 14.03.2011 18:21

nie wyskakuja mi logi tylko to w konsoli !!
"Fatall Errora" i następuje "Shuting down"
moze skomplikuj mi i zobacze czy twoja wersja dziala !
  • +
  • -
  • 0

#15 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 14.03.2011 18:45

nie wyskakuja mi logi tylko to w konsoli !!
"Fatall Errora" i następuje "Shuting down"
moze skomplikuj mi i zobacze czy twoja wersja dziala !

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#16 byCZUS

    Listonosz

  • Support Team

Reputacja: 743
Guru

  • Postów:459
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:GW
Offline

Napisano 14.03.2011 18:53

Crash występuje wtedy gdy nie masz modelu ...
Dodałem takie zabezpieczenie, teraz nawet jeśli nie ma modelu serwer Ci nie padnie.


#include <amxmodx>
#include <cstrike>

new const model[] = "admin";
new bool: mozliwe = false;

public plugin_init() {
register_plugin("asd", "1.0", "fssf");
register_event("ResetHUD", "ReseHud", "b")
}

public plugin_precache()
{
new temp[256];
formatex(temp, 255, "models/player/%s/%s.mdl", model, model);

if(file_exists(temp))
{
precache_model(temp);
mozliwe = true;
} else log_amx("Nie ma modelu: %s", temp);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

public ReseHud(id)
{
if(get_user_flags(id) & ADMIN_BAN && mozliwe) cs_set_user_model(id, model);
else cs_reset_user_model(id);

return PLUGIN_CONTINUE
}


@down

Jeśli masz jakiś csdm albo auto respawn to wiadomo bo to się wykonuje tylko na początku rundy, dokładnie w momencie resetowaniu hud'a.

Co do 2 tak może się gryźć jeśli gracz ma admina i vip'a

Użytkownik byCZOL edytował ten post 14.03.2011 20:01

  • +
  • -
  • 1

Dziękuje, dobranoc.


#17 MatisyaHu

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 47
Pomocny

  • Postów:296
  • Imię:MatisyaHu
  • Lokalizacja:Melbern
Offline

Napisano 14.03.2011 19:45

byczol niedziała poprawnie jak mnie zabija juz mam normalny model ! ?

Dodano 14 marzec 2011 - 19:50:
a moze byc to spowodowane ze mam plugin vip z modelem i cos nie trybi !
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Modyfikacja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych