Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Tutorial

Blokada expienia

Tutorial

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 12.01.2011 13:45

*
Popularny

Widziałem raz, że ktoś tam się pytał na forum jak wyłączyć dawanie expa, gdy na serwerze jest mniej niż 2 graczy, czyli po prostu jak zablokować tzw. expienie.
Spoiler


Od teraz exp będzie dodawany tylko wtedy, gdy na serwerze będzie minimum 2 graczy (boty i hltv się nie wliczają). Dodatkowo dodałem, że jeśli ilość expa, którą ma dostać gracz, będzie większa, bądź równa 200, to wtedy ta blokada nie będzie działać, przyda się takie coś, gdy ktoś ma dodaną komendę na dawanie expa i będzie chciał sobie dodać expa gdy na serwerze będzie pusto :D oczywiście 200 można sobie zamienić na inną wartość.

Użytkownik sebul edytował ten post 25.02.2011 03:38

  • +
  • -
  • 10
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#2 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 12.01.2011 19:12

Dobra blokada ale wiesz ludzie są sprytni :) Pisał gdzieś Verticus jak zrobić lepszą blokadę może znajdziesz i też pomyślisz ^^
  • +
  • -
  • 0

#3 sebul

    Godlike

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 12.01.2011 19:26

Sprytni w sensie, że siedzi 2 graczy i sobie expią? Tego akurat nie wykluczam, ale przy takim czymś co podałem już na pewno nie spotkasz jakiegoś jednego typka na serwerze co będzie latał z paką jak najszybciej na bsa, albo ratował zakładników, żeby zdobyć expa.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#4 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 12.01.2011 19:32

Zmiana tej jedynki na dwójkę nic nie da ?:
if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){

  • +
  • -
  • 0

#5 sebul

    Godlike

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 12.01.2011 19:42

Zmiana tej jedynki na dwójkę nic nie da ?:

if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){

Da, ale jeśli masz jakieś hltv, albo po prostu boty na spekcie, to wtedy już nie...

Użytkownik sebul edytował ten post 13.01.2011 23:09

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#6 cesik

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:KIELCE
Offline

Napisano 16.02.2011 07:36

hmmm fajne a jest opcja zeby zrobic np blokade nocna expa np.
Od 24 do 9 rano wykonywanie celow mapy i zabijanie przeciwnikow bedzie dawalo 1 exp ?
za pomoc dam +:D

#7 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 16.02.2011 08:13

jak zwykle najprostsze rzeczy są najlepsze ;]
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#8 cesik

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:KIELCE
Offline

Napisano 16.02.2011 10:11

tzn?

#9 FreZZy

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 210
Profesjonalista

  • Postów:716
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Wwa
Offline

Napisano 16.02.2011 10:37

tzn jak bedzie 5 graczy na servie 0 5 rano to szybko wyjdą bo nie będzie im dawało expa za gre

#10 sebul

    Godlike

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 16.02.2011 12:20

Co do godzin od kiedy do kiedy ma dawać expa, to niby da się to jakoś zrobić, ale to będzie na zasadzie takiej, ze gdy wartość tego dodanego expa przekroczy powiedzmy 30, to wtedy można dodać, żeby dawało 1, czyli to będzie mniej więcej tak wyglądać:
public Give_Xp(id,amount)
{
if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
{
if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
new sHour[3], iHour;
get_time("%H", sHour, 2);
iHour = str_to_num(sHour);
if(iHour <= 9 && amount > 30) amount = 1;
player_xp[id]+=amount

oczywiście każdy sobie może pozmieniać te wartości.
  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#11 cesik

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:KIELCE
Offline

Napisano 16.02.2011 14:42

i mam to dobisac do diablo.sma? i zrobic nowy diablo.amx?

#12 FreZZy

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 210
Profesjonalista

  • Postów:716
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Wwa
Offline

Napisano 16.02.2011 15:11

No to na początek znajdź

public Give_Xp(id,amount)
{
if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
{


i zamień na

public Give_Xp(id,amount)
{
if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
{
if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
new sHour[3], iHour;
get_time("%H", sHour, 2);
iHour = str_to_num(sHour);
if(iHour <= 9 && amount > 30) amount = 1;
player_xp[id]+=amount


następnie znajdź w tym samym publicu

write_hud(id)
}
}


i dodaj za


return PLUGIN_CONTINUE;




#13 cesik

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:KIELCE
Offline

Napisano 16.02.2011 21:35

k dzięki i rozumiem ze szlaban na expa zaczyna sie od godz 3 rano
new sHour[3], iHour;
czy od 2
get_time("%H", sHour, 2);
do
if(iHour <= 9 && amount > 30) amount = 1;
9 rano

i wlaczy sie jesli ktos jednorazowo zdobdedzie 30 exp-a?

Użytkownik cesik edytował ten post 16.02.2011 21:36


#14 FreZZy

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 210
Profesjonalista

  • Postów:716
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Wwa
Offline

Napisano 16.02.2011 21:41

tak

#15 sebul

    Godlike

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 16.02.2011 23:33

tak

Nie... Jeśli godzina będzie mniejsza bądź równa 9 (czyli od 0 do 9), to gdy dawany exp będzie przekraczał 30 to zamiast tych, np. 31 doda tylko 1.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#16 cesik

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:KIELCE
Offline

Napisano 16.02.2011 23:41

No tak napisaleiscie ze tak ale od ktorej godziny zacznie sie mniejsze naliczanie expa...


public Give_Xp(id,amount)
{       
        if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
        {
                if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
                        new sHour[22], iHour;
                        get_time("%H", sHour, 2);
                        iHour = str_to_num(sHour);
                        if(iHour <= 9 && amount > 20) amount = 1;
                        player_xp[id]+=amount


czy to bedzie dzialalo od godz 22 do 9 rano? i po otrzymania przez kogos wiecej niz 20 expa w rundzie zapisze mu czylo 1?

nie kumam tylko do czego skurzy ta linijka
get_time("%H", sHour, 2);

Użytkownik cesik edytował ten post 16.02.2011 23:42


#17 FreZZy

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 210
Profesjonalista

  • Postów:716
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Wwa
Offline

Napisano 16.02.2011 23:48

Wyświetl postUżytkownik FreZZy dnia napisał
tak

Nie... Jeśli godzina będzie mniejsza bądź równa 9 (czyli od 0 do 9), to gdy dawany exp będzie przekraczał 30 to zamiast tych, np. 31 doda tylko 1.


omg a o co innego chodziło -.-

przecież napisał to samo / bardzo podobne

#18 sebul

    Godlike

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 17.02.2011 00:03

No tak napisaleiscie ze tak ale od ktorej godziny zacznie sie mniejsze naliczanie expa...


public Give_Xp(id,amount)
{       
        if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
        {
                if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
                        new sHour[22], iHour;
                        get_time("%H", sHour, 2);
                        iHour = str_to_num(sHour);
                        if(iHour <= 9 && amount > 20) amount = 1;
                        player_xp[id]+=amount


czy to bedzie dzialalo od godz 22 do 9 rano? i po otrzymania przez kogos wiecej niz 20 expa w rundzie zapisze mu czylo 1?

nie kumam tylko do czego skurzy ta linijka
get_time("%H", sHour, 2);

Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Tablicy "sHour[3]" w ogóle nie ruszaj. Chyba wyraźnie napisałem, że w tym co ja podałem ta blokada będzie działać od 0 (czyli 24) do 9, a jeśli chcesz, aby blokada działała wcześniej to dodaj tak
public Give_Xp(id,amount)
{
if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
{
if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
new sHour[3], iHour;
get_time("%H", sHour, 2);
iHour = str_to_num(sHour);
if((iHour <= 9 || iHour >= 22) && amount > 30) amount = 1;
player_xp[id]+=amount

I teraz od 22 do 9 gdy exp będzie większy od 30 to będzie dodawać 1.

omg a o co innego chodziło -.-

przecież napisał to samo / bardzo podobne

No nie wiem czy to samo...

Użytkownik sebul edytował ten post 17.02.2011 00:05

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#19 cesik

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:KIELCE
Offline

Napisano 17.02.2011 00:28

No to k zostaje przy tym tylko ze
public Give_Xp(id,amount)
{       
        if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
        {
                if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
                        new sHour[3], iHour;
                        get_time("%H", sHour, 2);
                        iHour = str_to_num(sHour);
                        if(iHour <= 9 && amount > 20) amount = 1;
                        player_xp[id]+=amount


tylko ze dam zeby po przekroczeniu 20 exp dawalo 1
i teraz mam z tego amx zrobic czy wkleic w cale diablo do .smb? jesli tak to gdzie

#20 sebul

    Godlike

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 17.02.2011 00:32

Najpierw wklejasz do sma diablo, czyli zamiast
public Give_Xp(id,amount)
{
if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
{
if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
player_xp[id]+=amount

potem kompilujesz i plik amxx wrzucasz na ftp serwera do folderu "plugins". Żebym takie coś musiał tłumaczyć... :mur:
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Tutorial

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych