Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Javascript

Textarea

Javascript

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 02.01.2011 00:06

Witam
Jak pobrać pozycje miejsca w którym użytkownik własnie piszę w pikselach ?
Jak pobrać nie cały tekst a tylko jego część np. od 5 do 10 znaku ?
Jak pobrać pozycję miejsca w którym użytkownik własnie piszę ? (nie w pikselach ale ze np. jest teraz na 4 znaku :) )
Spoiler

mam nadzieję że zrozumieliście co chciałem przekazać
  • +
  • -
  • 0

#2 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 02.01.2011 00:19

początek zaznaczenia
textarea.selectionStart
znając politykę Microsoftu w IE pewnie jest zupełnie inaczej :P

żeby wziąć fragment tekstu możesz użyc substr
JavaScript substring() Method
  • +
  • -
  • 2

#3 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 02.01.2011 00:32

Czy można kolorować tekst zawarty w textarea ? jeśli nie to jest możliwość zrobienia takiego efektu ale jakimś innym sposobem ?
Jak pobrać w którym wierszu pisze użytkownik ?
Jak pobrać tekst z tego wiersza/ jak go ustawiać ?

  • +
  • -
  • 0

#4 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 02.01.2011 00:47

żeby podzielić tekst na linijkie musisz podzielić go po '\n', najłatwiej var lines = tekst.split('\n'); jak masz podział to trochę liczenia i możesz przypisać danemu znakowi do której należy linijki, np. przez odejmowanie po koleji długości linijek aż startPosition > 0
  • +
  • -
  • 0

#5 Patman

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.01.2011 12:22

Czy można kolorować tekst zawarty w textarea ?

Można edytować tekst zawarty w textarea przy użyciu CSS.
Przykład:
<textarea style="color: blue;"></textarea>

  • +
  • -
  • 1

#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 02.01.2011 12:29

chodziło mi o kolorowanie każdego słowa odzielnie czyli np

amxx.pl nieoficjalny polski support amx mod x


funkcja setLineText nie działa do końca tak jak chcę
jeśli warunek if(lines.length < line){
dodaje mi jedno niepotrzebne \n i chciałbym aby kursor został w tej samej lini po zmianie teraz przeskakuje na koniec

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Javascript

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych