Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
GmAMXBans

Brak połączenia z serwerem

GmAMXBans

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 no name

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:387
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Wojciech
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 24.11.2010 19:30

Witam, mam problem z połączeniem z serwerem, Link do banów

Informacje:

  • Wersja AMXBansa: GmAMXBans 1.4
  • Wersja AMXMODX 1.8.2
  • Wersja serwera: dproto

Logi: Czysto

Plugins.ini:
Spoiler


Modules.ini:
Spoiler


sql.cfg:
Spoiler



Do serwer.cfg dopisałem na początku i na końcu ( nie wiedziałem gdzie ;P )

ip "xx.xx.xx.123:xxxx"
Nie dawałem tego ip co podałem, bo nie mogę wysłać tematu

I jak pewnie zauważyliście wchodząc na stronę, w zakładce serwer mam Serwer niedostępny



W PA w zakładce serwer jak zmieniam hasło rcon na to co powinno, za każdym razem się zmienia z powrotem na to "oryginalne".

Przy wyborze w "Wyślij komende na serwer (RCON)" obojętnie jakiej komendy mam: Brak odpowiedzi z serwera!


Proszę o szybką pomoc.
  • +
  • -
  • 0

#2 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 24.11.2010 20:11

Wersja AMXMODX 1.8.2 wgraj 1.8.1
  • +
  • -
  • 0

#3 no name

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:387
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Wojciech
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 24.11.2010 20:32

ok, zobacze.

Dodano 24 listopad 2010 - 20:45:
crashuje serwer co chwile. Nie ma logów. (nie tworzą się error log) więc nie wiem co..
i dalej nie chodzi.

Dodano 25 listopad 2010 - 11:27:
I jak? Jakieś propozycje? Może wyśle ci pasy do adma www to zobaczysz, czy all dobrze...

Dodano 25 listopad 2010 - 18:26:
@refresh

Użytkownik no name edytował ten post 24.11.2010 20:46

  • +
  • -
  • 0

#4 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 26.11.2010 20:29

Skoro sie crashuje serwer to daj screenlogi:d
  • +
  • -
  • 0
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#5 no name

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:387
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Wojciech
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 27.11.2010 14:39

Jakie screenlogi bo nie łapie.
  • +
  • -
  • 0

#6 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 27.11.2010 18:16

masz też w folderze logs: screenlogs.txt
  • +
  • -
  • 1

#7 no name

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:387
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Wojciech
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 27.11.2010 19:18

Nie mam, mam tylko:

dmaplogxxx.log
error_201011xx.log
Iplog.txt
L201011xx.log
  • +
  • -
  • 0

#8 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 04.12.2010 18:43

wczesniej nie miales logów teraz masz to pokaz error_201011xx.log
  • +
  • -
  • 0

#9 miki182

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:32
  • Imię:miki
  • Lokalizacja:Krk
Offline

Napisano 06.12.2010 10:46

a czesem w sgl.cfg w nazwie hosta nie powinno byc ip zamiast adresu strony.

Nie wgrywaj amxa 1.8.1. Zostaw 1.8.2 wszystko chodzi poprawnie (prawie :P)

I jeszcze sprawdz nazwe tabel w bazie danych, bo mozliwe ze sie nie zgadzaja. Zapytam kumpla, ktory to robil u mnie bo mialem taki sam problem.

Użytkownik miki182 edytował ten post 06.12.2010 10:48

  • +
  • -
  • 0

#10 no name

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:387
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Wojciech
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 06.12.2010 16:12

To tak:

1. W error logach nie ma nic z amxbans:
[code=auto:0]
L 12/06/2010 - 01:30:30: Info (map "de_dust") (file "addons/amxmodx/logs/error_20101206.log")
L 12/06/2010 - 01:30:30: Function is not present (function "Announcement") (plugin "Automaticknifeduel.amxx")
L 12/06/2010 - 01:30:30: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "Automaticknifeduel.amxx")
L 12/06/2010 - 01:30:30: [AMXX] Run time error 10: native error (native "set_task")
L 12/06/2010 - 01:30:30: [AMXX] [0] Automaticknifeduel.sma::plugin_init (line 299)
L 12/06/2010 - 01:54:37: Start of error session.
[code=auto:0]

2. Tabela bazy danych była amx_bans ( i na stronie wyświetlały się bany, ale nie było serwera ).
Screen z db4free:

Dołączona grafika



3. W grze jak wchodze w historie banów to mam:

[AMXBans] MOTD nie zostal odnaleziony. Ustaw go w webGUI -> Serwery

4. Na stronie jak klikam "przeładuj adminów" albo co.. to mam:

Brak odpowiedzi z serwera!
  • +
  • -
  • 0

#11 miki182

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:32
  • Imię:miki
  • Lokalizacja:Krk
Offline

Napisano 06.12.2010 18:23

Wsparcie techniczne mojego serwera przekazalo mi że:

- amxbans nie dziala na innych nazwach tabel niz domyslne czyli amx_

W twoim poscie wyzej widze ze masz nazwy tabel amx_ ale w sgl.cfg masz zle ustawione czyli:
amx_sql_host "db4free.net"
amx_sql_user "wojtek665"
amx_sql_pass "xxxxxxxxxxxxx"
amx_sql_db "amx_bans_sg"
amx_sql_table "admins"
amx_sql_type "mysql"

a ma byc:

amx_sql_host "db4free.net"
amx_sql_user "wojtek665"
amx_sql_pass "xxxxxxxxxxxxx"
amx_sql_db "amx_bans_sg"
amx_sql_table "amx_" albo "amx" zobacz jakie dziala
amx_sql_type "mysql"

To powinno pomoc
  • +
  • -
  • 0

#12 no name

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:387
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Wojciech
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 06.12.2010 20:25

Dalem i nic
  • +
  • -
  • 0

#13 miki182

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:32
  • Imię:miki
  • Lokalizacja:Krk
Offline

Napisano 06.12.2010 22:30

Tak jak pisalem na poczatku, zamiast

amx_sql_host "db4free.net"

wpisz

amx_sql_host "ip serwera"

jesli to nie pomoze to nie wiem.
  • +
  • -
  • 0

#14 no name

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:387
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Wojciech
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 07.12.2010 16:32

Ip mojego serwera czy serwera bazy danych?
  • +
  • -
  • 0

#15 Seba.

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:48
  • GG:
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Warsaw / Pno
Offline

Napisano 07.12.2010 16:38

IP do bazy danych nie serwera.
Jeżeli też nie pomoże IP spróbuj localhost.
  • +
  • -
  • 0

#16 miki182

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:32
  • Imię:miki
  • Lokalizacja:Krk
Offline

Napisano 07.12.2010 17:21

localhost na pewno nie zadziala. Jest to nawet napisane w poradniku amxbans. IP bazy danych wpisz.
  • +
  • -
  • 0

#17 no name

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:387
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Wojciech
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 07.12.2010 18:05

Wpisałem, nic. Z serwerem się łączyło, bo bany się zapisywały, ale nie widział statusu na bieżąco.
  • +
  • -
  • 0

#18 Seba.

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:48
  • GG:
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Warsaw / Pno
Offline

Napisano 07.12.2010 20:41

Może twój hosting po prostu nie zezwala na połączenie zewnętrznych IP ?
Dodaj swoje IP (przez DirectAdmin) serwerów do Bazy Danych na, której stoi AmxBans
  • +
  • -
  • 0

#19 no name

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:387
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Wojciech
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 08.12.2010 10:52

Amx Bans stoi na db4free.net bo czytałem na forum, że działa na tamtym. Przy zakładaniu bazy danych był wybór z jakim ip ma się łączyć, ustawiłem tak jak jest tu napisane, czyli aby zezwalał na łączenie z każdym IP.
  • +
  • -
  • 1

#20 Seba.

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:48
  • GG:
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Warsaw / Pno
Offline

Napisano 08.12.2010 11:25

Nie mam już pomysłu.
Przeglądałem tematy na amxx związane z tą darmową bazą danych. Niby powinno działać lecz nie działa.
Nie lepiej zainwestować w jakiś płatny tani hosting ?
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: GmAMXBans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych