Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
War3Ft

War3ft 3.0 RC Instalacja + Opis ! [PL]

War3Ft

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
113 odpowiedzi w tym temacie

#1 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 11.10.2008 20:13

*
Popularny

Witam lubie war3FT wiec zapodam wam nowszą wersje :-) więcej o war3ft Tutaj


OPIS:

Warcraft 3 jest modem do Counter-Strike'a i innych gier tego typu
Mod każdemu chyba dobrze znamy Mamy różne rasy (Ludzie,Orki,Elfy itd) zdobywamy umiejętności i możemy kupować itemy.

INSTALACJA:

Więc tak:

1. Ściągamy pliki z załącznika (najnowsza wersja 3.0 rc 13) należy je wypakować obojętnie gdzie.
2. Paczka jest podzielona na foldery więc nie bedzie trudno.



W cstrike/sound wrzucamy cały folder warcraft3

W cstrike /sprites wrzucamy caly folder warcraft3

W /cstrike wrzucamy tam wc3.css

W addons/amxmodx/config wrzucamy folder war3ft (w nim jest plik .cfg)

W addons/amxmodx/data/lang wrzucamy war3FT.txt

W addons/amxmodx/plugins wrzucamy war3ft.amxx

W addons/amxmodx/scripting caly folder z paczki war3ft oraz war3ft.sma

W addons/amxmodx/config/plugins.ini dopisujemy war3ft.amxx

Moduły:

mysql
sqlite

Ważne

Jak informuje Autor War3 tylko pod wersje 1.8.0!!! możliwe ze bedzie działać pod 1.8.1. na pewno nie działa pod 1.76


War3 po polsku? Jak ustawić język polski?
W konsoli (~) nalezy
wpisać amx_langmenu na ekranie pojawi się wówczas menu wyboru
języka - zmieniaj język klawiszem 1 - tak dlugo, a trafisz na polski, potem
wystarczy wybrać Zapisz zmiany. (Zalezy czy masz w lang [pl])


Nowe Mozliwości w wersji 3.0

Mozliwość zapisu xP na nick który zawiera:
Spacja w nicku
Znaki specjalne np $$[koles etc.

Minusem tego jest:
zmiana name w trakcie gry nie zapisze sie xP na nastepną mape blokada zmiany name Plugin

Plusem jest też brak oszustwa ze strony graczy czyli cl_minmodel "0" przy wejsciu na serwer (wykrywa to kreta,kamelona) jezeli gracz ustawił cl_minmodel "1" zablokowane zostało przy wejsciu na serwer)
Wiecej opcji w ustawieniach war3FT.cfg (Po PL)

Dodano:

Plik spolszczony war3FT.cfg
plik spolszczony War3FT.txt (Lang ktory tudno znaleźć do tej wersji RC)



Oczywiście wszystko powinno działać jeżeli tak zrobicie bo mi chodzi ten MOD :)
Jeżeli nadal nie dziala to spróbuj to samo z War3FT 3.0 Rc 8
P.S Jeżeli widzicie błąd proszę napisać ;] Pisałem na szybko :P

Na ns proszę zmienic w war3ft.cfg

wc3_query_client 0



Wszelkie prawa zastrzeżone bez podania linku nie wrzucać na inne fora ;-)

Dla Amxx.pl
MaFia

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 8

#2 BliZZard

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • GG:
  • Lokalizacja:B-STOK
Offline

Napisano 12.10.2008 05:36

dzięki,zawaliscie sie gra ;)PzDr

[ Dodano: 12-10-2008, 06:37 ]
jeśli masz jakiś serwer to podaj IP:)
  • +
  • -
  • 0

#3 EmPeTrzy

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:38
  • GG:
  • Lokalizacja:Międzyzdroje.
Offline

Napisano 12.10.2008 09:23

jest kompatibilne z wersja Amx'a 1.8.1?
  • +
  • -
  • 0

#4 darkman

    Wszechwiedzący

  • Przyjaciel

Reputacja: 85
Zaawansowany

  • Postów:553
  • Lokalizacja:inactive
Offline

Napisano 12.10.2008 09:46

jak z 1.8.0 jest kompatybilna to z 1.8.1 na pewno ;>
  • +
  • -
  • 0

#5 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 12.10.2008 14:26

ak z 1.8.0 jest kompatybilna to z 1.8.1 na pewno


zobaczymy :D
  • +
  • -
  • 1

#6 EdiT

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
Offline

Napisano 13.10.2008 16:55

oto chodzilo Polecam wszystkim dzięki mafia;) Gratulacje 19 lat;)
  • +
  • -
  • 0

#7 zEnDeR

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:21
Offline

Napisano 22.10.2008 13:31

Mi wyskakuje blad jak wlaczam hlds: cos o soundach jakis tam hggrande. Pomoze ktos?
  • +
  • -
  • 0

#8 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 22.10.2008 14:16

Wgrales Wszystko?

W cstrike/sound wrzucamy cały folder warcraft3

W cstrike /sprites wrzucamy caly folder warcraft3

W /cstrike wrzucamy tam wc3.css
  • +
  • -
  • 1

#9 zEnDeR

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:21
Offline

Napisano 22.10.2008 14:31

tak oczywiscie wgrywac juz umiem ! :/
  • +
  • -
  • 0

#10 magicznypiotrus

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:69
  • GG:
Offline

Napisano 06.11.2008 17:38

ej Mafia, ja zrobic zeby co mape lewele sie zachowywaly?
  • +
  • -
  • 0

#11 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 06.11.2008 18:27

ja zrobic zeby co mape lewele sie zachowywaly?

W war3FT.cfg:
wc3_save_xP_db 0 / / Jak należy zapisać xP? (0 = SQLite, MySQL 1 =)
  • +
  • -
  • 0

#12 magicznypiotrus

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:69
  • GG:
Offline

Napisano 06.11.2008 18:47

to moze troche po polsku?
  • +
  • -
  • 0

#13 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 06.11.2008 19:25

W war3FT.cfg:
wc3_save_xP_db 0 / / Jak należy zapisać xP? (0 = SQLite, MySQL 1 =)


lepiej

wc3_save_xP 1 / / Włącza zapis doświadczeń (domyślnie 0)
wc3_save_xP_db 0 / / Jak należy zapisać xP? (0 = SQLite, MySQL 1 =)
  • +
  • -
  • 1

#14 blazejrybnik89

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 27.11.2008 22:09

Problem mam z zapisem expa zrobiłem tak jak Mafia.^, kazał ale to znikły mi rasy.
Więc co zmiana mapy to zerowy level.
  • +
  • -
  • 0

#15 warna

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:1
Offline

Napisano 28.11.2008 19:29

Wrzuciłem sobie na war3fta na serwer, pięknie exp zapisuje. Jest tylko jedno 'ale'. W konsoli pokazuje się:

L 11/28/2008 - 19:26:17: [war3ft.amxx] [ERROR] 'Client CVAR querying is not enabled - check MM version!' '10' '1' 'Run time error 10: native error (native "query_client_cvar")'
L 11/28/2008 - 19:26:17: Client CVAR querying is not enabled - check MM version!
L 11/28/2008 - 19:26:17: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "war3ft.amxx")
L 11/28/2008 - 19:26:17: [AMXX] Run time error 10: native error (native "log_amx")
L 11/28/2008 - 19:26:17: [AMXX]    [0] cstrike.inl::_CS_MinModelsLoop (line 265)

Co z tym fantem zrobić?

edit:
Poradziłem sobie. /cstrike/addons/amxmodx/configs/war3ft/war3FT.cfg

wc3_query_client 0


  • +
  • -
  • 0

#16 grzybek

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
  • GG:
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 03.12.2008 14:33

Wgrałem tak jak ma być i jak wchodze na serwa to mnie wywala i tak ciągle o co chodzi?
  • +
  • -
  • 0

#17 wizu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 224
Profesjonalista

  • Postów:1217
  • GG:
  • Lokalizacja:Sanok
Offline

Napisano 03.12.2008 15:58

Wróżek tu nie mamy. Podaj jakieś szczegółowe informacje... Co w konsoli pisze, co wyskakuje, co się dzieje a nie w taki sposób jak Ty to napisałeś...
  • +
  • -
  • 0

#18 AkS

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:38
  • GG:
  • Lokalizacja:Wadowice
Offline

Napisano 03.12.2008 20:39

Nie wiem czy moge w tym temacie.. Ale jest jakiś bug chyba z odradzaniem się... wszystko ok, zapisuje mi sie w mysql wszystko dziala ale jest błąd z odradzaniem się i nie moge sobie z nim poradzic:(
  • +
  • -
  • 0

#19 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 03.12.2008 20:44

nie rozumiem zrob nowy temat i napisz tam dokladnie co sie dzieje i pokaz logi. P.S mi dziala dobrze.
  • +
  • -
  • 1

#20 Spyder12

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:154
  • Lokalizacja:Kolbuszowa Górna
Offline

Napisano 11.12.2008 17:06

Przyda sie, jak będę robił serwa :D
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: War3Ft

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych