Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
- - - - -

Ranga


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#21 simivar

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:106
  • Lokalizacja:aaaaa
Offline

Napisano 07.07.2009 14:37

Obrazek

	
	if ( frags >= 0 && frags <= 29)
		formatex(ranga,29,"Wiesniak")
	else if ( frags >= 30 && frags <= 59)
		formatex(ranga,29,"Lama")
	else if ( frags >= 60 && frags <= 119)
		formatex(ranga,29,"Sierota")
	else if ( frags >= 120 && frags <= 209)
		formatex(ranga,29,"Owieczka")
	else if ( frags >= 210 && frags <= 324)
		formatex(ranga,29,"Staruszka")
	else if ( frags >= 325 && frags <= 499)
		formatex(ranga,29,"Cherlak")
	else if ( frags >= 500 && frags <= 729)
		formatex(ranga,29,"Kozak")
	else if ( frags >= 730 && frags <= 999)
		formatex(ranga,29,"Macho")
	else if ( frags >= 100 && frags <= 1399)
		formatex(ranga,29,"Snajper")
	else if ( frags >= 1400 && frags <= 1849)
		formatex(ranga,29,"Rambo")
	else if ( frags >= 1850 && frags <= 2299)
		formatex(ranga,29,"Terminator")
	else if ( frags >= 2300 && frags <= 2899)
		formatex(ranga,29,"Wiesiek")
	else if ( frags >= 2900 && frags <= 3549)
		formatex(ranga,29,"Morfeusz")
	else if ( frags >= 4200 && frags <= 4999)
		formatex(ranga,29,"Wybraniec")
	else if ( frags >= 5000 && frags <= 5899)
		formatex(ranga,29,"Killer")
	else if ( frags >= 5900 && frags <= 6899)
		formatex(ranga,29,"Multi Killer")
	else if ( frags >= 6900 && frags <= 7999)
		formatex(ranga,29,"Owner")
	else if ( frags >= 8000 && frags <= 9299)
		formatex(ranga,29,"Cziter")
	else if ( frags >= 9300 && frags <= 12000)
		formatex(ranga,29,"POD BOT")
	else if ( frags >= 12001 )
		formatex(ranga,29,"Za oknem też jest piękny świat...")

Błąd w rangach:
else if ( frags >= 730 && frags <= 999)
		formatex(ranga,29,"Macho")
	else if ( frags >= 100 && frags <= 1399)
		formatex(ranga,29,"Snajper")
Zamiast 100 nie powinno być 1000? ;]

else if ( frags >= 2900 && frags <= 3549)
		formatex(ranga,29,"Morfeusz")
	else if ( frags >= 4200 && frags <= 4999)
		formatex(ranga,29,"Wybraniec")
Jaka ranga będzie pomiędzy 3550, a 4199? ; ]


Ode mnie:

Dołączona grafika
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>

#define PLUGIN "Rangi - /rank"
#define VERSION "1.2"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

public plugin_init() {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
    register_clcmd("say /rank", "rank", 0, "- wyswietla range i statystyki")
}

public rank(id)
{   
    static stats[8], body[8], rankpos, rankmax
    get_user_stats(id, stats, body)   
   
    rankpos = get_user_stats(id, stats, body)
    rankmax = get_statsnum()
   
    client_print(id, print_chat, "* Twoja ranga to %s, zajmujesz %d pozycje z %d", get_rankname(stats[0]), rankpos, rankmax)
    client_print(id, print_chat, "* Posiadasz %d zabojstw, %d smierci oraz %d headshot'ow, zadajac %d obrazen.", stats[0], stats[1], stats[2], stats[6])
   
    return PLUGIN_HANDLED
}

stock get_rankname(frags)
{
    static ranga[30]
   
    if ( frags >= 0 && frags <= 29)
        formatex(ranga,29,"Wiesniak")
    else if ( frags >= 30 && frags <= 59)
        formatex(ranga,29,"Lama")
    else if ( frags >= 60 && frags <= 119)
        formatex(ranga,29,"Sierota")
    else if ( frags >= 120 && frags <= 209)
        formatex(ranga,29,"Owieczka")
    else if ( frags >= 210 && frags <= 324)
        formatex(ranga,29,"Staruszka")
    else if ( frags >= 325 && frags <= 499)
        formatex(ranga,29,"Cherlak")
    else if ( frags >= 500 && frags <= 729)
        formatex(ranga,29,"Kozak")
    else if ( frags >= 730 && frags <= 999)
        formatex(ranga,29,"Macho")
    else if ( frags >= 100 && frags <= 1399)
        formatex(ranga,29,"Snajper")
    else if ( frags >= 1400 && frags <= 1849)
        formatex(ranga,29,"Rambo")
    else if ( frags >= 1850 && frags <= 2299)
        formatex(ranga,29,"Terminator")
    else if ( frags >= 2300 && frags <= 2899)
        formatex(ranga,29,"Wiesiek")
    else if ( frags >= 2900 && frags <= 3549)
        formatex(ranga,29,"Czesiek")
	else if ( frags >= 3550 && frags <= 4199)
		formatex(ranga,29,"Morfeusz")
    else if ( frags >= 4200 && frags <= 4999)
        formatex(ranga,29,"Wybraniec")
    else if ( frags >= 5000 && frags <= 5899)
        formatex(ranga,29,"Killer")
    else if ( frags >= 5900 && frags <= 6899)
        formatex(ranga,29,"Multi Killer")
    else if ( frags >= 6900 && frags <= 7999)
        formatex(ranga,29,"Owner")
    else if ( frags >= 8000 && frags <= 9299)
        formatex(ranga,29,"Cziter")
    else if ( frags >= 9300 && frags <= 12000)
        formatex(ranga,29,"POD BOT")
    else if ( frags >= 12001 )
        formatex(ranga,29,"Za oknem też jest piękny świat...")
   
    return ranga
}

  • +
  • -
  • 0

#22 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 30.07.2009 19:55

Ogólnie beznadziejny sposób selekcji if else if else..., w prosty sposób można to załatwić dwoma tablicami i pętlą.
  • +
  • -
  • 0

#23 Seba

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:424
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 30.07.2009 20:03

Ogólnie beznadziejny sposób selekcji if else if else..., w prosty sposób można to załatwić dwoma tablicami i pętlą.

Jasne że można - lecz pisząc za free na requesty pluginy nie ma czasu na optymalizację.

Masz chwile, to zamiast na pisanie takich postów poświęć go na poprawę.

#24 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 31.07.2009 15:49

Proszę bardzo: http://amxx.pl/topic...nga-vt16531.htm
  • +
  • -
  • 0

#25 qwersik

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:2
  • Lokalizacja:strzelce
Offline

Napisano 16.01.2010 13:12

a moze to byc jak mam DIABLOMODA?
  • +
  • -
  • 0

#26 NiRVAnA

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:60
  • GG:
  • Lokalizacja:Paris
Offline

Napisano 16.01.2010 13:38

Ten plugin nie kłóci się z DiabloModem więc powinien spokojnie działać:)
  • +
  • -
  • 0

#27 qwersik

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:2
  • Lokalizacja:strzelce
Offline

Napisano 16.01.2010 15:58

acha dzięki
  • +
  • -
  • 0

#28 ammo19

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:92
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 01.05.2011 16:13

A dałoby przerobić te rangi tak aby były wyświetlane jak w BF2?
Pod Say na żółto: Ranga: Jakaś tam Ranga Zabojstwa: Ilość zabójstw
Z góry dzięki ^^

#29 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 01.05.2011 16:52

Masz nad hp.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#30 ammo19

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:92
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 01.05.2011 21:55

A nie da rady tak jak w BF2 jest czyli pod say? Bo o coś takiego mi chodzi i żeby jeszcze nie mrygał to byłoby bardzo fajnie :)
Pomógłby ktoś?

#31 fdsa

    Początkujący

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:16
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Skądś
Offline

Napisano 02.05.2011 09:31

Podpisuję się pod tym co napisał ammo19, przydałaby się taka ranga o położeniu BF2 i nic poza tym :)

#32 ammo19

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:92
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 06.05.2011 16:09

To jak przerobiłby ktoś to tak aby wyglądało jak BF2?

#33 Neazo

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:340
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Rzgów
Offline

Napisano 03.02.2012 20:03

odświeżam pytanie

ponawiam pytanie

#34 Enson

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 159
Profesjonalista

  • Postów:269
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 11.03.2012 14:48

W tym temacie macie zrobione rangi tak jak na BF2

http://amxx.pl/topic...lefield-3-rank/
  • +
  • -
  • 0
b_350_20_4169E1_FFFFFF_000000_9D513F.png
b_350_20_4169E1_FFFFFF_000000_9D513F.png
b_350_20_4169E1_FFFFFF_000000_9D513F.png
b_350_20_4169E1_FFFFFF_000000_9D513F.png
Oferuje pomoc: Tworzenie klas/perkow/pluginów na cod modzie oraz pomoc techniczna przy serwerach/sieci. Pomoc poza forum - odplatna

#35 leonardo9

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:25
  • Lokalizacja:Tsp
Offline

Napisano 12.05.2012 04:46

Witam a czy moglby mi ktos powiedziec jak zrobic by po napisaniu na sayu "/rangi" wyswietlila sie tabela z pokazanymi wszystkimi rangami i iloscia fragow jaka trzeba zdobyc?
tak jak na zdjeciu: Dołączona grafika
  • +
  • -
  • 0

#36 gucio112

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
  • Imię:gucio
  • Lokalizacja:podkarpacie
Offline

Napisano 12.05.2012 23:21

ja mam taki problem . gram wto z botami wszystko okej ale jak zabijam niezalicza mi punktow ='[
  • +
  • -
  • 0

#37 network

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:111
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Gniezno
Offline

Napisano 24.09.2012 14:14

Witam. czy dało by te rangi przenieś na środek pod Informacją o podłożeniu paki, ss niżej.

Wiem że w pliku sms odpowiada za to.

set_hudmessage(255,255,255,0.15,0.55)



Lecz nie wiem jak to odpowiednio ustawić

Załączone miniatury

  • dadww.png

Użytkownik network edytował ten post 24.09.2012 14:19

  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

#38 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 24.09.2012 14:18

Tak edytujesz tą linijke

set_hudmessage(255, 255, 255, 0.15, 0.45)


i zmieniasz położenie liczbami

0.15 oraz 0.45
  • +
  • -
  • 1

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#39 network

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:111
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Gniezno
Offline

Napisano 24.09.2012 14:27

Zanim ja to ustawie to miną 2 dni. Najlepiej napisz jakie liczyby mam zamienić, tzn podaj odpowiednie ustawienie które ja chciałem uzyskać .
  • +
  • -
  • 0
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

#40 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 24.09.2012 14:30

sprawdź

0.31, 0.88 :)
  • +
  • -
  • 1

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych