Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
- - - - -

Ranga


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#1 magicznypiotrus

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:69
  • GG:
Offline

Napisano 02.10.2008 15:09

*
Popularny

Ranga

Opis:

Za każdego zabitego przeciwnika dostajesz punkt. Punkty są podliczane na początku każdej rundy. Im więcej punktów, tym większa ranga.

Rangi:

00-29          --> Wiesniak
30-59          --> Lama
60-119         --> Sierota
120-209        --> Owieczka
210-324        --> Staruszka
325-499        --> Cherlak
500-729        --> Kozak
730-999        --> Macho
1000-1399      --> Snajper
1400-1849      --> Rambo
1850-2299      --> Terminator
2300-2899      --> Wiesiek
2900-3549      --> Morfeusz
3550-4999      --> Wybraniec
5000-5899      --> Killer
5900-6899      --> Multi Killer
6900-7999      --> Owner
8000-9299      --> Cziter

Instalacja: Standardowa

Załączone pliki

  • Załączony plik  ranga.rar   6,07 KB  8656 Ilość pobrań

  • +
  • -
  • 8

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 02.10.2008 15:32

Ale poza tymi rangami są jeszcze:
9300 =< "Vip TeamKielce"  <= 1999
"GM TeamKielce" >= 1000
Przy czym to pierwsze jest z błędem i zamiast:
else if ( stats[0] >= 9300 && stats[0] <= 1999)
powinno być raczej:
else if ( stats[0] >= 9300 && stats[0] <= 9999)
Ale ogólnie nie podoba mi się bo raziło mnie to jak wchodziłem że miałem "Wiesniak" :/
  • +
  • -
  • 2

#3 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 02.10.2008 15:35

Jest dobrze tylko użyj kolorów, wielkości czcionki i rangi daj w tagach [code=auto:0]
  • +
  • -
  • 0

#4 Klycior

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 02.10.2008 22:08

Może jakiś screen ? ^^
  • +
  • -
  • 0

#5 wizu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 224
Profesjonalista

  • Postów:1217
  • GG:
  • Lokalizacja:Sanok
Offline

Napisano 03.10.2008 06:37

Ogólnie jest to wersja strasznie wkurzająca według mnie, ponieważ nasza ranga jest wyświetlana przez cały czas. Przerobiłem ją i ranga wyświetla się dopiero, gdy sprawdzimy swój ranking komendą /rank:
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>

#define PLUGIN "Rangi"
#define VERSION "1.2"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

public plugin_init() {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
    register_clcmd("say /rank", "rank", 0, "- wyswietla range i statystyki")
}

public rank(id)
{
   
    static stats[8], body[8]
    get_user_stats(id, stats, body)
   
    new ranga[30]
   
    if ( stats[0] >= 0 && stats[0] <= 29)
        format(ranga,29,"Wiesniak")
    else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)
        format(ranga,29,"Lama")
    else if ( stats[0] >= 60 && stats[0] <= 119)
        format(ranga,29,"Sierota")
    else if ( stats[0] >= 120 && stats[0] <= 209)
        format(ranga,29,"Owieczka")
    else if ( stats[0] >= 210 && stats[0] <= 324)
        format(ranga,29,"Staruszka")
    else if ( stats[0] >= 325 && stats[0] <= 499)
        format(ranga,29,"Cherlak")
    else if ( stats[0] >= 500 && stats[0] <= 729)
        format(ranga,29,"Kozak")
    else if ( stats[0] >= 730 && stats[0] <= 999)
        format(ranga,29,"Macho")
    else if ( stats[0] >= 100 && stats[0] <= 1399)
        format(ranga,29,"Snajper")
    else if ( stats[0] >= 1400 && stats[0] <= 1849)
        format(ranga,29,"Rambo")
    else if ( stats[0] >= 1850 && stats[0] <= 2299)
        format(ranga,29,"Terminator")
    else if ( stats[0] >= 2300 && stats[0] <= 2899)
        format(ranga,29,"Wiesiek")
    else if ( stats[0] >= 2900 && stats[0] <= 3549)
        format(ranga,29,"Morfeusz")
    else if ( stats[0] >= 4200 && stats[0] <= 4999)
        format(ranga,29,"Wybraniec")
    else if ( stats[0] >= 5000 && stats[0] <= 5899)
        format(ranga,29,"Killer")
    else if ( stats[0] >= 5900 && stats[0] <= 6899)
        format(ranga,29,"Multi Killer")
    else if ( stats[0] >= 6900 && stats[0] <= 7999)
        format(ranga,29,"Owner")
    else if ( stats[0] >= 8000 && stats[0] <= 9299)
        format(ranga,29,"Cziter")
    else if ( stats[0] >= 9300 && stats[0] <= 12000)
        format(ranga,29,"POD BOT")
    else if ( stats[0] >= 12001 )
        format(ranga,29,"Za oknem też jest piękny świat...")
   
    set_hudmessage(255, 255, 255, 0.15, 0.45)
    show_hudmessage(id, "Ranga: %s^nZabojstw: %d",ranga,stats[0])
}

  • +
  • -
  • 0

#6 Zgredzik

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:7
  • GG:
  • Lokalizacja:Kępno
Offline

Napisano 08.02.2009 16:22

Takie małe zdjęcie: Dołączona grafika ^D^ ^D^ ^D^
  • +
  • -
  • 0

#7 Whyy?

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
  • GG:
  • Lokalizacja:KaToWiCe
Offline

Napisano 20.02.2009 17:32

Dziex szukałem tego widziałem to już na takim serwie ^^
  • +
  • -
  • 0

#8 Dudzio22

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • GG:
  • Lokalizacja:Sanok
Offline

Napisano 20.02.2009 20:28

Ja juz to tu Widzialem chyba ale spox sam mam to na servie
  • +
  • -
  • 0

#9 Michal2589

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:4
Offline

Napisano 23.04.2009 20:46

mozna jkaos zmienic te rangi??
  • +
  • -
  • 0

#10 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 23.04.2009 20:50

Tak w *.sma ... Dokładnie tu:
if ( stats[0] >= 0 && stats[0] <= 29)

format(ranga,29,"Starszy szeregowy")

else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)

format(ranga,29,"Kapral")

else if ( stats[0] >= 60 && stats[0] <= 119)

format(ranga,29,"Starszy kapral")

else if ( stats[0] >= 120 && stats[0] <= 209)

format(ranga,29,"Plutonowy")

else if ( stats[0] >= 210 && stats[0] <= 324)

format(ranga,29,"Sierzant")

else if ( stats[0] >= 325 && stats[0] <= 499)

format(ranga,29,"Starszy sierzant")

else if ( stats[0] >= 500 && stats[0] <= 729)

format(ranga,29,"Mlodszy chorazy")

else if ( stats[0] >= 730 && stats[0] <= 999)

format(ranga,29,"Chorazy")

else if ( stats[0] >= 100 && stats[0] <= 1399)

format(ranga,29,"Starszy chorazy")

else if ( stats[0] >= 1400 && stats[0] <= 1849)

format(ranga,29,"Starszy chorazy sztabowy")

else if ( stats[0] >= 1850 && stats[0] <= 2299)

format(ranga,29,"Podporucznik")

else if ( stats[0] >= 2300 && stats[0] <= 2899)

format(ranga,29,"Porucznik")

else if ( stats[0] >= 2900 && stats[0] <= 3549)

format(ranga,29,"Kapitan")

else if ( stats[0] >= 4200 && stats[0] <= 4999)

format(ranga,29,"Major")

else if ( stats[0] >= 5000 && stats[0] <= 5899)

format(ranga,29,"Podpulkownik")

else if ( stats[0] >= 5900 && stats[0] <= 6899)

format(ranga,29,"Pulkownik")

else if ( stats[0] >= 6900 && stats[0] <= 7999)

format(ranga,29,"General brygady")

else if ( stats[0] >= 8000 && stats[0] <= 9299)

format(ranga,29,"General Dywizji")

else if ( stats[0] >= 9300 && stats[0] <= 1999)

format(ranga,29,"General Broni")

else if ( stats[0] >= 1000 )

format(ranga,29,"General")


#11 Rubasze

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:294
  • Lokalizacja:config / plugins.ini
Offline

Napisano 27.04.2009 15:07

no nawet ale poco to komu? Nielepiej normalnie bez rang ;-)


Naciskasz TAB i masz poco tyle krzyku :lol:

#12 MASS

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 29.04.2009 11:52

Mógł by mi to ktoś skompilować? Bo mi coś nie wychodzi może coś z .sma jest nie tak...
/* Plugin generated by AMXX-Studio

By Sn!ff3r, requested by Myszax

*/

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>

#define PLUGIN "Rangi"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

#define TASK 666

public plugin_init() {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
}

public client_connect(id)
{
    if(is_user_bot(id))
        return
   
    new param[1]
    param[0] = id
   
    set_task(1.0,"rank",TASK+id,param,1,"b")
}

public client_disconnect(id)
    if(task_exists(TASK+id))
    remove_task(TASK+id)

public rank(param[])
{
    new id = param[0]
   
    static stats[8], body[8]
    get_user_stats(id, stats, body)
   
    new ranga[30]
   
    if ( stats[0] >= 0 && stats[0] <= 29)
        format(ranga,29,"BOT")
    else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)
        format(ranga,29,"Kaleka")
    else if ( stats[0] >= 60 && stats[0] <= 119)
        format(ranga,29,"Lama")
    else if ( stats[0] >= 120 && stats[0] <= 209)
        format(ranga,29,"Farciarz")
    else if ( stats[0] >= 210 && stats[0] <= 324)
        format(ranga,29,"Spryciarz")
    else if ( stats[0] >= 325 && stats[0] <= 499)
        format(ranga,29,"Cwaniak")
    else if ( stats[0] >= 500 && stats[0] <= 729)
        format(ranga,29,"Kozak")
    else if ( stats[0] >= 730 && stats[0] <= 999)
        format(ranga,29,"Skillowiec")
    else if ( stats[0] >= 100 && stats[0] <= 1399)
        format(ranga,29,"Pro")
    else if ( stats[0] >= 1400 && stats[0] <= 1849)
        format(ranga,29,"Owner")
    else if ( stats[0] >= 1850 && stats[0] <= 2299)
        format(ranga,29,"Kuloodporny")
    else if ( stats[0] >= 2300 && stats[0] <= 2899)
        format(ranga,29,"Hitman")
    else if ( stats[0] >= 2900 && stats[0] <= 3549)
        format(ranga,29,"Wybraniec")
    else if ( stats[0] >= 4200 && stats[0] <= 4999)
        format(ranga,29,"Pan i Wladca")
    else if ( stats[0] >= 5000 && stats[0] <= 5899)
        format(ranga,29,"Niesmiertelny")
    else if ( stats[0] >= 5900 && stats[0] <= 6899)
        format(ranga,29,"Cziter")
    else if ( stats[0] >= 6900 && stats[0] <= 7999)
        format(ranga,29,"Mutant")
    else if ( stats[0] >= 8000 && stats[0] <= 9299)
        format(ranga,29,"Szatan")
    else if ( stats[0] >= 9300 && stats[0] <= 1999)
        format(ranga,29,"Legenda")
    else if ( stats[0] >= 1000 )
        format(ranga,29,"Unnamed")
   
    set_hudmessage(255, 255, 255, 0.15, 0.55)
    show_hudmessage(id, "Ranga: %s^nZabojstw: %d",ranga,stats[0])
}


#13 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 29.04.2009 11:55

kod jest OK
http://amxx.pl/viewtopic.php?t=12467
  • +
  • -
  • 0

#14 MASS

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 29.04.2009 12:01

W AMXX-Studio też mi nie wychodzi. Mógł by mi to ktoś skompilować ?

Edit: Już skompilowałem.

#15 Seba

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:424
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 23.06.2009 17:20

Dołączona grafika

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>

#define PLUGIN "Rangi - /rank"
#define VERSION "1.2"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	register_clcmd("say /rank", "rank", 0, "- wyswietla range i statystyki")
}

public rank(id)
{	
	static stats[8], body[8], rankpos, rankmax
	get_user_stats(id, stats, body)	
	
	rankpos = get_user_stats(id, stats, body)
	rankmax = get_statsnum()
	
	client_print(id, print_chat, "* Jestes na poziomie %s, zajmujesz %d pozycje z %d ogolem", get_rankname(stats[0]), rankpos, rankmax)
	client_print(id, print_chat, "* Posiadasz %d zabojstw, %d smierci oraz %d headshot'ow, zadajac %d obrazen.", stats[0], stats[1], stats[2], stats[6])
	
	return PLUGIN_HANDLED
}

stock get_rankname(frags)
{
	static ranga[30]
	
	if ( frags >= 0 && frags <= 29)
		formatex(ranga,29,"Wiesniak")
	else if ( frags >= 30 && frags <= 59)
		formatex(ranga,29,"Lama")
	else if ( frags >= 60 && frags <= 119)
		formatex(ranga,29,"Sierota")
	else if ( frags >= 120 && frags <= 209)
		formatex(ranga,29,"Owieczka")
	else if ( frags >= 210 && frags <= 324)
		formatex(ranga,29,"Staruszka")
	else if ( frags >= 325 && frags <= 499)
		formatex(ranga,29,"Cherlak")
	else if ( frags >= 500 && frags <= 729)
		formatex(ranga,29,"Kozak")
	else if ( frags >= 730 && frags <= 999)
		formatex(ranga,29,"Macho")
	else if ( frags >= 100 && frags <= 1399)
		formatex(ranga,29,"Snajper")
	else if ( frags >= 1400 && frags <= 1849)
		formatex(ranga,29,"Rambo")
	else if ( frags >= 1850 && frags <= 2299)
		formatex(ranga,29,"Terminator")
	else if ( frags >= 2300 && frags <= 2899)
		formatex(ranga,29,"Wiesiek")
	else if ( frags >= 2900 && frags <= 3549)
		formatex(ranga,29,"Morfeusz")
	else if ( frags >= 4200 && frags <= 4999)
		formatex(ranga,29,"Wybraniec")
	else if ( frags >= 5000 && frags <= 5899)
		formatex(ranga,29,"Killer")
	else if ( frags >= 5900 && frags <= 6899)
		formatex(ranga,29,"Multi Killer")
	else if ( frags >= 6900 && frags <= 7999)
		formatex(ranga,29,"Owner")
	else if ( frags >= 8000 && frags <= 9299)
		formatex(ranga,29,"Cziter")
	else if ( frags >= 9300 && frags <= 12000)
		formatex(ranga,29,"POD BOT")
	else if ( frags >= 12001 )
		formatex(ranga,29,"Za oknem też jest piękny świat...")
	
	return ranga
}


#16 Budziu

    Początkujący

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • GG:
  • Lokalizacja:Się Biorą Dzieci
Offline

Napisano 24.06.2009 20:48

a można dodać sobie staty ??? :P

#17 zGraferz

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:282
  • Imię:Filip
Offline

Napisano 25.06.2009 09:00

jeśli masz dostęp do ftp to możesz za pomocą programu WINCSX
  • +
  • -
  • 0

#18 Budziu

    Początkujący

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • GG:
  • Lokalizacja:Się Biorą Dzieci
Offline

Napisano 25.06.2009 23:37

ok dzięki działa :)

ale usunąłem już ten plugin :P

#19 BeNq!

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:15
  • Lokalizacja:JA WIEM!
Offline

Napisano 05.07.2009 10:57

Ukradliście ten plugin ! na cscenter jest autor ...
  • +
  • -
  • 0

#20 wizu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 224
Profesjonalista

  • Postów:1217
  • GG:
  • Lokalizacja:Sanok
Offline

Napisano 05.07.2009 11:42

lol zobacz sobie ile pluginów z naszego forum jest na twoim kochanym forum...
Jeśli nie rozumiesz na jakiej zasadzie udostępniane są pluginy (oraz ich źródła) to nie wyjeżdżaj z takimi oskarżeniami.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych