PokeMod v1.2.3 RC + RC2 Test for Public
damek21
14.11.2009
Elo
slyszalem ze jest nowy pokemod ponad 300 pokemonow. Macie go moze ?? i czy chodzi gładko
slyszalem ze jest nowy pokemod ponad 300 pokemonow. Macie go moze ?? i czy chodzi gładko

damek21
26.11.2009
mam maly problem chce zwiekszyc level na poke ale mi cos nie idzie.
_table.ini - Inspirowany Superhero Mod, teraz można łatwo zmienić to, jaki poziom jest i jak wiele jest poziomów. (Zauważ, że będziesz musiał także zmienić określenie w custom.inl jeśli chcesz więcej niż 99 poziomów)
zmienilem
_table oraz custom.inl i nadal nic jak chce dodac w konsoli pm_givepoke nick pok level to pisze ze nie ma takiego levela .
Jezeli ktos moze cos poradzic będę wdzieczny.
custom.inl
//reading in the
_table.ini will not go above this
#define MAX_LEVELS 140
jeszcze cos ?

zmienilem

Jezeli ktos moze cos poradzic będę wdzieczny.
custom.inl
//reading in the

#define MAX_LEVELS 140
jeszcze cos ?
Attached Files
Wizardius
27.11.2009
Jak mogę skonfigurować PokeMod do swoich potrzeb?
--- PokeMod ma wiele rodzajów konfiguracji, można je znaleźć w configs/pokemon/. W każdym pliku są dostępne dostosowania. Aby uzyskać więcej zmian, takich jak zapisywanie typów lub rodzaju gry, musisz edytować custom.inl lub skill_defines.inl następnie rekompilować na pokemod.amxx.
- items.cfg - jak opisano wcześniej, można zmienić i dodać przedmioty do PokeMod. Możesz ustawić co robią, ich ceny i inne rzeczy. Można również kategoryzowania ich, więc możesz kupić przedmioty łatwiejsze niż normalnie w PokeMod.
- maps.cfg - To może być użyte do konkretnych konfiguracji mapy. Możesz zrobić normalne polecenia konsoli lub dodatkowo, możesz wyłączyć PokeMod (-disabled) lub dać umiejętności na off (-skills_off), więc gracze nie mogą korzystać ze swoich umiejętności, ale wciąż mogą zdobywać doświadczenie. Z -disabled i -skills_off, PokeMod nie kożysta z wszelkich modeli, dźwięków lub sprites, ale nadal można grać na ogrnomnych mapach typu fun_allinone.
- pokedex.txt - Choć nie jest wskazane aby zmieniać ten plik, można edytować nazwy i opisy umiejętności.
- pokemod.cfg - Tutaj możesz edytować cvary dla PokeMod, gdzie zostanią załadowane na starcie mapy. Możesz zmienić czy PokeMod czy administrator jest potrzebny dla komend admina PokeMod. Jeśli chcesz zmienić wartości w tym pliku w grze, zamiast normalnego polecenia cvar (amx_cvar) zastosuj nowe polecenie pm_cvar i będzie zapisywać do pliku.
- pokemon.cfg - W tym pliku możesz zmienić wiele właściwości pokemonów. Możesz zmienić jakie opóźnienie jest po użyciu jego umiejętności, czy jest globalnym pokemonem, jakiego rodzaju jest, a nawet to, co go ewoluuje i kiedy ewoluuje.
- safari.cfg - W Safari mod, pokemonowi podano zastaw leveli, to gdzie można ustawić ten poziom. Jeśli ustawisz na 0, wtedy nie będzie można użyć tego pokemona w Safari mod. Jeśli jest ustawiony na negatywne liczby, tylko administratorzy mogą użyć tego pokemona w trybie Safari.
_table.ini - Inspirowany Superhero Mod, teraz można łatwo zmienić to, jaki poziom jest i jak wiele jest poziomów. (Zauważ, że będziesz musiał także zmienić określenie w custom.inl jeśli chcesz więcej niż 99 poziomów)
Tylko problem w tym , że w załacznikach dodanych na samym początku 1 postu, NIE MA w ogóle folderu configs, ani tych plików! wtf?
damek21
04.01.2010
ma ktos moze od was pokemoda z zwiekszonym levelem oraz innymi pokemonami ?? Z chęcia przylukałbym takiego.
damek21
11.01.2010
chcialbym sie dowiedziec dokladnie w ktorym pliku i gdzie zmienia sie zapis na nick a nie na ip. A druga sprawa gdzie zapisuja sie do bazy danych to w ktorym pliku zmienia sie ustawienia bazy ? a jezeli do jakiegos pliku to ktory to plik ??
Falloutboy
13.01.2010
Mam mały problem przy kompilowaniu, oczywiście kompiluje lokalnie...
Proszę o pomoc...
Czemu jestem zbanowany...?
Sorka za post pod postem, ale pomoże ktoś?
Edited by Falloutboy, 12.01.2010 13:06.
Proszę o pomoc...

Czemu jestem zbanowany...?

Sorka za post pod postem, ale pomoże ktoś?
Edited by Falloutboy, 12.01.2010 13:06.
damek21
21.01.2010
Wie ktos w koncu skad mozna pobrac tego pokemoda z wersja ponad 160 pokemonow ?
Spronne
17.02.2010
//how to save data ( 0 - steamid ; 1 - nickname )
#define SAVE_ID 0
Tylko że ja nie mam nic takiego.
I jak mam ten plugin podłączyć do MySQL ?
Edited by Spronne, 17.02.2010 02:16.
Grucha123
17.02.2010
Nie wiecie dlaczego jak instaluje u siebie na HLDS , to jak próbuje wejść do jakiegoś teamu to nie moge go wybrać? Połączyłem się przez 2 komputer i na 2 komputerze działało normalnie
. A chce grać z rodzeństwem , a nie moge bo na swoim nie moge wybrać teamu. proszę bardzo o pomoc.Tutaj albo na GG(9012069).proszę jak najszybciej.

Magnetix
25.04.2010
Odświeżam, mam problem z kompilacją czy jak się to nazywa, aczkolwiek przy próbie przekompilowania lokalnie wyskakuje mi błąd który jest widoczny na screenie
http://i40.tinypic.com/2jcwktd.png
Gdy chcę zrobić to samo za pomocą kompilatora w internecie wyskakuje błąd :
http://i40.tinypic.com/2jcwktd.png
Gdy chcę zrobić to samo za pomocą kompilatora w internecie wyskakuje błąd :
Ponadto jak wpiszę na serwerze w say pokemod to wyskakuje zdanie:
Proszę o pomoc.[PokeMod] PokeMod is currently disabled.