Ja mam pewną propozycję i z góry piszę, że to tylko propozycja i może się niektórym podobać, a niektórym nie 
Zmiana perków na itemy jak w grze "LeagueOfLegend". Nie zdobywamy perków tylko kupujemy w specjalnym sklepie itemy, które resetują się co mape.
Bonusy itemów mogą być takie jak perków:
- większy procent niewidzialności,
- więcej procent obrażeń,
- szybkość strzału,
- regeneracja HP,
- szansa na odbicie/blok strzału,
- szybkość ruchu,
i inne, do wyboru do koloru 
Oczywiście można dodać "składanie" itemów, wyjaśnienie? (Potrzebna by była wtedy nowa waluta: "złoto").
Item dodający 20 % do obrażeń normalnie kosztuje 5000 złota. Mozemy czekać aż zdobędziemy tyle kasy lecz możemy kupić słabszy item np. dodający 5% do obrażeń za 1500 złota i wtedy cena główego itemu zmniejsza się do 3500 (5000-1500), lecz po kupnie głównego przedmiotu słabsze itemy kasują się. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem 
Pomysł na zarobek w sklepie? Itemy specjalnie dla VIP'ów lub niżesze ceny w sklepie 
Drugi pomysł to itemy w klasa nieograniczone (przykład rakietki), lecz dostępne tylko co określony czas, np. co 1 minutę jedna.
Kolejny pomysł to już widziany na paru serwerach system many (energia), zużywana podczas używania umiejętności i regenerująca się w czasie gry, lub można do tego dodać tzw. poty - miksturki odnawiające poziom many lub dodatkowe itemy do sklepu na większą ilość many 
Wiem, zaczęrpniete z innych gier, lecz może innych nakieruje ten post na inne (dużo ciekawsze) propozycje 
Pozdrawiam