CODMod 2.0 temat ogólny
QTM. Peyote
19.10.2013
Wgranie prostego dodawania mocy klasom(pisalem ci juz o tym), czyli np.:
cod_class_enabled(id){
ma_klase[id] = true;
ma_bh(id, 1)
ma_dodatkowe_dmg(id, 10, 0.3)
}
etc.
Tak pamiętam, i jak styknie mi czasu to coś takiego dodam
Możesz używać również tutora
Naprawdę ciekawy efekt.
I możesz dodać tez menu admina
Nie lubię tutora bo mi się buguje na moim ukochanym nonsteamie i nie chce mi się naprawiać
mastah7991
19.10.2013
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <fakemeta> #define PLUGIN "HP BUG" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "R3X" #define CHANNEL 1 #define FRAMES 10 public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_message(get_user_msgid("Health"),"message_health"); } public message_health(msg_id,msg_dest,msg_entity) { if(pev(msg_entity, pev_health) >= 255) { set_msg_arg_int(1, ARG_BYTE, 255); } return PLUGIN_CONTINUE; }
dzieło R3X'a u mnie na CoD działa
http://amxx.pl/topic...-fix-bug-z-0hp/
przed sec znalazłem nie wiem czy działa
Karras
19.10.2013
Ja mam pewną propozycję i z góry piszę, że to tylko propozycja i może się niektórym podobać, a niektórym nie
Zmiana perków na itemy jak w grze "LeagueOfLegend". Nie zdobywamy perków tylko kupujemy w specjalnym sklepie itemy, które resetują się co mape.
Bonusy itemów mogą być takie jak perków:
- większy procent niewidzialności,
- więcej procent obrażeń,
- szybkość strzału,
- regeneracja HP,
- szansa na odbicie/blok strzału,
- szybkość ruchu,
i inne, do wyboru do koloru
Oczywiście można dodać "składanie" itemów, wyjaśnienie? (Potrzebna by była wtedy nowa waluta: "złoto").
Item dodający 20 % do obrażeń normalnie kosztuje 5000 złota. Mozemy czekać aż zdobędziemy tyle kasy lecz możemy kupić słabszy item np. dodający 5% do obrażeń za 1500 złota i wtedy cena główego itemu zmniejsza się do 3500 (5000-1500), lecz po kupnie głównego przedmiotu słabsze itemy kasują się. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem
Pomysł na zarobek w sklepie? Itemy specjalnie dla VIP'ów lub niżesze ceny w sklepie
Drugi pomysł to itemy w klasa nieograniczone (przykład rakietki), lecz dostępne tylko co określony czas, np. co 1 minutę jedna.
Kolejny pomysł to już widziany na paru serwerach system many (energia), zużywana podczas używania umiejętności i regenerująca się w czasie gry, lub można do tego dodać tzw. poty - miksturki odnawiające poziom many lub dodatkowe itemy do sklepu na większą ilość many
Wiem, zaczęrpniete z innych gier, lecz może innych nakieruje ten post na inne (dużo ciekawsze) propozycje
Pozdrawiam
adif11
19.10.2013
w 100% działa fix od darkgl na podstawie orpheu
co do Pana powyżej to jest cod mod a nie league of legends
sNH.
19.10.2013
mastah7991
19.10.2013
za dużo LoLa
co do tematu może jakieś grupy czy coś takiego ?
hm i jeszcze klasa nr 1. którą generujemy sami i mamy możliwości tam od lvl czyli miny od np 10 lvl
a i możemy wybrać tylko 1 umiejętność ( dodatek ) do klasy
no i oczywiście bronie od lvl
adif11
19.10.2013
OO dobry pomysł umiejętności od poziomu
np medyk
1 lvl zwykła apteczka
25 lvl morfina zwiększa życie przez 50 sekund o 50%
50 lvl reanimacja
75 lvl % na zmartwychwstanie
wybierając klasę wyskakuje menu a w nim opis
Rodzyn
19.10.2013
Lol mod pewnie wyjdzie na początku 2014rokuA kto wypuszcza??
Nie wiem, ja tam wole już Dote 2 od tego LoL'a Przy najmiej w Docie jest się "równym" względem postaci i gra jest bardziej urozmaicona
Ps. Dodaj Fix od Dark'a GL Z tym bug 0hp
Użytkownik Rodzyn edytował ten post 19.10.2013 22:11
Karras
19.10.2013
Spokojnie to tylko propozycja, QTM. Peyote może coś lepszego wymyśli
Lecz teraz mam kolejną propozycję, zdobywanie perków nie po zabójstwach lecz poprzez podnoszenie paczek wypadajacych po zabiciu
mastah7991
19.10.2013
2 błędy znalezione na naszym Cod modzie zgłoszone przez graczy
1. wbijamy lvl na klasie X zmieniamy na Y i mamy pk do dodania na klasie X
a 2 to w innym temacie napisze
adif11
19.10.2013
Qtm czy będzie spora różnicy między nowym a starym cod modem?
pytam z ciekawości i czy będzie problem ze starymi pluginami?
również mógł byś zastąpić huda tym 2 że można wyświetlić na raz 12 czy 14 informacji
mastah7991
20.10.2013
a ten inny hud widziałeś jak to wygląda

nie mogę edytować ;x
proszę o połączenie przez moderatora
naprawa błędu:
mamy 1/1 z awp wybieramy he rzucamy zmieniamy na awp i mamy he 1/1 ;D
QTM. Peyote
20.10.2013
Bug 0hp w taki czy inny sposób będzie załatany.
mamy 1/1 z awp wybieramy he rzucamy zmieniamy na awp i mamy he 1/1 ;D
Dzięki za info
Szczególne podziękowania dla Benio101, za niezbędne ujemne punkty reputacji! Jeszcze raz bardzo dziękuję, nie poradziłbym sobie bez nich!
QTM. Peyote
20.10.2013
Qtm czy będzie spora różnicy między nowym a starym cod modem?
pytam z ciekawości i czy będzie problem ze starymi pluginami?
również mógł byś zastąpić huda tym 2 że można wyświetlić na raz 12 czy 14 informacji
CODMod 2.0 będzie w pełni zgodny ze starymi klasami oraz perkami
To dla motywacji( Chodzi o NS ? )
Patrz na to nie wpadłem, tak czy inaczej chociaż posiadam wersję steam, nonsteam jest dla mnie dużo wygodniejszy do testowania, a nawet gry
CheQ dziękuję bardzo za ujemną reputację za to, że skomentowałem fakt iż dostałem ujemną reputację Po co po -1? jedźcie po -832! Trochę poczucia humoru ludziska
Użytkownik QTM. Peyote edytował ten post 20.10.2013 14:21
Angel of Death
20.10.2013
Podstawa - optymalny, w 100% działający zapis SQL w Nowym Codzie powinien się znaleźć
sebul
20.10.2013
Chyba nie... Przeczytaj moje posty w tamtym temacie i nie wprowadzaj innych w błąd.w 100% działa fix od darkgl na podstawie orpheu
Misiu.
22.10.2013
Co do Bug'a z HP to na wszystkich COD'ach używam sposobu sebul'a i działa wyśmienicie
Link do tematu : http://amxx.pl/topic...-fix-bug-z-0hp/
Nie spotkałem się dotąd z problemem.
Dobrze byłoby dodać od razu HP w HUD
I poprawić to :
public DajBronie(id) { for(new i=1; i < 32; i++)
Na to :
public DajBronie(id) { for(new i=1; i <= 32; i++)