AMX Mod X 0.5.0 Dark Edition
DarkGL
15.10.2013
│ Opis
AMX Mod X 0.5.0 Dark Edition to modyfikacja najnowszej aktualnej wersji AMX Mod X dostępnej na oficjalnym repozytorium projektu ( http://hg.alliedmods...amxmodx-central )
wykonana przezemnie.
Jak wskazuje numer wersji ( 0.5.0 ) nie jest to finalna odsłona. Działa ona na najnowszej wersji binarek zaktualizowanych przy pomocy SteamCMD przez co wymaga też metamoda
1.21-am( http://wiki.alliedmo...2_Release_Notes ). Obecnie jest dostępna tylko wersja dla Linuxa.
W tej wersji skupiłem się głównie na wyczyszczeniu kodu z zbędnych rzeczy oraz dodanie kilku "bajerów".
│ Changelog
- Zmiana ladowania pluginów ( brak plugins.ini )
- Zmiana ladowania modulow ( brak modules.ini )
- Usuniecie supportu innych modow
- Usuniecie kompatybilnosci wstecznej
- Optymalizacja forwardow
- Usunięcie alloc_amxmemory i free_amxmemory , nigdzie nie używane
- Informowanie o mozliwosci zaoptymalizowania dzialania pluginu poprzez kompilacje z -d0 lub -d1 jeśli plugin zawiera informacje do debugowania podczas ładowania w trybie normalnym
- Usunięcie CreateMultiForwardEx
- Usunięcie wbudowanego supportowania war3ft w menu
- Pozbycie się nongpl_matches
- Optymalizacja klasy CPlugin
- Orpheu dodane jako standardowy moduł
- Standardowe pluginy zostały skompilowane z parametrem -d1
│ Instalacja pluginów
Pierwsze dwa podpunkty mówią o pozbyciu się plików plugins.ini i modules.ini , instalacja pluginów i modułów jest teraz łatwiejsza.
Instalacja pluginów opiera się na przekopiowaniu pliku .amxx do folderu plugins w folderze amxmodx tyle . Instalacja modułów przebiega podobnie tylko moduły wrzucamy do folderu
modules.
Jeśli chcemy wyłączyć plugin przenosimy go do folderu disabled.
Jeśli chcemy uruchomić plugin w trybie debug przenosimy go do folderu debug .
│ Instalacja
Instalacja przebiega jak standardowa instalacja amxmodx ( http://darkgl.amxx.p...alacja-amxmodx/ )
│ Download
amxmodxDark.zip 3,04 MB
342 Ilość pobrań
Użytkownik DarkGL edytował ten post 20.10.2013 14:33
Cypis'
15.10.2013

Fajnie że dodałeś że automatycznie ładuje pluginy, prawie jak sourcemod

DarkGL
15.10.2013
Tutaj mam pełna dowolność a w oficjalnym projekcie musiał bym walczyć o usuwanie niepotrzebnej funkcjonalności
Cypis'
15.10.2013

szelbi
16.10.2013
Przypadkiem wrzuciłeś logi do paczki A w nich kryje się coś takiego.
L 10/15/2013 - 21:26:14: [AMXX] Plugin "miscstats.amxx" failed to load: Plugin uses an unknown function (name "get_map_objectives") - check your modules
Rodzyn
16.10.2013
Licencja tego wymaga.Tylko o tym marzyłem
Zdaje mi się że to nie jest projekt typu Open Source
DarkGL
16.10.2013
Zdaje mi się że to nie jest projekt typu Open Source
GwynBleidD
16.10.2013
- Numerację Twojej wersji proponuję dodać do bieżącej numeracji AMXX, np 1.8.2-dark1 co oznacza 1 mod oparty na AMXX 1.8.2
- Popraw też troszkę nowe menu, głównie co tam kuleje to:
- Automatyczne stronicowanie powinno się zaczynać dopiero od 10 elementów, a nie jak teraz: od 8miu
- menu_addblank i menu_addtext NIE działają prawidłowo, dodatkowo NIE da się ich dodać przed pierwszym elementem menu
- Do automatycznego stronicowania możesz dodać taki ficzer: zamiast używać numerków 8, 9 i 0, można użyć klawiszy Z, X i C, które domyślnie otwierają menu z komendami radiowymi. Wszak gdy jesteśmy w menu, te komendy nie są potrzebne, więc można to przechwycić i użyć w menu. Wtedy mamy 10 pozycji na stronę, co daje znacznie większe możliwości
- Zamienić info[] w menu_additem na data[], aby działało tak jak w set_task, ThreadQuery i nie tylko. Aby można było tam zapisać nie tylko tekst, ale dowolną tablicę z wartościami jakimiś.
- Napraw ThreadWorkera z modułu SQL (błąd ThreadWorker was unable to start), bo można to zrobić tak, aby błędu to nie wyrzucało
- Przekompiluj menu admina i wszystkie menu które znajdziesz, aby używały nowego stylu menu. Można też dodać więcej funkcji do customizacji menu, bo obecny sposób dodawania do niego itemów pozostawia wiele do życzenia...
Użytkownik GwynBleidD edytował ten post 16.10.2013 13:33
szelbi
16.10.2013
Przypadkiem wrzuciłeś logi do paczki
A w nich kryje się coś takiego.
L 10/15/2013 - 21:26:14: [AMXX] Plugin "miscstats.amxx" failed to load: Plugin uses an unknown function (name "get_map_objectives") - check your modules
Zainstalowałem tego AMXX'a do siebie i mam identyczne logi. Czysta wersja, nic nie ruszałem.
Aemiksowy
16.10.2013
A jeśli ktoś chciałby dane pluginy włączyć tylko ja wybranej mapie w configs/maps, to jak to zrobi?
DarkGL
16.10.2013
A jeśli ktoś chciałby dane pluginy włączyć tylko ja wybranej mapie w configs/maps, to jak to zrobi?
Niestety obecnie nie ma takiej możliwości