[Dokumentacja Mobilna] AllDoc + biblioteki...
dasiek
14.09.2013
WITAM!
Ostatnio dosyć mi się nudziło i postanowiłem wrócić do dawnej "miłości" jaką jest programowanie pod urządzenia mobilne z Androidem.
Wynikiem tego jest aplikacja
AllDoc
czyli Aplikacja dzięki której można mieć zawsze przy sobie dokumentacje dowolnego języka programowania.
Wersja AmxX.pl -> Dodano do paczki biblioteki AmxX.
*Android 2.1+
*Karta SD
Instalacja Aplikacji
W telefonie (Jeśli wyłączone) - wejdź w ustawienia -> Ustawienia aplikacji/Aplikacje -> Zaznacz "Nieznane źródła"
-Pobierz plik -
ALLDOC_AMXX.zip 291,91 KB
328 Ilość pobrań
-Wrzuć plik apk z paczki z załącznika na kartę pamięci
-Menedżerem plików zlokalizuj aplikacje i zainstaluj ją.
Instalacja Bibliotek
-wrzuć pliki z folderu Libs z pobranej paczki na kartę SD do folderu alldoc (jeśli folderu nie ma utworz go bądź odpal aplikacje - utworzy się automatycznie)
-Naciśnij fizyczny klawisz "menu" w telefonie i wybierz Dodaj
-Wybierz interesującą Cię bibliotekę
-Poczekaj chwilę. Aplikacja odświeży listę bibliotek gdy instalacja zostanie zakończona.
Usuwanie Bibliotek
-Naciśnij funkcyjny klawisz "menu" w telefonie i wybierz Usuń
-Wybierz bibliotekę do usunięcia
-Poczekaj chwilę. Aplikacja odświeży listę bibliotek gdy usuwanie zostanie zakończone.
Biblioteki w Paczce
-amxmodx
-fakemeta
-codmod
-cstrike
-fun
-engine
-hamsandwich
-nvault
APLIKACJA BĘDZIE ROZWIJANA
Obecnie jej wygląd nie powala więc będzie do poprawki , poza tym - mam kilka pomysłów na rozszerzenie
Podziękowania
Dla Benio101 i GwynBleidD za API dokumentacji.
Pytania? Pomysły? Problemy? Pisz!: )
Ogen Dogen
14.09.2013
Super +
Za niedługo kupuje telefon z androidem , więc na pewno przetestuje
G[o]Q
14.09.2013
DarkGL
14.09.2013
wrzuć pliki z folderu Libs z pobranej paczki na kartę SD do folderu alldoc (jeśli folderu nie ma utworz go bądź odpal aplikacje - utworzy się automatycznie)
Paczki mogły by być ściągane przez aplikacje z internetu , dzięki temu nie trzeba by było ich wrzucać ręcznie
dasiek
15.09.2013
Paczki mogły by być ściągane przez aplikacje z internetu , dzięki temu nie trzeba by było ich wrzucać ręcznie
pracuje nad opcją instalacji z adresu www
Nie wiem jak u was, ale mi ucielo tekst w get_user_aiming
zauważyłem że w kilku funkcjach jest teks ucięty albo nie w tym miejscu. staram się poprawić co jestem w stanie.
Zabijaka Gryps
04.10.2013
PS. Samsung Galaxy S2, Android 4.1Aplikacja AllDoc (edycja amxx) została zatrzymana.
dasiek
04.10.2013
Próba wyjścia z danej biblioteki klawiszem fizycznym wstecz telefonu kończy się:
PS. Samsung Galaxy S2, Android 4.1Aplikacja AllDoc (edycja amxx) została zatrzymana.
Sprawdzę to. Powiedz mi Tylko czy jest to podstawowy rom czy jakaś modyfikacja Androida (jak CM , MIUI itp)
Zabijaka Gryps
04.10.2013
Droso
15.02.2014
-Naciśnij fizyczny klawisz "menu" w telefonie i wybierz Dodaj
Xperia M - ma przyciski na ekranie i nie ma przycisku "menu", więc aplikacja mi jakby nie działa.
+
Aplikacja wyłącza się po kliknięciu Home i po powrocie do appki.
Aplikacja AllDoc (edycja amxx) została zatrzymana.
dasiek
16.02.2014
Gratulacje aplikacji.
Ja bym dodał do tego wygląd w podobie amxx.pl
Obecnie mam trochę zmodyfikowaną aplikację (zmienione elementy wyglądu i mechanizm , dodane kilka opcji) Teraz siedzę nad samym wyglądem i testowaniem
Jadek
05.04.2014

dasiek
06.04.2014
"Nadto" to znaczy? Po instalacji bibliotek trzeba zrestartować aplikację.
Jadek
06.04.2014
dasiek
07.04.2014
pliki json musisz wrzucić do folderu alldoc na Karcie SD. W urządzeniach gdzie po podlączeniu do komputera są "2 karty sd" folder utworzy się na tej "telefonicznej" karcie sd, nie tej fizycznej.
Jadek
19.04.2014
Rzeczywiście skojarzyło mi się to z SD. Dzięki.pliki json musisz wrzucić do folderu alldoc na Karcie SD. W urządzeniach gdzie po podlączeniu do komputera są "2 karty sd" folder utworzy się na tej "telefonicznej" karcie sd, nie tej fizycznej.
Edit. Jest bug gdy jest [code=auto:0]. Krzaczki niestety. Np w register_event
Użytkownik Jadek edytował ten post 19.04.2014 00:41