Mam dla was plugin na serwer Surf XP Professional by Kot (Kot to mój nowy nick, niestety nie wiem, czy na forum jest możliwość zmiany nicku)
Opis:
Jest to plugin Surf XP Professional 401 LVL, oryginalny plugin można pobrać stąd: http://amxx.pl/topic...98-surf-xp-mod/
U mnie zmienione są takie rzeczy jak:
- Więcej LVL,
- Max HP = 200,
- Usunięto zakaz używania zoom,
- Dodano komendę na dodawanie expa,
- Dodano menu,
- Dodano motd z listą broni*.
*UWAGA: Motd musicie sobie zrobić sami. Nie daje gotowego. Nazwę pliku z motd trzeba nazwać "bronie.txt"
Cvary:
Brak
Komendy:
W say'u:
/level - pokazuje aktualny lvl,
/xp - pokazuje aktualną ilość expa,
/nowylevel - pokazuje ile brakuje expa do następnego lvl,
/bronie - pokazuje listę broni(w motd),
/menu - wyświetla menu,
/info - wyświetla informacje.
Komendy Admina:
amx_addexp "nick" "ilość expa" - dodaje wybraną ilość expa dla wybranego gracza.
Konfiguracja:
Szukamy
1.
precache_model("models/FOLDER/v_NAZWAMODELU.mdl")I zamieniamy "FOLDER" na folder gdzie znajdują się nasze modele oraz "NAZWAMODELU" na nową nazwę modeli
2.
if(Weapon_Id == CSW_KNIFE && PLEVEL[ id ] >= 3 ) // TU WPISUJEMY ZA JAKA BRON MA PODMIENIAC MODEL ORAZ OD KTOREGO LVL { set_pev(id, pev_viewmodel2, "models/FOLDER/v_NAZWAMODELU.mdl") }Gdzie jest napisane "KNIFE" wpisujemy broń, którą ma podmieniać model, oraz na który LVL. Niżej znów jest "FOLDER" oraz "NAZWAMODELU", w tym przypadku robimy to samo co w pkt. 1
3.
if(get_user_weapon(attacker) == CSW_KNIFE && PLEVEL[ attacker ] >= 3) // TU WPISUJEMY ZA JAKA BRON MA PODMIENIAC MODEL ORAZ OD KTOREGO LVL { SetHamParamFloat(4, damage * 1.5) // TU WPISUJEMY O ILE WIECEJ RAZY OBRAZENIA return HAM_HANDLED }Tam gdzie jest napisane KNIFE robimy to samo co w pkt. 2, oraz poniżej wpisujemy o ile razy ma być większe DMG.
Instalacja:
SurfKot.sma do addons/amxmodx/scripting
SurfKot.amxx do addons/amxmodx/plugins
Modele dodajemy do nowego folderu, który tworzymy w cstrike/models
Na koniec dopisujemy SurfKot.amxx do Plugins.ini
Wymagane Moduły:
- Amxmodx,
- Amxmisc,
- Fun,
- Hamsandwich,
- Cstrike,
- Nvalut,
- Fakemeta.
Inne Informacje:
1.5
* Dodano menu, oraz motd z listą broni.
1.4
* Dodano 401 LVL.
1.3
* Dodano nowe modele.
1.2
* Ustawienie 200 HP max,
* Zbalansowanie expa.
1.0
* Otrzymanie pluginu.
Gdyby ktoś miał problemy z dodaniem nowych broni, zapraszam do skorzystania z tego poradnika:
http://amxx.pl/topic...-broni/?hl=surf
Załączone pliki
Użytkownik CoKeZeRo edytował ten post 27.05.2013 19:55