Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Pascal

[ROZWIĄZANE] Magia pascala czyli co jest źle

pascal

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 29.11.2012 09:25

http://wklej.org/id/883131/

Znajdźcie błąd bo mi ręce opadają...

Użytkownik =ToRRent= edytował ten post 29.11.2012 09:26

  • +
  • -
  • 0

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#2 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1574
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 30.11.2012 08:02

Tego się w ogóle używa jeszcze ?

Dołączona grafika

program Untitled;
Var tablica:array[1..100] of Integer;
Var a, parzyste:Integer;
Var i:Byte;
Var temp:Byte;
begin
parzyste := 0;
i := 1;
Writeln('Wpisz liczbe');
Readln(a);
while a<>0 do
begin
	if i<=100 then
	begin
		tablica[i] := a;
		i := i + 1;
		Writeln('Wpisz liczbe');
		Readln(a);
	end
	else
    begin
         a:=0;
         temp := i;
    end;
end;	
i:=1;
while i <= temp do
begin
     if tablica[i] MOD 2 = 0 then
     begin
          parzyste := parzyste + 1;
          i:=i+1;
     end
     else i:=i+1;
end;
writeln('Wpisales ', parzyste, ' liczb parzystych');
readln();
end.

Błąd był z repeat, nie wiem gdzie, zamieniłem na while i działa.
Jak chcesz, żeby było podane równe 100 liczb to zamień:

if i<=100 then
Na
if i<100 then

Ponieważ na początku programu podaje się jedną liczbę.
Powinno działać ;)
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#3 ToRRent

    Dirty Bomber

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:861
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 30.11.2012 08:23

Nie uzywa sie ale szkolnictwo wymaga...

Wysłane z Samsunga Galaxy GT-I5510
  • +
  • -
  • 0

ZdobywcyGier

YouTubeFacebook |  Twitch


#4 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1574
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 01.12.2012 08:51

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#5 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1340
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 04.12.2012 00:15

od siebie dodam ze bład byl taki ze znak przy untilu byl w złą strone bo repeat->until dziala dopóki warunek NIE jest spełniony
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pascal

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych