Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Pascal

[ROZWIĄZANE] Skompilowanie programu

pascal

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Na 5tyk

    Godlike

  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 10.08.2012 16:44

Witam. Czy mógłby mi ktoś skompilować poniższy plik? Program napisany w Pascalu. nie wiem dlaczego, ale wywala mi:
Error 36: BEGIN expected

Załączone pliki

  • Załączony plik  exp.rar   515 bajtów  29 Ilość pobrań

  • +
  • -
  • 0

#2 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 10.08.2012 19:13

begin
writeln('Osiagnieto maxymalna wartosc exp: ',exp:0:0,')');
level:=maxl;
readkey;
end;
na
begin
writeln('Osiagnieto maxymalna wartosc exp: ',exp:0:0,')');
level:=maxl;
readkey;
end.

  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#3 Na 5tyk

    Godlike

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 11.08.2012 11:55

Kompiluje się, ale gdy włączam program to wyświetla się konsola i od razu się zamyka.
program GeneratorExpa;
uses crt;
var
maxl:longint;
maxe:longint;
level:longint;
a:real;
exp:real;
plik:text;

procedure zakoncz;
begin
writeln('Osiagnieto maxymalna wartosc exp: ',exp:0:0,')');
level:=maxl;
readkey;
end.


BEGIN
clrscr;
writeln('Podaj Maxymalny lvl');
readln(maxl);
writeln('Podaj max exp, 0=domy˜lnie');
readln(maxe);
Writeln('Podaj zmienna "a"');
readln(a);
clrscr;
assign(plik, 'C:tabela.txt');
rewrite(plik);

if maxe = 0 then maxe:=9999999999999999999;
for level:=1 to maxl do
begin
exp:=a*sqr(level);
write(plik, exp:0:0,',');
writeln('exp: ',exp:0:0,' level: ',level);
if exp>maxe then zakoncz;
end;
writeln('Wygenerowano tablice exp');
readkey;
end.

  • +
  • -
  • 0

#4 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 11.08.2012 13:31

speedkill ty widze tez pascala nie znasz end. jest tylko w programie głównym, W innych miejscach pisze się end;

Spoiler


u mnie sie to kompiluje uzywając tmt jesli uzywasz freepascala/turbopascala to tam nie ma chyba modulu crt z tego co pamietam i ci sie nie skompiluje
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#5 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 11.08.2012 13:57

Goq w obu jest moduł crt, w turbo pascalu nie ma grapha a w free jest :) Kod goq jest dobry.
  • +
  • -
  • 1
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#6 Na 5tyk

    Godlike

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 11.08.2012 16:24

jesli uzywasz freepascala/turbopascala to tam nie ma chyba modulu crt z tego co pamietam i ci sie nie skompiluje

Uzywałem Turbo Pascala i się nie kompilowało. Zmieniłem na Free Pascala i działa :)
Ale łap :plus:
  • +
  • -
  • 0

#7 Kawon

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 884
Czempion

  • Postów:5165
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Dzierzgoń
Offline

Napisano 12.08.2012 19:40

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

DarkGL to mój autorytet.






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pascal

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych