Diablo Mod by Stachu
Stachuu :D ??
07.06.2012
Witam was bardzo serdecznie postanowilem zamiescic dzis moje Diablo.
Na wstepie powiem ze jest to odkopany plik sma (ostatnio edytowany okolo 4 miechy temu)
wiec nie mam do niego modeli plikow .txt .
mysle ze bedzie on sluzyl jako pomoc przy robieniu wlasnych Dm
Moze troche o tym co jest w tym calym pliku sma
1.Gildie (by me)
2.Artefakty
3.Wlasny system questow
4.27 klas
5.Przynajmniej 5 calkiem nowych mocy (licze tylko te ktorych odpowiednikow nie spotkalem na innych serwerach/lub wyszlyodemnie)
Nie mam glowy aby rozpisywac all wiec zamieszczam plik i zycze powodzenia w przeszukiwaniu moda
W razie pytan piszcie w tym temacie.
newdiablo.sma 348,53 KB
3724 Ilość pobrań
Na wstepie powiem ze jest to odkopany plik sma (ostatnio edytowany okolo 4 miechy temu)
wiec nie mam do niego modeli plikow .txt .
mysle ze bedzie on sluzyl jako pomoc przy robieniu wlasnych Dm
Moze troche o tym co jest w tym calym pliku sma
1.Gildie (by me)
2.Artefakty
3.Wlasny system questow
4.27 klas
5.Przynajmniej 5 calkiem nowych mocy (licze tylko te ktorych odpowiednikow nie spotkalem na innych serwerach/lub wyszlyodemnie)
Nie mam glowy aby rozpisywac all wiec zamieszczam plik i zycze powodzenia w przeszukiwaniu moda

W razie pytan piszcie w tym temacie.

dog_1
07.06.2012
No to teraz mnie stachu zaszokował
Co mnie zainteresowało to artefakty na hasło(?) powiązane z graczem(?), albo coś źle odczytałem przy pierwszym przeciągnięciu,
Dużo połasi się na te gildie
Teraz będzie ciężej przyciągnąć nowych graczy czymś innowacyjnym. Oczywiście moce/itemy są ciekawe(czytałem tylko w kodzie) jestem ciekaw jak się sprawdzają.

Dużo połasi się na te gildie

TheRock
07.06.2012
Ale dobrze że nie miał tych modeli i plików txt bo teraz by była masówka serwerów diablomoda + gildie i artefakty
Ci co potrafią skorzystają z tego.
Łap +
Ci co potrafią skorzystają z tego.
Łap +
nosound5
07.06.2012
jeszcze kilka dni i pomogą tym co nie potrafią w końcu od tego jest to forum

08.06.2012
jak znajde czas to moge napisac taki temat
Użytkownik Stachuu :D ?? edytował ten post 08.06.2012 06:16
Użytkownik Stachuu :D ?? edytował ten post 08.06.2012 06:16
Nakupenda.
08.06.2012
przegiąłeś chłopie. Teraz byle dzieciak bez żadnej wiedzy będzie miał wypasione diablo i jeszcze może je sobie przypisywać, bo przecież je edytował.
A Ci bardziej doświadczeni bedą mieli dużo większy orzech do zgryzienia, jak wymyśleć coś jeszcze bardziej "innego" i innowacyjnego, bo zaraz każdy będzie miał artefakty i gildie.
Jżeeli o mnie chodzi to sory ale minus.
A Ci bardziej doświadczeni bedą mieli dużo większy orzech do zgryzienia, jak wymyśleć coś jeszcze bardziej "innego" i innowacyjnego, bo zaraz każdy będzie miał artefakty i gildie.
Jżeeli o mnie chodzi to sory ale minus.
dog_1
08.06.2012
Nie do końca wszystko stracone:> Można to wszystko jeszcze ulepszyć i jak napisał kolega wyżej nie ma plików .txt oraz questy są na zabij klase, a nie każdy
potrafi sobie pododawać np, quest na podkładanie paczek. Z drugiej strony liczy się renoma serwerowni i jakie usługi podaje w jakim stopniu komfortu.byle dzieciak
TheRock
08.06.2012
Tutaj chyba są najlepsze questy jakie widziałem bo najbardziej podobają mi się początkowe żeby wypełnić quest trzeba użyć x razy skilla postaci itp
08.06.2012
questy są na zabij klase
zle wyszukales ,chyba
co do opublikowania plik juz krazyl w sieci od dluzszego czasu i jak ktos mial go sprzedawac (lecz nie jest autorem) to po co ma zarabiac na czyjejs pracy
KadrO
08.06.2012
Jak dla mnie także minus. Już widzę wysypisko serwerów z gildiami i artefaktami, każdy będzie taki sam a samemu coraz trudniej będzie wymyślić coś unikatowego.
G[o]Q
08.06.2012
Jak dla mnie także minus. Już widzę wysypisko serwerów z gildiami i artefaktami, każdy będzie taki sam a samemu coraz trudniej będzie wymyślić coś unikatowego.
kazdy bedzie taki sam ale jak widze ty pewnie tez to skopiujesz(hipokryzja?) więc chcesz być unikalny ? zrób diablo bez tego
DarkGL
08.06.2012
Nie ma nic nowego na forum źle ktoś wrzuci coś nowego fajnego też źle co za ludzie..
sebul
08.06.2012
A no nie ma to jak płacz o to, że ktoś coś wrzucił innego i fajnego, a ktoś inny miał to u siebie na serwerze. Dobrze, że to zrobił, podniesie to jeszcze bardziej popularność forum, mimo że kod całego moda nie jest zbytnio "ładnie" napisany, ale i tak, komuś co się nie zna, na pewno nie będzie coś takiego przeszkadzać, zrobi tylko ctrl+c i ctrl+v i gotowe ;]
Sam raczej nie skorzystam z tak napisanych gildii, czy questów, bo pierwsze chcę sam inaczej napisać (zapis sql + staty), a drugie już mam w miarę ogarnięte.
Sam raczej nie skorzystam z tak napisanych gildii, czy questów, bo pierwsze chcę sam inaczej napisać (zapis sql + staty), a drugie już mam w miarę ogarnięte.
Droso
08.06.2012
Ej właśnie, jak chcecie być unikalni to zapraszamy do działu Zlecenia Płatne, i nikomu nie udostępniaj kodu, chyba, że szkoda wam kasy pazerni jesteście i tyle.
08.06.2012
Nie ma zle , jest jeszcze gorzej.
takie rzeczy tylko w polsce
takie rzeczy tylko w polsce
wiem o tym lecz nie stawialem zbytnio na przejrzystosc kodu lecz by jako tako sprawnie dzialal.mimo że kod całego moda nie jest zbytnio "ładnie" napisany
Na 5tyk
08.06.2012
A ja ci damprzegiąłeś chłopie. Teraz byle dzieciak bez żadnej wiedzy będzie miał wypasione diablo i jeszcze może je sobie przypisywać, bo przecież je edytował.

ogieR8
09.06.2012
Wielki "+" za te .sma, system hasła bardzo podobny do mojego, ale ja dodałem sobie bajery ale mniejsza z tym.. gildie, nowość nie powiem, na pewno będę się na nich uczyć czegoś, bo tak myślałem jak to skulać, by ktoś mógł stworzyć gildie, ale te artefakty.. może mi je ktoś objaśnić, bo z leksza mało czytelny kod i ja tu zaraz do głowy dostane.
Co to artefakty ? Co dają ? (kilka przykładów). Są te dodatki na stałe ? Lekki po prostu opis artefaktów.
I proszę nie odnosić mnie do wiki diablo, czy coś - odpowiem : nie, nie grałem w diablo jeśli tam takie coś jest
Na razie wiem, że szansa na artefakt to chyba 1/25 ;]
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Co to artefakty ? Co dają ? (kilka przykładów). Są te dodatki na stałe ? Lekki po prostu opis artefaktów.
I proszę nie odnosić mnie do wiki diablo, czy coś - odpowiem : nie, nie grałem w diablo jeśli tam takie coś jest

Z góry dzięki i pozdrawiam.
09.06.2012
Sa to w jakimś stylu itemy tyle ze posiadają czasowa wytrzymałość. Jest 5 poziomów kazdego artefaktu ktory możemy podnoscic za pomocą kamieni. Daja one np. hp,krytyk,speed ,dmg,obbrone
ogieR8
09.06.2012
Szperam dalej i szperam.. zauważyłem, że Twój 'projekt' nie został dokończony na ostatni guzik ; P
Nowa zmienna, zapis & odczyt, przypisujesz mu co chwile wartości 0, ale nic z tym nie robisz, jak poszukam jeszcze.. to dopiszę, jak coś znajdę ; ) A ta czasowa wytrzymałość jest jakaś losowa ? Bo nie umiem jeszcze dojść do tego kodu, analizuje od początku krok po kroku, czy to np ma zawsze wartość rundową / minutową ?
Użytkownik ogieR- edytował ten post 09.06.2012 13:27
g_woj
Nowa zmienna, zapis & odczyt, przypisujesz mu co chwile wartości 0, ale nic z tym nie robisz, jak poszukam jeszcze.. to dopiszę, jak coś znajdę ; ) A ta czasowa wytrzymałość jest jakaś losowa ? Bo nie umiem jeszcze dojść do tego kodu, analizuje od początku krok po kroku, czy to np ma zawsze wartość rundową / minutową ?
Użytkownik ogieR- edytował ten post 09.06.2012 13:27