Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Inny

Problem z zakładkami forum

inny

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 cawi

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:19
  • Lokalizacja:DPL
Offline

Napisano 27.05.2012 20:42

Witam, tak jak w temacie mam problem z zakładkami u góry mojego forum, cs-iskra.xaa.pl tam są te zakładki : Forum Rejestracja Kontakt Szukaj itd i one nie działają, co zrobić by zaczęły działać?
'
  • +
  • -
  • 0

#2 fejk

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:336
  • GG:
  • Lokalizacja:users.ini
Offline

Napisano 27.05.2012 20:58

działają tylko mają przekierowanie do pliku, który odpowiada za stronę główną.

Szukaj w pliku overall_header.tpl czyli public_html/templates/nazwa_stylu/overall_header.tpl

Otwórz plik i znajdź:

<ul id="menu">
Pod tym znajdź np.:


<li><a href="[url="view-source:http://cs-iskra.xaa.pl/index.php"]index.php[/url]"><img src="[url="view-source:http://cs-iskra.xaa.pl/templates/golden_vision/images/forum_01.png"]templates/golden_vision/images/forum_01.png[/url]" onmouseover="[url=""]this.src='templates/golden_vision/images/forum_02.png';[/url]" onmouseout="[url=""]this.src='templates/golden_vision/images/forum_01.png';[/url]" border="[url=""]0[/url]"></a></li>

plik index.php odpowiada za stronę główną, musisz zmienić np. Regulamin musisz zmienić grafikę ( bo widzę, że menu masz zrobione graficznie) lub jeżeli chcesz zostawić Regulamin to musisz zrobić przekierowanie do pliku np. regulamin.php

Jeżeli będziesz miał jakieś dalsze problemy to pisz tutaj to Ci pomogę.

#3 cawi

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:19
  • Lokalizacja:DPL
Offline

Napisano 28.05.2012 13:47

Zrobilem tak jak kazałeś fejk, ale teraz jak znowu wchodze w te zakładki wyświetla mi się błąd : Not Fund , sam sprawdź i proszę Cię o dalszą pomoc, albo inna osobe które wie jeszcze jak to zrobić:)
  • +
  • -
  • 0

#4 Ojciec Dyrektor

    papa smerf.

  • Przyjaciel

Reputacja: 476
Wszechobecny

  • Postów:3035
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 28.05.2012 13:55

ale teraz jak znowu wchodze w te zakładki wyświetla mi się błąd : Not Fund

-,-
regulamin.php - brakuje tego pliku w głównym katalogu forum
sklep.php - j.w.
szukaj.php - nie istnieje coś takiego, zmień to na search.php
kontakt.php - nie istnieje
rejestracja.php - nie istnieje, musisz dać odnośnik: profile.php?mode=register
  • +
  • -
  • 0

#5 cawi

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:19
  • Lokalizacja:DPL
Offline

Napisano 28.05.2012 14:57


ale teraz jak znowu wchodze w te zakładki wyświetla mi się błąd : Not Fund

-,-
regulamin.php - brakuje tego pliku w głównym katalogu forum
sklep.php - j.w.
szukaj.php - nie istnieje coś takiego, zmień to na search.php
kontakt.php - nie istnieje
rejestracja.php - nie istnieje, musisz dać odnośnik: profile.php?mode=register



napisz mi jeszcze proszę na regulamin , rejestracja i sklep:) i kontakt jak ci sie uda:) albo ktoś inny;)
  • +
  • -
  • 0

#6 Ojciec Dyrektor

    papa smerf.

  • Przyjaciel

Reputacja: 476
Wszechobecny

  • Postów:3035
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 28.05.2012 15:26

przecież Ci dałem -,-
do kontaktu, regulaminu i sklepu modyfikację masz wgraną, że chcesz te odnośniki mieć zakodowane?
  • +
  • -
  • 0

#7 cawi

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:19
  • Lokalizacja:DPL
Offline

Napisano 28.05.2012 17:52

Zakodowane? nie zabardzo rozumiem, mi chodzi tylko o to ze jak ktos kliknie na zakladke rejestracja, to przekieruje go do formularza rejestracyjnego, a jesli kliknie na zakladke sklep, to przeniesie go do listy tzn. Cennika pisemnego,
  • +
  • -
  • 0

#8 fejk

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:336
  • GG:
  • Lokalizacja:users.ini
Offline

Napisano 28.05.2012 18:06

Ja Ci podałem tylko przykład z tym Regulaminem jak to ma mniej więcej wyglądać, a nie dałem Ci gotowego.. ^^

Jeżeli chcesz mieć Regulamin to zrób albo w htmlu, albo w php.

Jeżeli zrobisz i zakodujesz w htmlu to będziesz musiał dać /regulamin.html lub /regulamin.php jeżeli w php.

w overall_header.tpl zamiast przy rejestracji index.php daj :

profile.php?mode=register

Jeżeli masz sklep to daj dokładny odnośnik do lokalizacji sklepu i tak samo z resztą. A jeżeli chcesz mieć coś swojego czyli zamiast w menu Sklep tylko coś innego to musisz grafikę zmienić.





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: inny

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych