Zupełnie
nie 
Ww. plugin ma następujące minusy wobec mojego:
1. Nie pozwala na posiadanie granatów powyżej standardowych limitów (2 FB, 1 HE, 1 SG)
2. Nie uwzględnia posiadanych już granatów, można np. mieć 2 FB, rzucić 2 i kupić 2 przy limicie = 2.
3. Nie uwzględnia pozyskanych granatów w żaden sposób
4. Nie umożliwia żadnych wyjątków (przy limicie rzutów, wygranie, pozyskanie dodatkowych granatów nie zwiększa licznika możliwych do rzucenia)
5. Nie współpracuje z innymi pluginami w żaden sposób
Dla mnie jest on zupełnie niepotrzebny, nawet rzekłbym, zbędny, gdyż po wygraniu np. 10 granatów HE i ustawionym limicie na 2 rzuty na rundę,
no niestety, pomimo posiadanych 10 granatów i tak rzucimy tylko 2. Mając limit rzutów granatów na 4, kupowania na 2 i ginąc na respie an początku rundy,
pozwala innym na rzucenie 2 posiadanych granatów, podniesienie 2 z ziemi i.. nie pozwala na ich użycie, bo brakuje natywów. Itd.
Dla mnie jest on nieprzydatny, gdyż nie działa tak, jakbym tego oczekiwał. Mówię tutaj o ruletce (nie tej zwykłej), czy BF2modzie.
Jednak dla serwerów, gdzie nie ma ruletki, nie ma podnoszonych granatów i dobrze ustawionych CVARach, ww. limiter będzie w zupełności wystarczał.Dlatego plugin jest dobry, owszem, o ile nie ma styczności z innymi pluginami ingerującymi w granaty, a nie chcemy mieć na serwerze > standardowych limitów
(tzn. 1 HE, 2 FB i 1 SG to dla nas absolutny limit i nie tolerujemy wyjątków) ww. plugin będzie odpowiedni i spełni zadanie, jednak dla mnie,
jest niewystarczający choćby przez brak natywów, a co za tym idzie wymianą informacji z innymi pluginami.
Dlatego też napisałem Grenade Sack and Limitera, gdyż żaden z istniejących pluginów nie wystarczał moim potrzebom.
A podzieliłem się nim, bo niejednej osobie może się przydać, a mam go na serwerze od dłuższego czasu.
Nie limitowałem rzutów, gdyż było mi to niepotrzebne, ale mogę dodać do pluginu, jeśli komuś zależy.
Podobnie, nie tworzyłem komendy mp_max_all, gdyż uznałem ją za niepotrzebną, ale mogę zrobić.
Jeśli Ci w zupełności wystarcza ww. plugin, to instaluj, jeśli masz większe potrzeby, to daj znać, a dodam nowe CVARy.
edit. I tak dodam te CVARy

.. Jak tylko będę miał czas.
Użytkownik benio101 edytował ten post 04.05.2012 20:48