Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Stary

Nie dziala Freezitime

cod stary

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 pfkers

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 24.04.2012 15:07

.... nie dziala mi Freezitime w przerobionym codzie starym ,,, co trzeba zrobic aby za dzialalo

#2 pfkers

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 25.04.2012 21:58

// odswiezam

#3 pfkers

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 16.05.2012 11:42

odswiezam

#4 ogieR8

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 203
Profesjonalista

  • Postów:637
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 16.05.2012 12:13

Odświeżaniem na pewno tego nie załatasz, daj chociażby kod z nowej rundy i jeśli masz jakieś zmienne z 'freezetime' (tak jak w Diablo to jest, nie wiem jak jest w COD'zie) to daj publici, gdzie są.
  • +
  • -
  • 0
DiabloEwenement v.2.0 [||||||_____]
 

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
CodeGenerators.pl - skopiuj kod do okna po prawej, kliknij 'Ułóż". To wszystko, trudne ?


#5 pfkers

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 16.05.2012 12:17

tak jak w zwyklem cod modzie (starym)

new bool:freezetime = true;



public PoczatekRundy() 
{
freezetime = false;
for(new id=0;id<=32;id++)
{
if(!is_user_alive(id))
continue;

set_task(0.1, "UstawSzybkosc", id+ZADANIE_USTAW_SZYBKOSC);

switch(get_user_team(id))
{
case 1: client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/start");
case 2: client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/start2");
}
}
}

public NowaRunda()
{
freezetime = true;
new iEnt = find_ent_by_class(-1, "Mine");
while(iEnt > 0) 
{
remove_entity(iEnt);
iEnt = find_ent_by_class(iEnt, "Mine"); 
}
}

dodalem to i nic

#6 ogieR8

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 203
Profesjonalista

  • Postów:637
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 16.05.2012 12:45

Pokaż jak zarejestrowałeś publici z rund, sama nazwa mi za dużo nie mówi.

@@EDIT: Inaczej.. dajw public client_PreThink(id) takie coś :

if (freezetime)
return PLUGIN_CONTINUE


To powinno blokować poruszanie się i klikanie na klawiaturze do momentu, aż będzie 'PoczatekRundy' - czyli wtedy kiedy powinien być standardowo freezetime, raczej. Na ile masz freezetime ustawionego ? Jak nie zadziala to zrob tak, do 'NowaRunda' dodaj:

set_task(CZAS_FREEZETIME_W_FLOACIE, "koniec_freeza")


A potem gdzieś na dole dodaj :

public koniec_freeza() freezetime=false


A oczywiście freezetime=true ma być w nowych rundach.

Użytkownik ogieR- edytował ten post 16.05.2012 12:53

  • +
  • -
  • 1
DiabloEwenement v.2.0 [||||||_____]
 

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
CodeGenerators.pl - skopiuj kod do okna po prawej, kliknij 'Ułóż". To wszystko, trudne ?


#7 pfkers

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 16.05.2012 12:56

register_logevent("PoczatekRundy", 2, "1=Round_Start");

register_event("HLTV", "NowaRunda", "a", "1=0", "2=0");


#8 ogieR8

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 203
Profesjonalista

  • Postów:637
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 16.05.2012 13:02

Sprawdź to co dodałem w edycji poprzedniej wypowiedzi, powinno załatwić sprawę.
  • +
  • -
  • 0
DiabloEwenement v.2.0 [||||||_____]
 

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
CodeGenerators.pl - skopiuj kod do okna po prawej, kliknij 'Ułóż". To wszystko, trudne ?


#9 pfkers

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 16.05.2012 13:06

aha spoko.. wieczorem to sprawdze.. chwilowo nie mam czasu





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod stary

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych