Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
- - - - -

Strażnik ex_interp


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
101 odpowiedzi w tym temacie

#41 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 01.09.2009 20:45

W prawdzie mówiąc, ukradli kilka znaków O:)
Dołączona grafika
Jest jakiś lek na to? Co prawda można by dać edit'a na Zmien interp (czytaj w konsoli) ,
  • +
  • -
  • 0

#42 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 01.09.2009 22:25

Zamiast wykonać kick w konsoli serwa można wysłać do gracza wiadomość Disconnect (nie mylić z komendą) i tam jest możliwość podania kilku linijek powodu :> chcesz?
  • +
  • -
  • 0

#43 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 02.09.2009 06:46

Zamiast wykonać kick w konsoli serwa można wysłać do gracza wiadomość Disconnect (nie mylić z komendą) i tam jest możliwość podania kilku linijek powodu :> chcesz?

Pewnie ;) Podczas gry dość ciekawie to wygląda ADMIN: %hostname% kick zer0, jedynie żalę się na powód kick'a..
  • +
  • -
  • 0

#44 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 02.09.2009 11:38

Starą funkcję kickuj() wymień na te 2:
stock disconnect(id, const szReason[], any:...){
	if(is_user_connected(id)){
		new szReason2[64];
		vformat(szReason2, 63, szReason, 3);
	
		message_begin(MSG_ONE, SVC_DISCONNECT, _, id);
		write_string(szReason2);
		message_end();
	}
}
public kickuj(id){
	new Float:fMin=get_pcvar_float(gcvarMinInterp)+0.0001;
	new Float:fMax=get_pcvar_float(gcvarMaxInterp)+0.0001;
	console_print(id,"---------------------------------------");
	console_print(id,"[Interp] Interp dozwolony na tym serwerze to zakres od %4.2f do %4.2f",fMin,fMax);
	console_print(id,"[Interp] Aby zmienic swoj interp na dozwolony na tym serwerze wpisz w consoli gry:");
	console_print(id,"[Interp] ex_interp ^"wartosc^""); 
	console_print(id,"---------------------------------------");
	
	disconnect(id, "^nZmien ex_interp^n(czytaj w konsoli)");
	
	new szName[32];
	get_user_name(id, szName, 32);
	
	new Color:iColor=GREY;
	new iTeam=get_user_team(id);
	if(iTeam==1)
		iColor=RED;
	else if(iTeam==2)
		iColor=BLUE;
	
	ColorChat(0, iColor, "Gracz^x03 %s^x01 zostal rozlaczony z powodu zlej wartosci^x04 ex_interp", szName);
}

W załączniku .amxx, gdybyś nie dał rady skompilować

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#45 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 02.09.2009 14:08

Teraz lepiej to wygląda, ale nie mogło to być w 2-3 liniach ?
Dołączona grafika
  • +
  • -
  • 0

#46 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 02.09.2009 16:57

zaktualizowałem załącznik
  • +
  • -
  • 0

#47 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 02.09.2009 19:01

zaktualizowałem załącznik

Teraz to serwer pada O.o
  • +
  • -
  • 0

#48 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 02.09.2009 19:59

Nie znam przyczyny
  • +
  • -
  • 0

#49 bboygroszek

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:1
  • GG:
  • Lokalizacja:Tyczyn
Offline

Napisano 19.11.2009 18:00

WItam .
Jestem nowym użytkowinikiem forum .
Potrzebuje pomocy z pluginami na serwerze . Nie znam się na Tym więc mam pytanie jak mam dodac np. plugin żeby kickowalo za zły interp ? Znalazłem ten plugin lecz nei wiem co dalej . proszę o pomoc .


Z góry dzięki :D
  • +
  • -
  • 0

#50 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 20.11.2009 17:44

W pierwszym poście tematu jest opis konfiguracji. Cvary dodajesz do amxx.cfg lub server.cfg. Plugin instalujesz standardowo- >.amxx do plugins/
  • +
  • -
  • 0

#51 Piteras00

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:13
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 21.11.2009 15:37

Witam :)

To, że ten plugin nie działa na 47+48 jest spowodowane użyciem

query_client_cvar

przez co kickuje ludzi na nonsteamach, którzy mają zainstalowany patch w wersji niższej niż 28. Mam w związku z tym pewien pomysł, jednak programować jeszcze nie umiem więc zwracam się z tym do R3Xa. ;)

W Twoim pluginie można by wprowadzić cvar np. amx_interp_steam [1|0]. W przypadku ustawienia go na 1, wszystko odbywałoby się wg. obecnej procedury - sprawdzenie, czy interp mieści się w zakresie, jeżeli nie to zmienienie go. W przypadku ustawienia 0, plugin mógłby po prostu ustawiać interp określony wcześniej w cvarze np. amx_nosteam_interp, nie sprawdzając wcześniej ustawienia gracza.

@Edit: OJOJ... xD nie doczytałem informacji, że plugin nie jest od zmieniania interpu...

W każdym razie być może będzie ci się chciało coś takiego napisać...? ;)
  • +
  • -
  • 0

#52 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 21.11.2009 23:38

Zamiast cvara mogłoby być automatyczne wykrywanie czy gracz ma poprawne SteamID :D ciekawy pomysł, a na takie zawsze znajdzie się wolna chwila
  • +
  • -
  • 0

#53 Piteras00

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:13
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 26.11.2009 22:19

Zamiast cvara mogłoby być automatyczne wykrywanie czy gracz ma poprawne SteamID :D ciekawy pomysł, a na takie zawsze znajdzie się wolna chwila


i jak? jakikolwiek progress? ;>
  • +
  • -
  • 0

#54 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 26.11.2009 22:22

szczerze to zapomniałem; dodam do listy spraw, ale nie powiem jaki ma numerek ;>
  • +
  • -
  • 0

#55 k00wb0j.

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:89
Offline

Napisano 27.11.2009 12:11

Dałoby rade zrobić tego pluga żeby smiagał na 47/48 ? :P
  • +
  • -
  • 0

#56 Piteras00

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:13
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 27.11.2009 12:16

czytaj pan..
  • +
  • -
  • 0

#57 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 29.11.2009 22:06

Mógłby ktoś sprawdzić czy to działa? nie mam serwera NS :P dzięki

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#58 Piteras00

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:13
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 30.11.2009 00:01

Nie działa. Nie ma prawa działać. Plugin stosuje query_client_cvar na wszystkich, na nonsteamach również.

Dlatego pisałem o automatycznym ustawianiu interpu gościom NS, a Ty o wykrywaniu czy klient ma poprawne SteamID - Steam i NS muszą być traktowani osobno. ;)
  • +
  • -
  • 0

#59 R3X

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 30.11.2009 11:16

sry, nie ten załącznik, już jest ten, o który mi chodziło
  • +
  • -
  • 0

#60 Gregcs

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:34
  • GG:
  • Lokalizacja:Andrychów
Offline

Napisano 30.11.2009 11:26

Bardzo Fajny Plugin, Polecam :]
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych